Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Το ιδανικό είναι οι τροφές να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες, καθώς έτσι διατηρούν όλες τις βιταμίνες και τα πολύτιμα στοιχεία τους.

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής όμως, συχνά δεν το επιτρέπουν και έτσι η κατάψυξη των τροφίμων γίνεται αναγκαίο κακό.

Η κατάψυξη είναι η φυσική διεργασία, με την οποία η θερμοκρασία ενός τροφίμου μειώνεται κάτω του σημείου πήξης του νερού κι ένα μέρος του νερού του τροφίμου μετατρέπεται σε παγοκρυστάλλους. Η περιοχή θερμοκρασιών της είναι από το σημείο πήξης του νερού στο τρόφιμο και κάτω, με συνηθέστερη τους -18'C.

Διαβάστε πόσο αντέχει κάθε κατηγορία τροφίμου στο onmed.gr



Βόλεϊ: Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία, «διπλό» του ΠΑΟΚ στην Κύπρο
Βόλεϊ: Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία, «διπλό» του ΠΑΟΚ στην Κύπρο
Μια κακή περίοδος «έκαψε» Πανιώνιο και Καρδίτσα σε Eurocup και BCL
Μια κακή περίοδος «έκαψε» Πανιώνιο και Καρδίτσα σε Eurocup και BCL
ΑΕΚ: Ο Μπαρίνοφ θα παίξει «δυνατά» τον Ιανουάριο για άμεσα ή για καλοκαίρι!
ΑΕΚ: Ο Μπαρίνοφ θα παίξει «δυνατά» τον Ιανουάριο για άμεσα ή για καλοκαίρι!
Ολυμπιακός: Η διπλή σημασία της νίκης επί της Καϊράτ για τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν
Ολυμπιακός: Η διπλή σημασία της νίκης επί της Καϊράτ για τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved