Οι προσδοκίες του ελληνικού αθλητισμού από τη νέα κυβέρνηση

Οι προσδοκίες του ελληνικού αθλητισμού από τη νέα κυβέρνηση

Να διορθώσει τα από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κακώς κείμενα σε πάμπολλα μέτωπα  καλείται η νέα κυβέρνηση της χώρας με εκείνο του αθλητισμού να είναι αναμφίβολα ένα από  τα πλέον ανοικτά.

Με τις ανάγκες των σπορ  σε κάθε επίπεδο να είναι   κάτι παραπάνω από  μεγάλες έπειτα από την ακατάσχετη αιμορραγία  και αδιαφορία των προηγούμενων ετών  η  κυβερνητική παρέμβαση και βοήθεια είναι υπόθεση ζωής ή θανάτου για τα περισσότερα εξ αυτών, επαγγελματικά και μη.
Σ’ ένα ιδιαίτερα θολό αθλητικό πεδίο η αποστολή των δύο κομμάτων  που θα συνθέσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση  είναι  μεταξύ άλλων να φροντίσουν να βρεθούν λύσεις  και για τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των σπορ στη χώρα μας.
•    Η φροντίδα , αξιοποίηση και επαναφορά στη … ζωή των αθλητικών εγκαταστάσεων και των χώρων άθλησης  που είτε έχουν εγκαταλειφθεί στην (κακή) μοίρα τους, είτε υπολειτουργούν
•    Η αθλητική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
•    Η  μέριμνα για την κυτταρική  έκφραση των σπορ σε σχολικό επίπεδο
•    Οι θεσμικές επεμβάσεις και διορθώσεις  για τη υγιή και ευνομούμενη άσκηση των σπορ
•    Η υπό την αιγίδα και προστασία του  κράτους διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων
•    Οι επιχορηγήσεις και οικονομική εποπτεία των σπορ
•    Η καταπολέμηση της βίας
•    Ο εθνικός αθλητικός σχεδιασμός
•    Το εθνικό κέντρο αθλητικών ερευνών

 Πέραν των προαναφερθέντων η κυβέρνηση οφείλει το ταχύτερο δυνατό να αντιμετωπίσει και ένα επίσης υψίστης σημασίας αθλητικό ζήτημα καθώς  μεταξύ των κύκνειων ασμάτων της  διακυβέρνησης της χώρας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν και ο περιβόητος νέος αθλητικός  νόμος τον οποίο ο πλέον πρόσφατος τους Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός,  έθεσε προς  δημόσια διαβούλευση στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.
Προκαλώντας  άμεσα  θύελλα αντιδράσεων  τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου και μπάσκετ όσο και  των περισσότερων (αν όχι όλων) των σπορ.
Σύμφωνα με τις …προγραμματικές τοποθετήσεις του κυρίου Ανδριανού  στόχος  του ήταν ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες. Και στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούσαν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο opengov.gr οι οποίες θα λαμβάνονταν υπόψη  για το τελικό κείμενο.
Με τις κάτι περισσότερο από έντονες ενστάσεις  της θεσμικής αθλητικής οικογένειας να τον υποδέχονται οι πολιτικές εξελίξεις  (αποτυχία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας)  έβαλαν πρόωρο  φρένο  σε  διαβουλεύσεις και … αντιδράσεις για αυτόν. Και η αλλαγή στον κυβερνητικό ορίζοντα που έφεραν οι εθνικές εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου θεωρείται βέβαιο ότι θα βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εν λόγω εγχείρημα  το οποίο  προκάλεσε κάτι παραπάνω από προβληματισμό στην πανελλήνια αθλητική κοινότητα.
Με την τελευταία να εντοπίζει στις γραμμές του ξεκάθαρη απόπειρα χειραγώγησης  ακόμα και εκείνων των κομματιών του ελληνικού αθλητισμού που είχαν με νύχια και με δόντια διατηρήσει στοιχειώδη έστω ανεξαρτησία. Και ουκ ολίγες πλευρές είχαν μέχρι και πολύ πρόσφατα εξαπολύσει επίσημα τα βέλη τους κατά του κυρίου Ανδριανού και του «δημιουργήματος» του χαρακτηρίζοντας το τελευταίο ως νόμο έκτρωμα.
Με τον αθλητισμό γενικότερα και το ποδόσφαιρο ειδικότερα να  βιώνει περίοδο μεγάλης κρίσης και απαξίωσης (κρούσματα βίας  και ποινικές διώξεις κατά ανθρώπων του) οι εκπρόσωποι τους προσδοκούν από τη νέα κυβέρνηση να παρέμβει  (όπου και όπως προβλέπουν και οι διεθνείς κανονισμοί) καταλυτικά  και να συμβάλει το ταχύτερο δυνατό στο να καθαρίσει το κάτι παραπάνω από θολό αθλητικό της χώρας μας πεδίο. Υποχρεώνοντας τους ενόχους σε πλήρη λογοδοσία και την σύμφωνα με τους νόμους προβλεπόμενη τιμωρία.
Δικαιώνοντας  τις προσδοκίες εκείνων που πιστεύουν ότι θα αποτελέσει φραγμό  στις οργανωμένες απόπειρες να  αλωθούν και  τα τελευταία κέντρα αθλητικής  …αντίστασης. Ενώ παράλληλα θα συμβάλει στο να ορθοποδήσει ο αθλητισμός μας δίχως  τα ύποπτα δεκανίκια και τους σκιώδεις ταγούς που το έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού τα τελευταία χρόνια .



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved