Το αθλητικό χρώμα  της νέας Βουλής

Το αθλητικό χρώμα της νέας Βουλής

Αρκετούς  εκπροσώπους θα έχει ο αθλητισμός στη νέα Βουλή που προκύπτει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μεγάλα αλλά και όχι μόνον ονόματα  των σπορ θα καθίσουν άλλοι για πρώτη και άλλοι  μία ακόμα φορά στα βουλευτικά έδρανα ενώ ουκ ολίγοι γνωστοί   άνθρωποι του αθλητισμού που έδωσαν την ίδια μάχη για διάφορους λόγους και αιτίες δεν  τα κατάφεραν.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, εκλέγεται βουλευτής καταλαμβάνοντας με 5.688 ψήφους την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μεσσηνίας όπου το κόμμα του βγάζει τέσσερις βουλευτές.
 Το ίδιο και η επί πολλά χρόνια πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου που κατάφερε να εκλεγεί στη Β' Αθηνών συγκεντρώνοντας 2.752 σταυρούς, είναι  στη 16η θέση και θα είναι στη νέα βουλή καθώς το κόμμα της βγάζει 19 βουλευτές στην εν λόγω περιοχή.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο  πρώην  διεθνής μπασκετμπολίστας με θητεία σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ιωνικό και Απόλλωνα Πάτρας, και υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην  προηγούμενη κυβέρνηση Βασίλης Κικίλιας,  συγκεντρώνοντας 32.319 ψήφους ήταν 2ος στην Α' Αθήνας και  επανεκλέγεται βουλευτής.
Ξανά μέλος της Βουλής κι η πρώην πρωταθλήτρια μήκους με τον Άρη και αθλητική δημοσιογράφος, Άννα Καραμανλή  που εκλέγεται βουλευτής από την Β' Αθήνας με 4.020 ψήφους.

Στους νικητές των εκλογών και ο  πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα εις μήκος και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος που συγκέντρωσε 10.741 σταυρούς στο νομό Πιερίας αλλά και πρώην διεθνής αθλητής χάντμπολ Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο του ίδιου κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης με 26.448 ψήφους.
Αντίθετα, ο  πρώην ποδοσφαιριστής και Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α' Θεσσαλονίκης, μένοντας στην 5η θέση με 16.790 σταυρούς.  Κάτι ανάλογο και για τον πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Κυριάκο Βιρβιδάκη, ο οποίος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με 3.862 ψήφους στον νομό Χανίων κατέλαβε την 3η θέση.

ΑΝ.ΕΛ
Μεταξύ των  13 βουλευτών που βγάζει το (συν)κυβερνητικό πλέον κόμμα και το πασίγνωστο μοντέλο αλλά και αθλήτρια στο άλμα εις ύψος Έλενα Κουντουρά που κατέλαβε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ στην Α' Αθηνών και με 4.907 ψήφους.
Αντίθετα εκτός Βουλής μένει και ο θρύλος του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος συγκέντρωσε 1.658 ψήφους στην Α' Αθηνών  και ήταν 3ος.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Βουλευτής εκλέγεται ο  πρώην διεθνής παίκτης πόλο Γιώργος Μαυρωτάς που συγκέντρωσε 2.493 σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής  αλλά και μία ακόμα εκπρόσωπος του ίδιου σπορ η Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία με 1.784 ψήφους εκλέγεται πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Πειραιά.

Αντίθετα, ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής  των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη, Μέμος Ιωάννου, συγκέντρωσε 455 ψήφους στην Β' Αθηνών και έμεινε εκτός Βουλής, ενώ το ίδιο συνέβη και για τον πρώην προπονητή βόλεϊ  στους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Εθνική ομάδα, Στέλιο Προσαλίκα που πήρε συνολικά 487 σταυρούς.

ΠΑΣΟΚ
Ουδείς πρώην αθλητής δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής από το κόμμα  καθώς ο  τετράκις χρυσός ολυμπιονίκης  στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας στην Β' Αθήνας έμεινε  στην 4η θέση με 2.215 σταυρούς.
 Από την πλευρά του    πρώην προπονητή της ομάδας  βόλεϊ  του Άρη Κώστας Χαριτωνίδη, συγκέντρωσε 1.310 ψήφους στην Α' Θεσσαλονίκης και μένει επίσης εκτός Βουλής.

Ανάλογο «τύχη» και  για τον άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και  στη συνέχεια προπονητή, Γιάννη Γουνάρη, ο οποίος στην ίδια εκλογική περιφέρεια  ήταν 5ος με  1.957 ψήφους αλλά και η  πρώην πρωταθλήτρια στίβου στο άλμα εις μήκος με τα χρώματα του ΠΑΟΚ Κυριακή Γιαννακίδου, έμεινε 3η στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης με 1453 ψήφους και  επίσης δεν εκλέγεται βουλευτής.

ΚΚΕ
Εκτός Βουλής  έμεινε ο πρώην  πρωταθλητής στίβου στα 200μ. και μέλος της εθνικής ομάδας, Γιώργος Καΐκης, ο  οποίος συγκεντρώνοντας 1.719 ψήφους  ήταν 2ος στα Τρίκαλα  όπου το κόμμα του δεν  εξασφάλισε έδρα.
Το ίδιο  τόσο ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής και μετέπειτα  ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Πετρόπουλος που αν και ήταν 3ος συγκεντρώνοντας 1.763 σταυρούς δεν εκλέγεται βουλευτής από το νομό Αχαΐα όσο  και ο πρώην διαιτητής, Βασίλης Νικάκης που  έμεινε στην 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 Απέτυχε να μπει στη Βουλή ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς που  στην περιφέρεια Αττικής, συγκέντρωσε 1.786 ψήφους  και ήταν 9ος.
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ
Ούτε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάσης Τερζής που  συγκέντρωσε 460 ψήφους στη Β' Πειραιά, εκλέγεται καθώς το κόμμα του δεν έπιασε το 3%.

ΛΑ.Ο.Σ.
Εκτός Βουλής μένει ο  υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης βετεράνος  διεθνής ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου, καθώς το κόμμα του δεν συγκέντρωσε  το απαιτούμενο ποσοστό του 3%.



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved