«Βάφεται» με αίμα το Κίεβο (pics+video)
Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.
Η πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη των Μπερκούτ, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, και τους διαδηλωτές κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα αιματηρές ταραχές τις τελευταίες δυο ημέρες.
«Υπέγραψα [τη σχετική] διαταγή και στην αστυνομία δόθηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος της Κιέβου αποχωρεί από το κυβερνητικό κόμμα και καλεί τους βουλευτές να βγουν στην Πλατεία.
«Καμιά εξουσία δεν αξίζει ανθρώπινες ζωές και εγώ κηδεύω δεκάδες κάθε μέρα», δήλωσε.
Δείτε LIVE όσα γίνονται εκεί στο newsbomb.gr και το θέμα: «Βάφεται» με αίμα το Κίεβο (pics+video)