Γιατί είναι αρνητικός ο Σόιμπλε σε νέο «κούρεμα» χρέους

Γιατί είναι αρνητικός ο Σόιμπλε σε νέο «κούρεμα» χρέους

Εφιαλτικοί χαρακτηρίζονται οι σχεδιασμοί της γερμανικής καγκελαρίας, οι οποίοι χάρη στις ασθενείς αντιστάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά δημιουργούν συνθήκες «κινεζικής επαρχίας»

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Αντίθετος με οποιαδήποτε ιδέα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στη “Bild am Sonntag”. Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση Σαμαρά επικρατεί προβληματισμός από τις διαρροές έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει ανάπτυξη πριν από το 2045!

Όσο πλησιάζει το ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο η γερμανική πλευρά θέλει να προκαλέσει εμπόδια και να δείξει πως έχει τον πρώτο λόγο για όσα (άσχημα) συμβαίνουν στη χώρα μας. Το στίγμα δίνει ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη σημερινή συνέντευξή του.

Στην κυριακάτικη έκδοση της “Bild” ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτηρίζει «σίγουρο» ότι δεν θα γίνει δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ισχυρίζεται μάλιστα πως εφ’ όσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις απαράδεκτες απαιτήσεις που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές, λαμβάνοντας αντιλαϊκά μέτρα, «τότε μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια μετά το 2014», οπότε εκπνέει το συμφωνημένο πρόγραμμα δανεισμού.

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι το Βερολίνο επιχειρεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν φέτος - Το πρόγραμμα
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν φέτος - Το πρόγραμμα
Ιταλία: Παραιτήθηκε και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Ιταλία: Παραιτήθηκε και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Βαθμολογία Euroleague: Στο 20-15 ο Παναθηναϊκός, ψάχνει υπερβάσεις για την εξάδα - Τα highlights
Βαθμολογία Euroleague: Στο 20-15 ο Παναθηναϊκός, ψάχνει υπερβάσεις για την εξάδα - Τα highlights
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Κρίμα για τους 6.000 που πήγαν να στηρίξουν»
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Κρίμα για τους 6.000 που πήγαν να στηρίξουν»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved