Ρεχάγκελ: «Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε»

Ρεχάγκελ: «Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε»

Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι επίσημος προσκεκλημένος του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα και με την παρουσία του στην Αθήνα έστειλε μήνυμα ενότητας στις δυο κυβερνήσεις.

Στην κρατική τηλεόραση μίλησε ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και αναφέρθηκε τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην κρίση που υπάρχει στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη κατ’ επέκταση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην Κύπρο:

«Δεν είμαι οικονομολόγος. Όταν υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή, πάντα υπάρχουν και κανόνες πώς μπορούμε να σώσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Όταν είμαστε σε δύσκολη φάση, πρέπει όλοι να ενωθούμε και σε απλά λόγια: πρέπει τη ζώνη να τη σφίξεις πιο δυνατά, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να μην μπορείς να αναπνέεις».

Για τον λόγο που βρίσκεται στην Ελλάδα:

«Είμαι προσκεκλημένος του κ. Φούχτελ και της Κυβέρνησης να επισκεφτώ εδώ την Ελλάδα. Είχαν κάνει κάποια συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο, όταν ψήφιζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας και ασφαλώς είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι τη δεύτερή μου πατρίδα και να δω ορισμένους φίλους που έχω εδώ στην Ελλάδα».

Για το αν μεταφέρει κάποια μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ:

«Όταν ήταν στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, όταν ψήφιζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από έναν χρόνο, η κ. Μέρκελ μίλησε μαζί μου να έρθουμε στην Ελλάδα να ζωντανέψουμε τις σχέσεις των δύο λαών. Εγώ, από την πλευρά μου, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο κ. Φούχτερ είναι υπεύθυνος για αυτή την υπόθεση. Όταν ήρθαμε εμείς οι δύο (εννοεί τον κ. Τοπαλίδη) και αναλάβαμε την Εθνική Ελλάδας δεν υπήρχε η κρίση, δεν είχαμε καταλάβει τίποτα τέτοιο. Υπήρχε μόνο η κρίση σε αγωνιστικό ποδόσφαιρο, αλλά εμείς καταφέραμε να το ξεπεράσουμε».

Για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση του ποδοσφαίρου:

«Πρέπει να φανταστείτε πως είναι οι αθλητές μεταξύ 18 και 35 ετών, σίγουρα αγαπούν τον εαυτό τους και είναι λίγο εγωιστές. Τους δώσαμε να καταλάβουν πως μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι και το κάναμε αυτό. Όταν υπάρχει μία κρίση και κάνεις μία συζήτηση, όπως για παράδειγμα με τους παίκτες, και θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σταδιακά βήματα για να φτάσεις στην επιτυχία».NBA: Όλοι οι πόντοι του «Βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς κόντρα σε 30 ομάδες
NBA: Όλοι οι πόντοι του «Βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς κόντρα σε 30 ομάδες
Επίθεση του Ντε Κολό στη Γαλλίδα Υπουργό Αθλητισμού
Επίθεση του Ντε Κολό στη Γαλλίδα Υπουργό Αθλητισμού
Super deal Ρόμα - Γαλατασαράι για Ζανιόλο
Super deal Ρόμα - Γαλατασαράι για Ζανιόλο
J2US: Πότε κάνει πρεμιέρα το λαμπερό σόου στον ALPHA - Δείτε το τρέιλερ
J2US: Πότε κάνει πρεμιέρα το λαμπερό σόου στον ALPHA - Δείτε το τρέιλερ