Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;

Ο βακαλάος, μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα και απέκτησε τη δική του θέση στο εθνικό μας εδεσματολόγιο.

Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Μία από αυτές τις γιορτές είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Η δεύτερη ημέρα εξαίρεσης της νηστείας είναι η Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Παναθηναϊκός AKTOR: Στην Πορτογαλία για επέμβαση ο Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στην Πορτογαλία για επέμβαση ο Λεσόρ
Ολυμπιακός - Παρί: Πλήγμα για τους Γάλλους, νοκ άουτ ο Ναντίρ Ιφί
Ολυμπιακός - Παρί: Πλήγμα για τους Γάλλους, νοκ άουτ ο Ναντίρ Ιφί
Αταμάν: «Κλειδί της επιτυχίας ο Σλούκας - Όνειρο μια ακόμα EuroLeague με τον Παναθηναϊκό»
Αταμάν: «Κλειδί της επιτυχίας ο Σλούκας - Όνειρο μια ακόμα EuroLeague με τον Παναθηναϊκό»
Φαρίντ: «Ένιωσα σαν να ήμουν πάντα στον Παναθηναϊκό - Ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην οικογένεια»
Φαρίντ: «Ένιωσα σαν να ήμουν πάντα στον Παναθηναϊκό - Ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην οικογένεια»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved