Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;

Ο βακαλάος, μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα και απέκτησε τη δική του θέση στο εθνικό μας εδεσματολόγιο.

Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Μία από αυτές τις γιορτές είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Η δεύτερη ημέρα εξαίρεσης της νηστείας είναι η Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Χάντμπολ: Στο Final 4 του Κυπέλλου Ολυμπιακός και Ιωνικός Ν.Φ.
Χάντμπολ: Στο Final 4 του Κυπέλλου Ολυμπιακός και Ιωνικός Ν.Φ.
Α1 Γυναικών Μπάσκετ: Πέρασε από το Βόλο ο Αθηναϊκός
Α1 Γυναικών Μπάσκετ: Πέρασε από το Βόλο ο Αθηναϊκός
Bundesliga: Τεράστιο «διπλό» και με ανατροπή για Λεβερκούζεν κόντρα στην Λειψία - Τα αποτελέσματα
Bundesliga: Τεράστιο «διπλό» και με ανατροπή για Λεβερκούζεν κόντρα στην Λειψία - Τα αποτελέσματα
Serie A: Πήρε το ντέρμπι με Ρόμα και βλέπει τετράδα η Γιουβέντους
Serie A: Πήρε το ντέρμπι με Ρόμα και βλέπει τετράδα η Γιουβέντους
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved