Καραμανλή: «Δεν πρέπει να μειωθούν χρήματα για τον Αθλητισμού»

Καραμανλή: «Δεν πρέπει να μειωθούν χρήματα για τον Αθλητισμού»

Τα κονδύλια του ΟΠΑΠ προς τον Αθλητισμό δεν θα πρέπει να μειωθούν εξαιτίας της μείωσης του ποσοστού του Δημοσίου, σύμφωνα με την Άννα Καραμανλή.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, υποστήριξε πως οποιαδήποτε αλλαγή στην σύνδεση του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου δεν θα πρέπει να επηρεάσει την επιχορήγηση προς τα αθλητικά σωματεία, καθώς ο ΟΠΑΠ υπήρξε επί δεκαετίες βασικός χρηματοδότης του Ελληνικού Αθλητισμού.

«Ο ΟΠΑΠ υπήρξε επί δεκαετίες και παραμένει βασικός τροφοδότης του Ελληνικού Αθλητισμού. Δεν πρέπει οποιαδήποτε αλλαγή στην σύνθεση του ΟΠΑΠ να οδηγήσει σε μείωση των χρημάτων που κατευθύνονται προς τον αθλητισμό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα, έχουν περικοπεί τα κονδύλια προς τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητών μας. Ας μεριμνήσει λοιπόν η Κυβέρνηση, να θέσει τους όρους και τους ρυθμιστικούς κανόνες που θα εξασφαλίζουν ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει το έργο που κάνει, ακόμα και με μικρότερο ποσοστό του Δημοσίου».

Παράλληλα, η Άννα Καραμανλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην μεγάλη ώθηση που μπορεί να δώσει στην οικονομία μας η ίδρυση «παραθεριστικών –τουριστικών χωριών», τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με υποδομές αθλητικού τουρισμού που θα προσελκύσουν χιλιάδες ενδιαφερόμενους:

 «Αυτή είναι μία κίνηση ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας και τον Τουρισμό μας. Θα υπάρξει αύξηση των θέσεων εργασίας, όταν εκμεταλλευθούμε θετικά το ίδιο το περιβάλλον και το φυσικό κάλλος  της χώρας μας. Αυτά άλλωστε είναι τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η πατρίδα μας και δεν πρέπει να παραμένουν ανενεργά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας η οποία γέννησε τον Αθλητισμό και η οποία φημίζεται για την χαρακτηριστική φυσιογνωμία των τοπίων της, δεν είχε υποδομές για αθλήματα τα οποία προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους από όλον τον κόσμο. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες αθλητικού τουρισμού που μπορούν να αποφέρουν οφέλη σε όλη  την διάρκεια του χρόνου και δεν περιορίζονται μόνο σε μερικούς θερινούς μήνες».

Ακόμα, η Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δυσκολία αποπληρωμής των δανείων που έχουν πάρει οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:

«Η μείωση των πόρων που κατευθύνονται προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα σε πολλές Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά πρόσωπα που έχουν ιδρύσει οι ΟΤΑ. Είναι προφανές ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής, η περίοδος χάριτος, οι δόσεις και η μείωση του επιτοκίου που θεσπίζονται, μπορούν να δώσουν ανάσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τέλος η Άννα Καραμανλή σημείωσε το έντονο ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού πόλου Αγίου Κοσμά – Ελληνικού, η οποία όπως είπε θα έχει τεράστιο αντίχτυπο στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας.Μεγάλα παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με αμέτρητες αγορές σε σούπερ αποδόσεις από Πάμε Στοίχημα
Μεγάλα παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με αμέτρητες αγορές σε σούπερ αποδόσεις από Πάμε Στοίχημα
Χριστόπουλος: Oι πρώτες δηλώσεις μετά τον ερχομό του γιου του
Χριστόπουλος: Oι πρώτες δηλώσεις μετά τον ερχομό του γιου του
ΕΠΟ: «Αυτή είναι η αλήθεια για τους elite διαιτητές»
ΕΠΟ: «Αυτή είναι η αλήθεια για τους elite διαιτητές»
Παναθηναϊκός: «Σειρήνες» για Ιωαννίδη | Το «τσεκάρισμα» στη Λεωφόρο από Κοπεγχάγη
Παναθηναϊκός: «Σειρήνες» για Ιωαννίδη | Το «τσεκάρισμα» στη Λεωφόρο από Κοπεγχάγη
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved