Τυφώνας «Σάντι»: Η Νέα Υόρκη εκκενώνεται και ανησυχεί… (photos+videos)

Τυφώνας «Σάντι»: Η Νέα Υόρκη εκκενώνεται και ανησυχεί… (photos+videos)

Με μεγάλη ανησυχία, εκκένωση περιοχών και πυρετώδεις προετοιμασίες περιμένει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) την επίσκεψη του τυφώνα Σάντι.

Ο τυφώνας που πέρασε ήδη από την Καραϊβική αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 60 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, αναμένεται να «χτυπήσει» με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Νέα Υόρκη και γι’ αυτό ο κυβερνήτης της, Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής αναστέλλεται η εκτέλεση όλων των δρομολογίων σε μετρό, τρένα και λεωφορεία, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μάικλ Μπλούμπεργκ διέταξε να εκκενωθούν όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, ενώ συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, όπως επίσης και να αποφεύγουν τα πάρκα της πόλης, όπου υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η εντολή για την απομάκρυνση αφορά τους Νεοϋορκέζους που ζουν στη Ζώνη Α, η οποία καλύπτει τις παράκτιες περιοχές. Στο Λονγκ Αϊλαντ, στην πόλη Αϊσλιπ, οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών έλαβαν εντολή να τις εγκαταλείψουν. Ανάλογες εντολές δόθηκαν και στους κατοίκους άλλων παράκτιων περιοχών, ενώ ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κλείσουν και τα σχολεία τη Δευτέρα.

Ανάλογες ανακοινώσεις και ενέργειες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βορειοανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η εθνοφρουρά της Βιρτζίνια κάλεσε σε υπηρεσία περίπου 500 εφέδρους, προκειμένου να είναι σε επιφυλακή αν παραστεί ανάγκη να καθαριστούν οι δρόμοι της πολιτείας. Παράλληλα, πολλοί ένοικοι σπιτιών τοποθετούν σάκους με άμμο μπροστά από τα σπίτια τους, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, προκειμένου να τα προστατέψουν από τυχόν πλημμύρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι ο τυφώνας θα πλήξει την Ανατολική Ακτή της χώρας με ταχύτητα ενδεχομένως και 90 μιλίων την ώρα, και θα συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις και ακόμα και χιόνι σε κάποιες περιοχές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο πέρασμά του θα πλήξει συνολικά 50 με 60 εκατομμύρια κατοίκους σε μια περιοχή που θα έχει συνολικό μήκος 800 μίλια και θα εκτείνεται από την Ανατολική Ακτή έως τις Μεγάλες Λίμνες. Αναμένεται επίσης να προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες, να ξεριζώσει δέντρα και να αφήσει ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ολες οι περιοχές από τη Βόρεια Καρολίνα έως και το Κονέκτικατ έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ στο Ντελάγουερ οι αρχές διέταξαν υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών.

Παράλληλα, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης όπως και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας, ωστόσο το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης θα παρέμενε ανοιχτό, σύμφωνα με τις Αρχές. Πάντως, πολλές εταιρείες έχουν απομακρύνει τα αεροσκάφη τους από τα αεροδρόμια, φοβούμενες ζημιές και πρόσθεσαν πτήσεις εκτός Νέας Υόρκης και Ουάσινγκτον, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο μαζικών ακυρώσεων τη Δευτέρα.

Ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί και πέρυσι με την επικείμενη έλευση του τυφώνα «Αϊρίν» που για την περιοχή της Νέας Υόρκης εθεωρείτο πιο δυνατός από τον τυφώνα «Σάντι».

Ο «Σάντι» έχει μέχρι στιγμής αφήσει στο πέρασμά του 60 νεκρούς, έχοντας πλήξει κυρίως την Αϊτή όπου 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 12 είναι αγνοούμενοι. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις και πλημμύρες. Αλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κούβα, ενώ πέντε θάνατοι σημειώθηκαν στην Τζαμάικα.

Τυφώνας «Σάντι»: Η Νέα Υόρκη εκκενώνεται και ανησυχεί… (photos+videos)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved