Εκλογές 2012: Ο Γιώργος Ανατολάκης στο Onsports

Εκλογές 2012: Ο Γιώργος Ανατολάκης στο Onsports

«Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στα δικά της… πόδια», σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Ανατολάκη, προκειμένου ν’ αποδεσμευτεί από το μνημόνιο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στη Β' Πειραιά, υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη γνωστοποίησης των ελληνικών προϊόντων στους Έλληνες, έτσι ώστε ν’ ανέβει η παραγωγή τους και να υπάρξουν προσλήψεις στα εργοστάσια… 

Για τους λόγους που αποφάσισε να τρέξει στο… στίβο της πολιτικής, τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θ’ αποδεσμευτεί από το μνημόνιο, τις αντιδράσεις του κόσμου και για την πρώτη απόφαση που θα έπαιρνε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας…

Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Ανατολάκη στο Onsports:

-Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Έχω μάθει στην ζωή μου να αγωνίζομαι από μικρός. Τώρα που δεν μπορώ πια να είμαι στα γήπεδα, αποφάσισα να αγωνισθώ από την πλευρά της πολιτικής, για να προσφέρω ότι μπορώ στον απλό κόσμο και ταυτόχρονα να  υπηρετήσω τον Αθλητισμό από άλλο πόστο».

-Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από  το μνημόνιο και πως μπορεί να συμβεί αυτό ;

«Για να πάμε μπροστά πρέπει να έχουμε ηγέτες που να βάζουν σε προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και σε δεύτερο βαθμό τι συμφέρει την Ευρώπη ή τι αρέσει στους ξένους. Έχουμε μια πλούσια χώρα σε πολιτισμό, αλλά και σε μεγάλο ορυκτό πλούτο, που επί χρόνια το ΛΑ.Ο.Σ. φωνάζει να τον εκμεταλλευτούμε. Δεν το έχουμε κάνει. Πρέπει να ανήκουμε μεν στην Ευρώπη, αλλά να κάνουμε συμμαχίες και με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Δεν πρέπει πια να ακολουθούμε μόνο την πολιτική της Δύσης. Να στηριχθούμε στα δικά μας… πόδια και να ξεκινήσουμε από την αρχή».

-Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο;

«Όλοι ξέρουν πια, ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν για 40 περίπου χρόνια δανειζόντουσαν και τώρα απλά μας ήρθε ο λογαριασμός! Δεν προστάτεψαν τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες και προσλαμβάνανε κόσμο στο Δημόσιο για να κερδίσουν ψήφους. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Πώς θα πληρωθούν τώρα αυτοί οι άνθρωποι που τα χρήματα της χώρας δεν φτάνουν; Πρέπει η χώρα να βγάλει δικά της χρήματα και όχι να περιμένει από δανεικά».

-Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

«Ο Πρόεδρος μας έχει καταθέσει πολλές προτάσεις και φωνάζει συνέχεια για να αναπτύξουμε την δική μας παραγωγή και να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα. Εγώ προσωπικά κατέθεσα μία πάρα πολύ απλή πρόταση, που όμως αμέσως θα έδινε δουλειά σε ελληνικά χέρια. Ζήτησα, με Ερώτηση μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, να μπει υποχρεωτικά ένα ελληνικό σημαιάκι στα ελληνικά προϊόντα για να τα αναγνωρίσουν αμέσως οι Έλληνες και να τα προτιμούν. Αυτομάτως ξέρετε πόσο θα ανέβαινε η ελληνική παραγωγή; Πόσο θα μειωνόταν η ανεργία; Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα προσλάμβαναν περισσότερο κόσμο. Γιατί δεν κάνει η Πολιτεία κάτι τόσο απλό; Από εκεί και μετά περιμένουμε να κάνει τα πιο σύνθετα;»

-Θεωρείτε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών;

«Δεν είμαι υπέρ των ακραίων πράξεων. Μπορεί ο κόσμος ως ένα βαθμό να έχει δίκιο. Αλλά δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι. Εγώ πιστεύω ότι περισσότερο εκνευρισμένοι είναι οι πολίτες που πίστεψαν και στήριξαν τα δύο κυβερνητικά κόμματα. Δεν μπορούν να πιστέψουν μέσα τους, ότι τόσο καιρό είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε λάθος πρόσωπα και κόμματα».

-Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση των αθλητών να κατέβουν στη πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; 

«Κάνουν μεγάλο λάθος! Οι αθλητές έχουν παλέψει από μικρά παιδιά για να καταφέρουν τους στόχους τους. Ξέρουν από αγώνα… Δεν είναι απλά κάποιοι τυχαίοι που απέκτησαν εύκολη δημοσιότητα. Έχουν ματώσει για να τα καταφέρουν. Έτσι έχουν μάθει και έτσι θα αγωνισθούν και μέσα στην Βουλή! Άλλωστε ο αθλητισμός είναι σχεδόν ο μόνος τομέας που μας έμεινε να μας κάνει περήφανους σαν χώρα. Και πάλι τον έχουμε παραπεταμένο. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι Βουλευτές που προέρχονται από τον αθλητισμό να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα των σωματείων και των αθλητών που υποφέρουν από τις περικοπές κονδυλίων».

-Ποια είναι η αιτία που τα κόμματα τα τελευταία χρόνια στρέφονται όλο και περισσότερο σε ανθρώπους του αθλητισμού;

«Για τον λόγο που μόλις ανέφερα. Πιστεύω πως η επιλογή γίνεται γιατί χρειάζονται  μαχητές της ζωής που να μην το βάζουν κάτω και έχουν κερδίσει την αποδοχή και αγάπη του κόσμου».

-Πιο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην πολιτική ή να κάνει πρωταθλητισμό;

«Και τα δύο είναι το ίδιο δύσκολα. Το σημαντικό είναι να έχεις διάθεση να προσφέρεις και να επιμείνεις στους στόχους σου».

-Αν για μια μέρα παίρνατε το Πρωθυπουργικό αξίωμα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

«Πρώτον θα διόριζα άμεσα ένα Υπουργό καθαρά Αθλητισμού, που να ξέρει καλά τον Τομέα.  Μετά θα καλούσα στο ίδιο τραπέζι, Προέδρους ομάδων, Ομοσπονδιών, αθλητών, και συνδέσμων και δεν θα φεύγαμε από εκεί αν δεν βρίσκαμε μία λύση στο θέμα της βίας. Θα αναλάμβανα προσωπικά την ευθύνη. Όποιος μετά δεν τηρούσε τα συμφωνημένα, θα ήταν απολύτως υπεύθυνος και υπόλογος στην κοινή γνώμη».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved