Εκλογές 2012: Ο Πέτρος Καραβίτης στο Onsports

Εκλογές 2012: Ο Πέτρος Καραβίτης στο Onsports

Ο Πέτρος Καραβίτης είναι ένας ακόμη άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στη Β' Αθηνών, ως υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μίλησε στο Onsports για την απόφασή του να πολιτευθεί, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο και υποστήριξε πως οι άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι ρεαλιστές και δεν λένε ψέμματα.

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Ασχολούμαι τα τελευταία οκτώ χρόνια με τα κοινά. Ήμουνα αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών στο Δήμο Χαϊδαρίου, πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού και πρόεδρος της κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου. Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στρατεύομαι με τις πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, για να λάμψει ξανά η ελπίδα στον τόπο μας».

Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

«Βεβαίως μπορεί να αποδεσμευτεί, αρκεί οι Έλληνες πολιτικοί να σηκώσουν το ανάστημά τους. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης».

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σ' αυτό το σημείο;

«Την αποκλειστική ευθύνη την έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία με την ανεύθυνη πολιτική τους, μας έφτασαν σ’ αυτό το χάλι».

Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

«Είμαστε ο μοναδικός εκφραστής του πατριωτικού χώρου ως κόμμα. Είμαστε εμείς που σηκώνουμε την ελληνική σημαία. Είμαστε εμείς που δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ ως κόμμα. Είμαστε εμείς που πιστεύομε ακόμα στη θρησκεία και στην οικογένεια».

Θεωρείτε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών;

«Τις θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένες. Ο κόσμος έχει φτάσει πια στα όριά του και αυτό θα το δείξει στις 6 Μαΐου, τιμωρώντας τα δύο μεγάλα κόμματα».

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση των αθλητών να κατέβουν στη πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; 

«Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Ήδη υπάρχουν πολλοί πρώην αθλητές που είναι στα έδρανα της Βουλής και άλλοι που είναι τώρα υποψήφιοι που ασχολούνται με τα κοινά. Δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι».

Ποια είναι η αιτία που τα κόμματα τα τελευταία χρόνια στρέφονται όλο και περισσότερο σε ανθρώπους του αθλητισμού;

«Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει μια αναγνωρισιμότητα και αγάπη του κόσμου προς τα πρόσωπα του αθλητισμού. Καταλαβαίνουν ότι είναι άνθρωποι ρεαλιστές και δεν λένε ψέμματα».

Πιο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην πολιτική ή να κάνει πρωταθλητισμό;

«Η πολιτική και ειδικά η Β΄ Αθηνών, είναι μια «κρεατομηχανή», η οποία δεν παλεύεται με τίποτα. Εάν δεν έχεις επιτελεία δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Εμείς οι αθλητές πολεμάμε με σφεντόνες σ’ αυτόν τον χώρο και μόνο η αγάπη του κόσμου μπορεί να μας δικαιώσει. Επομένως, πιο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην πολιτική».

Αν για μια μέρα παίρνατε το Πρωθυπουργικό αξίωμα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

«Θα έφτιαχνα πολύ αυστηρό τον νόμο περί αθλητισμού, ο οποίος θα ήταν αμείλικτος σε θέματα βίας, ντόπινγκ και παρασκηνίου».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved