Οι «Αμαζόνες» του Ρεθύμνου

Οι «Αμαζόνες» του Ρεθύμνου

Πολλοί θα πούνε πως το ποδόσφαιρο είναι… αντρική «υπόθεση». Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ιστορία, όλα τα… κάστρα, αργά ή γρήγορα «πέφτουν». Κάτι τέτοιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο, στο οποίο το τελευταίο διάστημα το γυναικείο φύλλο έχει αρχίσει να… ομορφαίνει το άθλημα!

Η καλύτερη… απάντηση είναι ο «ΑΟ Κρήσσες Ρεθύμνου». Σε μία πόλη που η «σκιά» της ΕΑΡ πλανάται ακόμα και άπαντες νιώθουν περήφανοι για την μεγάλη πορεία της ομάδας, μέχρι την Β’ Εθνική, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του νομού «πολιορκεί» στενά το «κάστρο» του… αντρικού ποδοσφαίρου και είναι… έτοιμη να το κυριεύσει, καθώς από τη νέα περίοδο, θα είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του Ρεθύμνου που θα αγωνίζεται στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, την Α’ Εθνική.

Οι «Κρήσσες» ιδρύθηκαν το 1996 από μία κίνηση γυναικών της πόλης, που ήθελαν να εκφράσουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα και το… παράπονό τους, γιατί το άθλημα θα πρέπει να είναι αποκλειστικά αντρικό σπορ.

Έτσι, με επικεφαλής την Γεωργία Μαρκίδη, μια παρέα οκτώ γυναικών ίδρυσαν την γυναικεία ομάδα του νομού, όπου έμελλε να αλλάξει το τοπίο στην πόλη της Κρήτης. Άμεσα, η ανταπόκριση που βρήκαν ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μόλις στις πρώτες εβδομάδες «ζωής» της νέας ομάδας, το τμήμα αριθμούσε 44 παίκτριες και μετά από λίγους μήνες, ο αριθμός έφτασε τις 53. Πρώτος προπονητής της ομάδας ήταν ο Γ. Κτιστάκης.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 1997 οι Κρήσσες έδωσαν το παρθενικό τους παιχνίδι, στο γήπεδο των Μισιρίων με αντίπαλο την Δόξα Ηρακλείου. Η ομάδα του Ρεθύμνου γνώρισε την ήττα με 8-1 με την Δέσποινα Βανταράκη να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα στην ιστορία της ομάδας.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς το Μάρτιο του ίδιου έτους οι «αμαζόνες» του Ρεθύμνου αντιμετώπισαν τις «Αρτέμιδες» των Χανίων για το περιφερειακό πρωτάθλημα νοτίου ομίλου. Για την ιστορία, οι Κρήσσες ηττήθηκαν με 2-0.

Δύο χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Περάκης, μαζί με την βοήθεια της προηγούμενης διοίκησης ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, με στόχο να βάλει τέλος στα προβλήματα που αντιμετώπισε το σωματείο. Τον Φεβρουάριο του 2001 την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Παναγιώτης Αντωνιάδης, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Στόχος του ήταν ο σχεδιασμός της ομάδας σε βάθος χρόνου και η επιβράβευση των κόπων του… καρποφόρησε την περίοδο 2004-05, όπου οι Κρήσσες αήττητες στο 6ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η πρώτη συμμετοχή δεν συνοδεύτηκε με τα όνειρα των ανθρώπων και ο υποβιβασμός ήρθε άμεσα. Ωστόσο, η δυναμική της ομάδας έφερε και πάλι τις Ρεθυμνιώτισσες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, χωρίς να γνωρίσει καμία ήττα.

Την περίοδο 2007-08 ο Κωνσταντίνος Κόστα διαδέχθηκε τον Χαράλαμπο Περάκη στην ηγεσία του συλλόγου, συνεχίζοντας το μεγάλο έργο με τις Κρήσσες να καταλαμβάνουν την 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου. Όμως τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο ανάλογα την επόμενη χρονιά (2008-09), όπου η ομάδα υποβιβάστηκε. Ωστόσο φαίνεται πως η πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν… μπορεί να «αντέξει» την απουσία των Κρησσών, οι οποίες από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται και πάλι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το πρώτο Δ.Σ. των Κρησσών:

Πρόεδρος

Γεωργία Μαρκίδη

Α’ Αντιπρόεδρος

Άννα Σταγάκη

Β’ Αντιπρόεδρος

Ξένια Ψαθάκη

Γεν. Γραμματέας

Μαρία Γαζεριάν

Ταμίας

Ιωάννα Υπερήφανου

Αν. Γεν. Γραμματέας

Νεκταρία Μαθιουδάκη

Γεν. Αρχηγός

Νεκταρία Αντωνάκη

Μέλη

Βούλα Ψυλλάκη, Γιώργος Μαυρομάτης



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved