Ντερμανάκης: «Κάναμε υπέρβαση»

Ντερμανάκης: «Κάναμε υπέρβαση»

Εξαιρετική ήταν η πορεία του Κύδωνα Χανίων στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας του χάντμπολ, αποτελώντας μια από τις θετικές εκπλήξεις της χρονιάς. Οι Κρητικοί έκαναν την υπέρβαση, όπως τόνισε στο Onsports ο Γιάννης Ντερμανάκης.

Ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ομάδας των Χανίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φετινή σεζόν, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε οργανωτικό τομέα.

Ο Κύδων τη φετινή χρονιά τερμάτισε στην 8η κάνοντας πολύ καλή σεζόν. είστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της ομάδας;

«Είμαι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των παικτών. Αν ήμασταν λίγο πιο οργανωμένοι θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει και λίγο πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα. Υπήρξαν κάποια προβλήματα που αποσυντόνισαν την ομάδα. Είχαμε την απόλυση του προπονητή κυρίως σε πειθαρχικό τομέα, ο οποίος έγινε πληρωμένος μέχρι τέλος».

Θεωρείτε ότι έγινε υπέρβαση τη φετινή χρονιά;

«Σίγουρα. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ μέσα στην σεζόν και καταφέραμε να κάνουμε μερικά βήματα πιο πάνω. Θεωρώ ότι υπέρβαση έγινε και οικονομικά και διοικητικά. Καταφέραμε να μην υπάρχει γκρίνια στην ομάδα και είμαστε μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν έχουμε χρέη».

Αυτό έχει γίνει με τη σωστή διαχείριση;

«Βέβαια έχει γίνει σωστή διαχείριση. Έχουμε περισσότερους από 35 χορηγούς, ενώ δώσαμε 650 εισιτήρια διαρκείας, ένας αριθμός που είναι πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως το χάντμπολ δεν έχει μεγάλη προβολή. Έτσι βγήκε η χρονιά. Μετράμε ευρώ ευρώ που πάνε τα χρήματα. Έχουμε λογιστή που γνωρίζει τι έσοδα έχουμε, τι έξοδα έχουμε, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη σπατάλη. Στο οικονομικό έχει γίνει πολύ καλή διαχείριση. Δεν χρωστάμε σε παίκτες, ταξίδια, ξενοδοχεία».

Θεωρείτε πως η ομάδα εμφανίστηκε πιο έμπειρη τη νέα σεζόν;

«Πέρυσι είχαμε φτάσει μέχρι τον Δεκέμβρη να έχουμε δύο βαθμούς. Την πρώτη μας νίκη την κάναμε στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου. Φέτος ξεκινήσαμε καλύτερα και έγινε καλύτερη διαχείριση αγωνιστικά και οι παίκτες είχαν και την εμπειρία, γιατί δεν ήταν για πρώτη φορά. Οι Χανιώτες έδειξαν άλλο πρόσωπο και έγιναν δύο βήματα παραπάνω. Είχαμε και απήχηση από τον κόσμο που ενδιαφέρεται και βοηθάει την ομάδα».

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα;

«Δεν νομίζω ότι όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Εξαρτάται αν ξεκινάς και έχει γίνει σωστή δουλειά. Αν υπάρχουν ακαδημίες και παίκτες που έρχονται και προσπαθείς με ξένα παιδιά. Είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα. Είναι εντυπωσιακό και δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν εμπορικό. Εμείς εδώ δεν στηριζόμαστε στη δυναμική του χάντμπολ, αλλά στο τοπικό στοιχείο που θέλει να υποστηρίξει μια ομάδα, που αυτή την στιγμή είναι στην Α1.

Έχουμε 11 ματς εκτός Κρήτης, κάτι που σημαίνει και πολυέξοδα ταξίδια. Παράλληλα, λόγω της μεγάλης απόστασης δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν φιλικά στην προετοιμασία, μια και δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στο νησί. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει και ανταλλαγή παικτών. Και για αυτό τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων».

Υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα;

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν τις δουλειές τους και τις αφήνουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους δίνουμε ένα μικρό οικονομικό κίνητρο, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί έχουμε πολλές μετακινήσεις και πολλούς ξένους. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, δεν αντιμετωπίζουμε αγωνιστικό πρόβλημα. Έφυγαν οι ξένοι μας και μας ρωτούσαν πότε θα ξαναέρθουν γιατί δεν είχαμε καμία οφειλή».

Θέλω ένα σχόλιο για το κλειστό του Κλαδισού που έχει εισπράξει θετικές κριτικές…

«Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Ουσιαστικά είναι δημοτικό γυμναστήριο και μας το έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Δήμος. Βέβαια, είναι λίγο έξω από τα Χανιά και δεν έχουμε όσο κόσμο θα θέλαμε. Βέβαια, σε αυτό ευθύνεται και ότι δεν έχει την απαραίτητη προβολή και το άθλημα. Αν η Εθνική μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, θα βοηθούσε πολύ το άθλημα».

Υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά;

«Το μέλλον είναι πιο θετικό γιατί υπάρχουν ακαδημίες. Δεν γίνεται μια ομάδα να στηρίζεται σε ξένους. Εμείς έχουμε ακαδημίες Εφήβων, παίδων και μίνι αγοριών. Υπάρχει και δεύτερος σύλλογος στα Χανιά με ακαδημίες και έχουν αρχίσει και βγαίνουν παιδιά. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί το άθλημα και μετά από 5-7 χρόνια να έχεις παίκτες να σε βοηθήσουν».



Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved