Να νικήσει ο καλύτερος, να το δεχθεί ο ηττημένος, να είναι απαρατήρητος ο διαιτητής

Να νικήσει ο καλύτερος, να το δεχθεί ο ηττημένος, να είναι απαρατήρητος ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Πουλιάσης γράφει στο Onsports για το «αιώνιο» ντέρμπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τα σημεία που θα κρίνουν τον νικητή, αλλά και τον Σιδηρόπουλο που ορίστηκε να διευθύνει την σπουδαία αυτή αναμέτρηση...

Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, πριν αλλά και μετά την διεξαγωγή του.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική του στιγμή, και να φλερτάρει με την οριστική ευρωπαϊκή του καταξίωση, και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο του και σε μια φάση αναδημιουργίας των πάντων!

Φυσικά αλλά και θεωρητικά όλα τα προγνωστικά είναι υπέρ του Ολυμπιακού, μετά και την ιστορική νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλοι όμως όσοι ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο ξέρουν ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία όταν μιλάμε για «ντέρμπι αιωνίων».

Η ιστορία έχει διδάξει ότι πολλές φορές έχουν έρθει αποτελέσματα κόντρα στα προγνωστικά και παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει μια από τις δύο ομάδες... έχει πάρει την νίκη.

Θυμόμαστε όλοι ότι και στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός πήρε μεν την νίκη με γκολ του Μήτρογλου στο τελευταίο λεπτό, αλλά οι εντυπώσεις ήταν για την νεανική και άπειρη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός δεν το κρύβει ότι ψάχνει εδώ και καιρό μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με πολλά γκολ, αλλά δεν το έχει καταφέρει παρά την υπεροπλία του. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χάνει στην Λεωφόρο από μικρές ομάδες αλλά πάντα με τον Ολυμπιακό μεταμορφώνεται σε «θηρίο».

Ας δούμε λίγο αγωνιστικά τις ομάδες όπου θα παρατηρήσουμε μερικά αρκετά ενδιαφέροντα και παράδοξα στοιχεία.

1.Θα αναμετρηθεί η νεανική και άπειρη επίθεση του Ολυμπιακού, με την νεανική και άπειρη άμυνα του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα=άγνωστο.

2.Θα αναμετρηθεί η πολύ έμπειρη επίθεση του Παναθηναϊκού με την πολύ έμπειρη άμυνα του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα=άγνωστο.

3.Έχουμε και από τις δύο πλευρές πολύ ικανούς τερματοφύλακες με παράδοση καλών εμφανίσεων στα ντέρμπι και στα μεγάλα παιχνίδια. Αποτέλεσμα=ισοδύναμο.

4.Θα αναμετρηθούν το τεχνικό και «φαντεζί» κέντρο του Ολυμπιακού με το σκληρό και δυναμικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα=πολύ άγνωστο.

Κατά την προσωπική μου άποψη τα πάντα θα κριθούν από την ψυχολογική κατάσταση που θα μπει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός και τα νέα παιδιά της ομάδος, καθώς και το πώς θα έχει ετοιμάσει τους παίκτες του πνευματικά ο Αναστασίου. Εάν μπουν φοβισμένα το παιχνίδι θα έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει καθώς το γήπεδο θα βράζει και ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ καλή ψυχολογία.

Τα πάντα θα κριθούν από την ψυχολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού που θα είναι και ο θετικός ή ο αρνητικός πρωταγωνιστή του ντέρμπι.

Επίσης στον αγωνιστικό τομέα πιστεύω ότι η μάχη του κέντρου θα δώσει και τον νικητή όπου αναμένω πολύ σκληρό παιχνίδι και εντυπωσιακό τρέξιμο.

Δεν θα σας κάνω την χάρη να ασχοληθώ με την διαιτησία καθώς αμέσως ο καθένας θα βρει δεκάδες παραδείγματα στα τελευταία 30 χρόνια που θα έχει αδικηθεί, απλά θα πω ότι το διαιτητικό τρίο που θα μπει στο «Γ. Καραϊσκάκης» να ξέρει ότι θα είναι επάνω του καρφωμένα όλα τα μάτια της Ελλάδος, ότι κάθε απόφαση θα έχει και 10 replay και θα ακολουθήσουν ειδικές εκπομπές και αναλύσεις ειδικών για τα σφυρίγματα του...

Οι διαιτητές πρέπει να πάψουν να είναι πρωταγωνιστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο...Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/12)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/12)
Μουντιάλ 2022: Ασιατικές δοκιμασίες για Βραζιλία και Κροατία - Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Μουντιάλ 2022: Ασιατικές δοκιμασίες για Βραζιλία και Κροατία - Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πρώτο ντέρμπι στο ΣΕΦ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πρώτο ντέρμπι στο ΣΕΦ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (05/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (05/12)