«Εγκληματική» ανευθυνότητα...

«Εγκληματική» ανευθυνότητα...

Ολα όσα διαδραμίστηκαν στο Γεντί Κουλέ θα έπρεπε ήδη να έχουν προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα, όχι φυσικά του αθλητικού που λειτουργεί κυρίως... διακοσμητικά, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που έθεσαν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές δίνοντας άδεια διεξαγωγής αγώνων σε ένα γήπεδο που αποδεικνύεται ότι δεν έπρεπε να είχαν δώσει ποτέ.

Μην αρχίσουμε να στεκόμαστε στα πρωτόγνωρα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Φύσηξε άνεμος και σήκωσε έναν πυλώνα ηλεκτροφωτισμού. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του... «εγκλήματος».

Ας το πάρουμε απόφαση μια και καλή, ώστε να μην χρειαστεί, αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος γι' αυτό, να επανέλθουμε. Οσοι επιθεώρησαν το «Γεντί Κουλέ» και έβαλαν την υπογραφή τους στην άδεια χρησιμοποίησής του για αγώνες, οφείλουν να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν όλο το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Είναι η Super League, είναι η ΕΠΟ, είναι η Νομαρχία, ο Δήμος, η πολεοδομία... Είναι όλοι μαζί; Ευθύνη υπάρχει και είναι τεράστια. Είναι η ευθύνη για τη μη ασφαλή διεξαγωγή αγώνων σε ένα γήπεδο που ναι, είναι η ιστορική έδρα του ΟΦΗ, αλλά μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ανθρώπινης ζωής δεν έχει καμία απολύτως αξία η όποια ιστορία, αλλά και τα συμφέροντα της κρητικής ομάδας που προτίμησε και εκείνη από την πλευρά της να παίξει σε ένα μη ασφαλές γήπεδο, όπως αποδείχτηκε, απ' το να χρησιμοποιήσει το σίγουρα πιο ασφαλές, αλλά... τεράστιο ακόμα και για τα σημερινά επίπεδα του ΟΦΗ, Παγκρήτιο.

Η Super League και η ΕΠΟ παραμένουν... ατάραχες και παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στο Ηράκλειο. Δεν είχαμε νεκρούς, οπότε δεν υπάρχει λόγος για ανακοινώσεις και παραιτήσεις. Δηλώσεις και το μπαλάκι στους... άλλους. Ως συνήθως. Γι' αυτό και πρέπει άμεσα να παρέμβει ένας εισαγγελέας. Για να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε στο «Γεντί Κουλέ». Και κυρίως για να μην τεθεί ποτέ ξανά σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή από τέτοιου είδους αβλεψίες. Αφήστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην ησυχία τους και κάντε στο ακέραιο το καθήκον σας. Πριν θρηνήσουμε ξανά νεκρούς.

Αλήθεια, έχετε ξεχάσει το περιστατικό στο γήπεδο της Ξάνθης;

ΥΓ.: Ολα όσα είπε ο πρόεδρος της Super League για την άδεια στατικότητας επιβεβαιώνουν -δυστυχώς- τους ισχυρισμούς εκείνων που μιλούν με βεβαιότητα για τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος. «Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι...». Η προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο της...ΣΕΓΑΣ: Επιστολή Πομάσκι σε πρωθυπουργό και υφυπουργό αθλητισμού για το ΟΑΚΑ!
ΣΕΓΑΣ: Επιστολή Πομάσκι σε πρωθυπουργό και υφυπουργό αθλητισμού για το ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 89-65: «Πράσινη καταιγίδα» στο ΟΑΚΑ, με... κεραυνούς Λι (photos)
Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 89-65: «Πράσινη καταιγίδα» στο ΟΑΚΑ, με... κεραυνούς Λι (photos)
EuroCup: MVP της 12ης αγωνιστικής ο Κουλμπόκα
EuroCup: MVP της 12ης αγωνιστικής ο Κουλμπόκα
ΠΑΟΚ: Πριμ από τον Ιβάν Σαββίδη για την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό
ΠΑΟΚ: Πριμ από τον Ιβάν Σαββίδη για την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό