Όποιος βιάζεται...

Όποιος βιάζεται...

Στην περίπτωση του Ζαρντίμ και της κριτικής που έχει δεχτεί στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού, από τον πρώτο αγώνα μέχρι τη χθεσινή βραδιά στο Μονπελιέ και την αποθέωση που την ακολούθησε, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η αθλητική δημοσιογραφία έχει υποστεί άλλη μια μικρή ήττα.

Δεν σημαίνει, βέβαια, αυτό ότι θα αλλάξει ο τρόπος άσκησης της κριτικής και της σκέψης πολλών αρθρογράφων, σχολιαστών, ρεπόρτερ και προπονητών της εξέδρας. Πιθανότατα να μην πρέπει καν να αλλάξει. Ωστόσο, είναι λίγο έως πολύ οξύμωρο στην περίπτωση του προπονητή του Ολυμπιακού να βιώνει το «μία κρύο, δύο ζέστη» και μάλιστα έχοντας έτσι κι αλλιώς το ελαφρυντικό της παρουσίας του για πρώτη χρονιά στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», άρα και της ανάγκης για την παροχή χρόνου προσαρμογής.

Ναι, οι απαιτήσεις της διοίκησης και του κόσμου του Ολυμπιακού είναι τέτοιες που δεν προσφέρουν πολλά περιθώρια για πίστωση χρόνου, όμως ο καθένας θα πρέπει να αναγνωρίσει στον Ζαρντίμ ότι διαθέτει εκείνα τα εχέγγυα που μπορούν να τον κάνουν να κερδίσει με το σπαθί του την πλήρη εμπιστοσύνη όλων όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό (διοίκηση, παίκτες, κόσμος).

Το παράδειγμα του Πορτογάλου του Πειραιά, ίσως πρέπει να «βασανίσει» αρκετά τον συμπατριώτη του της Παιανίας, τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς και εκείνος βιώνει σε καθημερινή βάση την αμφισβήτηση. Στην περίπτωσή του δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να δούμε αποθεωτικά δημοσιεύματα, διότι η εικόνα του Παναθηναϊκού (με εξαίρεση το ματς της Ξάνθης) ήταν τέτοια που δεν μπορεί κανένας να την ωραιοποιήσει.

Ο Φερέιρα βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, όπως βρίσκονται σε αυτό και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κόντρα στην Λάτσιο, θα έχουν τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς που για τους «πράσινους» αποτελεί και ορόσημο διεκδίκησης της πρόκρισης, να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και να δείξουν ότι υπάρχει «πράσινο» φως στο βάθος του τούνελ.

Αμφότεροι οι Πορτογάλοι τεχνικοί που εργάζονται στη χώρα μας και έχουν την τύχη να κάθονται στους πάγκους των αιωνίων αντιπάλων δεν είναι χθεσινοί.
Είναι, ωστόσο, εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητές τους στην προπονητική και φυσικά αυτές να επισφραγιστούν και με θετικά αποτελέσματα.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν, ωστόσο, είναι αυτή που τους κάνει να διαφέρουν, αφού από τη μια πλευρά ο Ζαρντίμ κρατάει χαμηλούς τόνους, σχεδόν δεν... ακούγεται, ενώ από την άλλη ο Φερέιρα έχει καταφέρει, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και τους παίκτες του, να έρθει σε ρήξη με μια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού.

ΥΓ.: Η παρέλαση πλησιάζει απειλητικά. Και αυτή η Κυριακή ίσως αποδειχθεί μοιραία για δύο προπονητές της Super League που για διαφορετικούς λόγους δίνουν εξετάσεις σε εβδομαδιαία βάση. Για να δούμε...



Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved