O Βαγγέλης και η παροιμία Ευαγγέλιο!

O Βαγγέλης και η παροιμία Ευαγγέλιο!

Με αφορμή τα τερτίπια του μάνατζερ του Μιραλάς, ο Νίκος Γέμελος θυμάται αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!

Με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλα τόσα που εγώ  γνωρίζω στην υπόθεση Μιραλάς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνονται όλοι όσοι πιστεύουν ότι  πολύ πιο εύκολα ένας μάνατζερ μπορεί να καταστρέψει την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή και να τον στείλει στα τάρταρα… παρά να τον οδηγήσει στην «γη της επαγγελίας»…
 
Ο Κριστόφ Ενροτό λοιπόν, μάνατζερ του Μιραλάς μπορεί και να είναι ένας από αυτούς! Ένας μάνατζερ που έχει κόψει κάθε επαφή με τον Ολυμπιακό, αμοιβαίο είναι αυτό, γιατί και ο Ολυμπιακός πλέον έχει «κόψει» τις διόδους επικοινωνίας μαζί του και φυσικά πολύ δύσκολα από την στιγμή ο Μιραλάς τον εμπιστεύεται τυφλά… να υπάρξει άμεσα ή μέσα στους επόμενους μήνες, συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και μιλάω φυσικά για μετά το καλοκαίρι!
 
Και μπορεί να είναι κατανοητό για τον οποιονδήποτε ότι ο Ενροτό θέλει για τον πελάτη του το καλύτερο δυνατόν, αλλά κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει και τις εποχές που ζούμε, αλλά πολύ περισσότερο ότι ο Μιραλάς δεν είναι  ο Κριστιάνο Ρονάλντο!
 
Ένας καλός ποδοσφαιριστής που σίγουρα έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό με αυτά τα 9 γκολ που έχει πετύχει, αλλά από κει και πέρα δεν είναι και ο Μεσσίας, που θα προσδώσει στον Ολυμπιακό το πολύ παραπάνω σε σχέση πάντα με τα χρήματα που απαιτεί!
 
Ένας ποδοσφαιριστής που αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια στο Καραϊσκάκης, στην αρχή της σεζόν (και ακόμα στα δύσκολα δεν τον έχουμε δει) με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους και ένα εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι σε όλα τα υπόλοιπα έγειρε… την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του με την δική του απόδοση!
 
Θυμίζω ότι σε 53 ματς στην Γαλλία με την Σεντ Ετιέν ο Μιραλάς είχε πετύχει μόλις τρία γκολ και φυσικά οι Γάλλοι από ένα σημείο και μετά έψαχναν να τον δώσουν και από την άλλη σε κανένα από τα ματς που «έκαιγαν» για τον Ολυμπιακό πήρε την ομάδα στις πλάτες του και πήρε το ματς! Και αν μη τι άλλο οι Γάλλοι έχουν τους μηχανισμούς… να βλέπουν πολύ καλύτερα έναν ποδοσφαιριστή από ότι κάνουμε εμείς στην χώρα μας!
 
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα χρήματα που είναι να δαπανηθούν συνολικά για την μετεγγραφή αυτή είναι υπερβολικά, εφόσον τελικά ο Μαρινάκης ενδώσει…(χλωμό το βλέπω)!
Και πολύ περισσότερο τώρα που ο Ολυμπιακός είναι «καβάλα στο άλογο» και θα μπορεί σε λίγο καιρό ο Βαλβέρδε με την διαφορά που θα έχει αποκτήσει να δοκιμάζει και άλλους ποδοσφαιριστές που θα θέλει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται!
 
Ξέρετε κάτι;
 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης σε μία κοινωνική εκδήλωση με τον οποίο είχαμε συναντηθεί πριν από τρία χρόνια και μεταξύ «τύρου και αχλαδιού»,  είχε ρωτηθεί από μένα για την περίπτωση Λέτο. Ξέρετε τι μου είχε πει ο πλέον πετυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού στην ιστορία του Ολυμπιακού; «Νίκο έτσι όπως είχα πάρει εγώ τον Λέτο από την Λίβερπουλ, ως δανεικό, ο ποδοσφαιριστής ήταν ότι έπρεπε! Να έδινα τα χρήματα που ήθελε η αγγλική ομάδα συν τα χρήματα του ποδοσφαιριστή προτιμούσα να ρίσκαρα και να έβρισκα κάτι άλλο! Κορόιδο εμένα δεν θα με πιάσει κανένας μάνατζερ και κανένας παίκτης ή τέλος πάντων θα με πιάσει… όταν εγώ θέλω».
 
Και φυσικά ο Κόκκαλης στην περίπτωση του Λέτο  δικαιώθηκε απόλυτα, αφού στον Παναθηναϊκό κλαίνε ακόμα τα χρήματα που έδωσαν για να τον κάνουν δικό τους ίσα-ίσα για να κάνει ο Πατέρας το κομμάτι του!
 
Τώρα ο Ενροτό ο οποίος νομίζει ότι έχει να κάνει με τίποτα «παιδάκια» στον Ολυμπιακό, επειδή είναι καινούργιοι στον χώρο, μάλλον είναι μακριά νυχτωμένος… Αντί να καταλάβει ο «γίγαντας» ότι στην Ελλάδα με τον μόνο που μπορεί να κάνει δουλειές είναι ο Ολυμπιακός και ότι για τον πελάτη του δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον , σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει, από πουθενά αλλού, τραβάει το σχοινί!
 
Το σχοινί όμως μάλλον θα σπάσει… και ο Μιραλάς  θα είναι αυτός που θα έχει τελικά το πρόβλημα.
 
Γιατί όπως λέει και ο «θυμόσοφος» λαός μας: υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!
 
Και ο Βαγγέλης την παροιμία αυτή την έχει Ευαγγέλιο…
 


Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved