Δεν κάθεσαι ποτέ να παίξεις πόκερ… χωρίς λεφτά

Δεν κάθεσαι ποτέ να παίξεις πόκερ… χωρίς λεφτά

Δεν ξέρω πως πέρασε τα παιδικά, εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια. Δεν ξέρω δηλαδή για την ακρίβεια, αν το περιβάλλον που μεγάλωσε, οι σπουδές του και όλα αυτά, του επέτρεψαν να… τριφτεί και να αναμειχθεί καθόλου με τον κόσμο των…καφενείων.

Δεν ξέρω δηλαδή, αν είχε προλάβει να εντρυφήσει στον μαγικό κόσμο της πόκας και του πόκερ, όπως όλοι μας σχεδόν στα φοιτητικά - τουλάχιστον - χρόνια μας.

Ακόμα όμως και αν δεν το είχε κάνει, θα έπρεπε έστω και… από φήμες, να γνωρίζει τον βασικό όρο της πόκας και του πόκερ. Πόσο μάλλον, όταν επιχειρεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια να παίζει αλλεπάλληλες παρτίδες… επικοινωνιακού πόκερ στην ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό.

Το πόκερ λοιπόν είναι ο βασιλιάς των παιχνιδιών. Κι ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι ένας. Είναι… αληθινό παιχνίδι. Παίζεται με πραγματικά λεφτά. Και εν ολίγοις, ακόμα και όσοι… πέρασαν και δεν ακούμπησαν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ξέρουν ένα πράγμα. Που θα έπρεπε να το ξέρει ήδη και ο… μέτρ της επικοινωνίας – όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν οι… θαυμαστές των μεθόδων του στα ΜΜΕ - Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα, ότι πόκερ χωρίς λεφτά δεν κάθεσαι ποτέ στο τραπέζι να παίξεις.

Όχι γιατί έτσι κι αλλιώς είσαι χαμένος από χέρι. Αλλά γιατί στα σοβαρά καρέ και στα σοβαρά τραπέζια, για να σ’ αφήσουν να κάτσεις, πρέπει να δείξεις φως.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο ενδεικτικά του παιχνιδιού που επιχειρήθηκε για μια ακόμα φορά να παιχτεί στις πλάτες του Παναθηναϊκού και του κόσμου του, το τελευταίο διάστημα.

Κι αυτή είναι και η διαφορά, ανάμεσα σε όλα όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει τελευταία. Η διαφορά που σας είπα σε ένα προηγούμενο άρθρο μου. Ότι ο Βγενόπουλος μέχρι στιγμής, έχει κάνει δέκα φορές την ίδια πρόταση με διαφορετικό τρόπο. Έχει θέσει ένα κάρο όρους που ο ένας αλληλοσυγκρούεται με τον άλλον. Έχει πει εφτά διαφορετικά πράγματα, μέσα σε εφτά μόλις μέρες.

Ένα πράγμα μόνο απέφυγε σαν ο διάολος το λιβάνι να αναφέρει. Στο μοναδικό δηλαδή που ήταν… σταθερός και δεν παρουσίασε αντιφάσεις.

Την λέξη ευρώ δηλαδή δεν ανέφερε ποτέ. Και συγκεκριμένα, την λέξη ευρώ μέσα στην πρότασή του. Ήταν το μόνο στο οποίο έδειξε συνέπεια και σταθερότητα. Δεν είπε δηλαδή ποτέ, ούτε πόσα χρήματα θα βάλει ο ίδιος και δεν δεσμεύτηκε και ποτέ πάνω σ’ αυτό.

Εν ολίγοις και για όσους έχουν εντρυφήσει στοιχειωδώς στο άθλημα, προσπάθησε να παίξει πόκερ με… αέρα. Και με μοναδικό όπλο, τα φιλικά του ΜΜΕ και τους ειδικούς Βγενοπουλολόγους –ιδιαίτερα τους όψιμους που ξέχασαν και εγκατέλειψαν μέσα σε ένα μήνα τον… καπετάνιο των ονείρων τους Νικόλα Πατέρα- καθώς και τις πάντα αμετανόητες στρατιές του διαδικτύου και της εξέδρας.

Έτσι όμως κανένα σοβαρό παιχνίδι δεν κερδίζεται. Για την ακρίβεια, έτσι, σε κανένα σοβαρό καρέ δεν σε αφήνουν να κάτσεις.

Από κει και πέρα, μια σημείωση ακόμα. Έγραφα χθες στην εφημερίδα μου, ότι ορισμένες φορές οι σύνδεσμοι λειτουργούν σαν γραφεία τύπου των παραγόντων. Έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Καθώς τελικά ο Βγενόπουλος ήταν που λειτούργησε σαν… γραφείο τύπου του Φορέα. Καθώς μια πρόχειρη ματιά στην σημερινή πρώτη του ανακοίνωση, σε έπειθε ότι ήταν επί της ουσίας αναπαραγωγή της πρόσφατης ανακοίνωσης του Φορέα.

Και μια είπα για τον Φορέα. Το λέω πολύ ειλικρινά, Θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται τα παιδιά εκεί στον Φορέα, μήπως ο Τζίγκερ έχει… ανθρώπους του στην ηγετικής τους ομάδα. Καθώς τέτοιο πανό-παραγγελιά κανονική και με τον νόμο, στο να… στρώσει την δρόμο για την σημερινή πρόταση του, σαν κι αυτό που σήκωσαν κάποιοι στο φιλικό με την Καλλιθέα, μόνο αν… ήξερε κάποιος δυο μέρες πριν την σημερινή του κίνηση θα το έβγαζε.

«Τζίγκερ πάρε την ΓΗΠΕΛ και φύγε» έγραφε το πανό. Και ω του θαύματος. Ο Τζίγκερ το ακολούθησε κατά γράμμα. Πήρε δηλαδή την ΓΗΠΕΛ και έφυγε. Αν αυτό δεν είναι… στρώσιμο του χαλιού στον Τζίγκερ, τότε τι θα μπορούσε να είναι αλήθεια.

Τελειώνοντας. Αν πάντως αυτοί που σήκωσαν το συγκεκριμένο πανό στην Καλλιθέα, το «Τζίγκερ πάρε την ΓΗΠΕΛ και φύγε» δηλαδή, έχουν στοιχειωδώς φιλότιμο και αξιοπρέπεια και θέλουν να πείσουν ότι πραγματικά ότι λένε το λένε γιατί το πιστεύουν, θα έπρεπε ήδη να έχουν βγάλει ανακοίνωση, που να… καλωσορίζουν την κίνηση του Τζίγκερ να… πάρει δηλαδή την ΓΗΠΕΛ και να φύγει.

Υ.Γ.:1 Μέσα στην όλη… αντάρα, έπεσε σε δεύτερο πλάνο η… τιτανομαχία Τσάκα-Βγενό που είχε αρχίσει να ξεκινάει το πρωί.

Υ.Γ.: 2 Ένας άνθρωπος παρακαλάει από χθες το βράδυ και ανάβει λαμπάδες στο μπόϊ του, να είναι πραγματικός ο πρίγκιπας, να λέει αλήθεια ο Τσάκας και να ολοκληρωθεί το σχετικό ντιλ. Ο… Ανδρέας Βγενόπουλος. Καθώς και ο ίδιος καταλαβαίνει πια, πως είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος να… μην εκτεθεί κι άλλο στα μάτια του κόσμου του Παναθηναίκού. Αλλιώτικα και το ξέρει, δυο δρόμους έχει μπροστά του. Ή να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους και να κάνει αυτό που δεν επιθυμεί με τίποτε, δηλαδή να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, ή να αποκαλυφθεί πια εντελώς το ποιος και ποιοι έπαιξαν αυτά τα χρόνια με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.



ΑΕΚ: «Σκληρό πόκερ» με Ντέσερς – Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/07)
ΑΕΚ: «Σκληρό πόκερ» με Ντέσερς – Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/07)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (09/07): Πού θα δείτε τα φιλικά των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Άρη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (09/07): Πού θα δείτε τα φιλικά των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Άρη
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τιτανομαχία» Παρί-Ρεάλ με τα βλέμματα στον Εμπαπέ - Η ώρα και το κανάλι
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τιτανομαχία» Παρί-Ρεάλ με τα βλέμματα στον Εμπαπέ - Η ώρα και το κανάλι
Σινεμά: 10+1 ταινίες για να απολαύσετε κάτω από τα αστέρια
Σινεμά: 10+1 ταινίες για να απολαύσετε κάτω από τα αστέρια
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved