Ο Ζέκα, ο Τοτσέ, ο Λέτο…

Ο Ζέκα, ο Τοτσέ, ο Λέτο…

Ωραία λοιπόν, το είδαμε το… σεξπηρικό δίλλημα του Παναθηναϊκού –του κόσμου του για την ακρίβεια- μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα επί της Κέρκυρας. Τελικά… ζει ή δεν ζει;

Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Γιατί απλούστατα ούτε κανένα… θηρίο σκότωσε ούτε απέκτησε… ζωηρό σφυγμό μετά την έξοδό του από την εντατική, τους διαδοχικούς οδυνηρούς αποκλεισμούς από την Οντένσε και τη Μακάμπι.

Όμως –ρεαλιστικά- έφυγε με κάποια σημαντικά πράγματα από το νησί των Φαιάκων.

Πρώτα απ’ όλα με μια βαθιά ανάσα. Φαντάζεστε την κατάσταση μετά από ένα στραβοπάτημα; Νέες φωνές, νέα «κατηγορώ», στον τοίχο προπονητής και παίχτες, νέος ισχυρός ατμός στο κλειστό καπάκι, κι άντε να σταθεί άνθρωπος σε τέτοιο σκηνικό.

Εκτός από την ανάσα λοιπόν –ή αλλιώς πίστωση και αγορά χρόνου σε μια τρομερά δύσκολη περίοδο- ο Παναθηναϊκός πήρε και κάτι επίσης πολύ σημαντικό: τους τρεις βαθμούς, σοβαρό ζητούμενο πλέον, μετά τη μαύρη κουρτίνα που τον περιόρισε σε εντός συνόρων και μόνο δραστηριότητες. Να γεμίζει το ταμείο, έστω με βαθμούς…

Ας μείνουμε ρεαλιστές: δεν έπαιξε δα και καμιά… μπαλάρα –που λένε- ούτε βέβαια έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, έχοντας μάλιστα και ένα στείρο πρώτο ημίχρονο.

Αλλά έτσι θα κυλάνε τα παιχνίδια. Το μέγα ζητούμενο είναι αν θα μπορεί να τα καθαρίζει.

Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τη μεσαία γραμμή. Εκεί φαίνεται ότι βρέθηκε ένας εξαιρετικός εργάτης, ο Ζέκα. Και δεν είναι μόνο ότι τρέχει πολύ και παντού το παλικάρι, αλλά και μπάλες βγάζει και σουτάρει και βοηθάει και δημιουργεί, συμμετέχοντας συνεχώς στο παιχνίδι. Κι ως προς τη γενική εικόνα, η μέχρι στιγμής παρουσία του Ζέκα θεωρείται μεγάλο κέρδος για τους πράσινους, που και σε αυτό το χώρο έχουν πληγές. Ποιοι και πόσοι τρέχουν;

Για να πάμε και στο άλλο ερώτημα. Ποιοι και πόσοι… στρίβουν;

Γιατί η έτερη μεταγραφή, ο Τοτσέ –αντικαταστάτης του Σισέ, ας μην ξεχνάμε- δύσκολα στρίβει ο άνθρωπος.

Οι παλιές μπούκες –αυτές δηλαδή που έκανε ο Γάλλος- πρέπει να ξεχαστούν πολύ γρήγορα. Περνούν στην κατηγορία της παλιάς ανάμνησης και θα ζωντανεύουν μόνο μέσα από παλιά dvd. Ξεκάθαρα πράγματα.

Μπούκες από τα πλάγια μπορεί να κάνει ο Κουίνσι, αλλά χωρίς να έχει φανεί μέχρι τώρα η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Κι είναι σαφές ότι οι πράσινοι τη χρειάζονται πολύ αυτή την επαφή.

Γιατί αν ο Σισέ τα δύο προηγούμενα χρόνια έκανε όλη τη δουλειά, κάποιος άλλος πρέπει να την κάνει. Κι επειδή δεν υπάρχει αυτός ο τύπος, πρέπει να την κάνουν πολλοί μαζί.

Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι ποιοι θα βρεθούν να την κάνουν.

Κι έτσι όπως είναι η δομή του τωρινού Παναθηναϊκού, δεν μπορεί και δεν γίνεται να μένει εκτός ενδεκάδας ο Σεμπάστιαν Λέτο. Απλά δεν γίνεται.

Έχει τις αδυναμίες του θέλοντας μία μπάλα για τον εαυτό του (μπορεί και δύο…), έχει τα κουσούρια του και την τρέλα του, σπάει νεύρα σε κάποιες περιπτώσεις (μπορεί και κάμποσες) αλλά δεν γίνεται να λείπει. Κι αυτό αποδείχτηκε και στην Κέρκυρα, όταν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν μπορεί, θα το κατάλαβε ο Φερέϊρα. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού αυτό.

Ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να πάρει πράγματα και από τον Σωτήρη Νίνη, που φαίνεται να ξαναβρίσκει το κέφι, τη διάθεσή του, τη δίψα του.

Κι επειδή η κατάσταση –και η αγωνιστική- είναι συγκεκριμένη, φαίνεται πως ένας είναι ο δρόμος. Ομαδική δουλειά. Με προσφορά συνολική και από τον Βιτόλο και από τον Ζέκα και από τον Νίνη, τον Λέτο, τον Κουίνσι και ναι, τον Καραγκούνη, όποτε επιλέγεται τέλος πάντων.

Μόνον έτσι μπορεί να βγει η δουλειά και φαίνεται ότι σιγά-σιγά το συνειδητοποιούν άπαντες. Δεν γίνεται κι αλλιώς δηλαδή…

Η εποχή των αστέρων έχει περάσει και φαίνεται ότι θα αργήσει να ξαναφανεί έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα…



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved