Χιλή και Περού τα παίζουν όλα για όλα με το βλέμμα στον τελικό του Copa America

Χιλή και Περού τα παίζουν όλα για όλα με το βλέμμα στον τελικό του Copa America

Μπορεί στο φετινό Copa America να μην έχω απολαύσει πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι γεμάτο εκπλήξεις.

Αυτό, τουλάχιστον, φανερώνει η πρόκριση του Περού στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, έπειτα από την απρόσμενη νίκη του επί της Ουρουγουάης, η οποία ήταν και ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου της Λατινικής Αμερικής. Όπως συνέβη στον αγώνα της Κολομβίας με τη Χιλή, έτσι και στον αγώνα της Σελέστε με τους «Ίνκας», τα 90 λεπτά δεν ήταν αρκετά για να δώσουν σε κάποια από τις δύο εθνικές ομάδες την πρόκριση στους τέσσερις του Copa America. Όλα τελικά κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τη Χιλή και το Περού να καταφέρνουν τελικά να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση, όπου και θα κονταροχτυπηθούν στο Αρένα ντο Γκρέμιο τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 3.30 ώρα Ελλάδας.

Η πλάστιγγα της πρόκρισης αυτήν τη φορά γέρνει προς τη Χιλή, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με διπλάσιες νίκες στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων με το Περού. Οι Χιλιανοί, δηλαδή, μετρούν 45 νίκες και το Περού 22, ενώ μόλις 15 ματς έληξαν ισόπαλα. Τη στατιστική αυτή υπεροχή επιβεβαιώνουν και οι αποδόσεις των ειδικών στοιχημάτων του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, όπου η ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα έρχεται τελευταία στα σενάρια σχετικά με το ποια θα είναι η νικήτρια ομάδα του Copa America 2019. Εξάλλου, σε αντίθεση με την αγωνιστική πορεία της «Ρόχα», το Περού παρουσίαζε εικόνα διάλυσης μετά το βαρύ 5-0 από τη Βραζιλία στους ομίλους, το οποίο και εύχεται να μην επαναληφθεί.

peru

Η ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα, όμως, θέλει να πάρει τη ρεβάνς για το 2015, όταν η Χιλή απέκλεισε τους «Ίνκας» στα ημιτελικά. Τότε, η «Ρόχα» στέφθηκε πρωταθλήτρια, νικώντας την Αργεντινή στα πέναλτι. Έναν χρόνο αργότερα, μάλιστα, το 2016, η Χιλή επανέλαβε τον θρίαμβο, κερδίζοντας ξανά την «Αλμπισελέστε» στη διαδικασία των πέναλτι, γεγονός που την καθιστά και την τελευταία τροπαιούχο του Copa America.

Σύμφωνα, πάντως, με τα ειδικά στοιχήματα, που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, στην επικείμενη αναμέτρηση, ο Αλέξις Σάντσες είναι ο παίχτης που θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να ανοίξει τον χορό των γκολ, δίνοντας την πρόκριση στη Χιλή στον τελικό της διοργάνωσης και ακολουθεί -σε απόσταση- ο Κρίστιαν Κουέβα του Περού. Πολύ καλές αποδόσεις, όμως, έχουν και τα υπόλοιπα συνδυαστικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων, το σενάριο που θέλει τον Χιλιανό Εδουάρδο Βάργκας να είναι ο πρώτος που θα σημειώσει γκολ και το ακριβές σκορ του αγώνα να διαμορφωθεί στο 2-0 ή εκείνο που θέλει τον Περουβιανό Κρίστιαν Κουέβα να είναι ο πρώτος που θα σημειώσει γκολ και το ακριβές σκορ να είναι το 1-2. Εγώ, πάλι, ποντάρω ότι το ματς θα ξεκινήσει βρίσκοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στο πρώτο ημίχρονο και ότι το παιχνίδι θα πάρει «φωτιά» στο δεύτερο μέρος, όπου θα σημειώνουν γκολ, τόσο το η Χιλή, όσο και το Περού.

chile

Πόσα γκολ, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο δεύτερο ημιτελικό του Copa America και πόσα οφσάιντ; Θα σημειωθεί κάποιο τέρμα το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και πόσες κόκκινες κάρτες θα δείξει ο διαιτητής στο πρώτο τέταρτο του αγώνα; Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας και από τα αποτελέσματα που θα σημειωθούν τελικά στα 17 συνδυαστικά ειδικά στοιχήματα του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναμέτρηση θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού οι τεχνικοί Ρεϊνάλντο Ρουέδα και Ρικάρντο Γκαρέκα είναι έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να καταφέρουν να οδηγήσουν τους παίχτες τους στην κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου Αμερικής στην ιστορία των εθνικών τους ομάδων.


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved