Ο «πυρετός» του Copa America αυξάνεται με τα νοκ άουτ παιχνίδια στα προημιτελικά

Ο «πυρετός» του Copa America αυξάνεται με τα νοκ άουτ παιχνίδια στα προημιτελικά

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν άπαντες στη Νότια Αμερική το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Copa America για να μάθουν τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης.

Μαζί με αυτούς κι εγώ, που παρακολούθησα το «χαρακίρι» του Ισημερινού και της Ιαπωνίας, μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία, η οποία έδωσε και την ευκαιρία στην Παραγουάη να προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια της κορυφαίας λατινικής διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί και η νίκη της Ουρουγουάης σε βάρος της Χιλής, η οποία επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της «Σελέστε» ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς κατέκτησε με ευκολία την πρώτη θέση του τρίτου γκρουπ στη φάση των ομίλων.

Οι «8» καλύτεροι

Και κάπως έτσι, φθάσαμε στους «8» καλύτερους του Copa America, με τη διοργανώτρια Βραζιλία να αντιμετωπίζει την... τυχερή Παραγουάη, τη Βενεζουέλα να διασταυρώνει τα ξίφη της με την αδιάφορη έως τώρα αγωνιστικά Αργεντινή, τη σαρωτική Κολομβία να ψάχνει μία ακόμα νίκη εναντίον της αποδυναμωμένης Χιλής και τη φορμαρισμένη Ουρουγουάη να αναμετράται με το -πολλά υποσχόμενο- Περού. Ποιες, όμως, θα είναι οι ομάδες που θα περάσουν στους «4» της 46ης έκδοσης του Copa America; Θα έχουμε άραγε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ακόμα «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στην Βραζιλία και στην Αργεντινή ή θα γίνουμε μάρτυρες μίας ημιτελικής φάσης-έκπληξη;

Σύμφωνα, πάντως, με τις αποδόσεις των ειδικών στοιχημάτων, που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, η «Σελεσάο» θεωρείται ως η επικρατέστερη ομάδα για να κερδίσει το Copa America. Μπορεί η διοργανώτρια να μην υπολογίζει στο μεγάλο αστέρι της εθνικής, τον Νεϊμάρ, αγωνίζεται ωστόσο, έχοντας στο πλάι της τον δωδέκατο παίχτη: Το βραζιλιάνικο κοινό της. Ακολουθεί η Ουρουγουάη, η οποία κυνηγάει να κατακτήσει για 16η φορά στην ιστορία της το πολυπόθητο τρόπαιο και, αμέσως μετά, η Κολομβία ως το «αουτσάιντερ» της φετινής διοργάνωσης.

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο τελικό

Αν και οι περισσότεροι λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» θα ήθελαν να απολαύσουν έναν αγώνα μεταξύ της «Σελεσάο» και της «Αλμπισελέστε», η Αργεντινή εμφανίζεται αποδυναμωμένη στο γρασίδι, με αποτέλεσμα ακόμα και η αναμέτρηση με την -αήττητη έως τώρα- Βενεζουέλα να μοιάζει αμφίρροπη. Μάλιστα, μετά την επιβλητική νίκη της ομάδας του Ραφαέλ Ντουνταμέλ επί της Βολιβίας με 3-1, ο τεχνικός των Αργεντινών, Λιονέλ Σκαλόνι, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρει την καλύτερη σύνθεση για την «Αλμπισελέστε», σε περίπτωση που ο Λιονέλ Μέσι δεν καταφέρει να κάνει για ακόμα μια φορά το «θαύμα» του.

messi

Βάσει, μάλιστα, των αποδόσεων του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, το αστέρι της Αργεντινής είναι ανάμεσα στους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που εκτιμάται ότι θα σημειώσουν τα περισσότερα γκολ στο Copa America, πίσω από τους Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρεζ της Ουρουγουάης και Φελίπε Κουτίνιο της Βραζιλίας. Ποιος, όμως, θα το σηκώσει; Ποιες ομάδες θα φτάσουν τελικό; Ποιος θα είναι, τελικά, ο πρώτος σκόρερ; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα μπορούν να «απαντηθούν», μελετώντας τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το μεγάλο τελικό του Copa America.

Με τα νοκ άουτ παιχνίδια να μην αφήνουν περιθώρια στους παίχτες για λάθη, η πρόκριση των ομάδων θα κριθεί, είτε σε 90 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις, είτε στην παράταση και στα πέναλτι. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η αδρεναλίνη θα χτυπήσει κόκκινο και η αγωνία θα φθάσει στα ύψη, με το ματς της Βραζιλίας εναντίον της Παραγουάης να είναι αυτό που ανοίγει την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.


Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved