Έτσι θα καταπολεμήσεις το άγχος σου like a pro!

Έτσι θα καταπολεμήσεις το άγχος σου like a pro!

Κακά τα ψέματα φίλε μου, ζούμε σε μία κοινωνία η οποία είναι «προγραμματισμένη» με τέτοιον τρόπο ώστε να μας αγχώνει όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα.

Ακόμη και αν ανήκεις στην κατηγορία των cool, άνετων τύπων που δείχνουν να έχουν υπό έλεγχο ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής τους, σίγουρα υπάρχει ένα μικρό κενό, από το οποίο θα βρει τρόπο και χώρο να τρυπώσει το άγχος στη ζωή σου.

Ναι, μπορεί από μόνο του το γεγονός πως το επόμενο πρωί θα πρέπει να έχεις σηκωθεί πριν τις 7.00 να σου δημιουργεί έναν εκνευρισμό και μόνο στην ιδέα, όμως από την άλλη σκέψου πως τουλάχιστον δεν χρειάζεται να βγεις στα βουνά για κυνήγι, ώστε να εξασφαλίσεις το γεύμα της ημέρας για την οικογένειά σου. Είναι και αυτή μία κάποια πρόοδος για το ανθρώπινο γένος…

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το άγχος είναι ένας παράγοντας τον οποίο όσο δεν τον αντιμετωπίζεις, τόσο πιο πολύ τον θρέφεις και μπορεί να φτάσει στο σημείο να μεγαλώσει τόσο που να «καταπιεί» με ύπουλο τρόπο, σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Για να μη συμβεί λοιπόν κάτι τέτοιο, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για αυτό!

Γίνε gamer!

Κι όμως φίλε μου, έπειτα από την έγκυρη «συγκατάθεση» της επιστήμης και συγκεκριμένα των ειδικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μπορείς να απολαύσεις αρκετούς ανακουφιστικούς γύρους από το αγαπημένο σου video game καθώς, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να λειτουργήσουν αγχολυτικά για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Με άλλα λόγια, είναι η τέλεια δικαιολογία για να πάρεις off μία μέρα από το γραφείο και να την περάσεις στον καναπέ «αγκαλιά» με το χειριστήριο.

Μίλα στον κολλητό σου

Μία άλλη έρευνα πάλι, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες και άντρες, απέδειξε πως το 74% των αντρών, καθησυχάζονται όταν συζητούν με τους κοντινούς τους ανθρώπους ζητήματα που τους απασχολούν. Μην ξεχνάς πως όταν κουβεντιάζεις κάποιο πρόβλημα που σε ανησυχεί, τόσο το άγχος, όσο και το ίδιο το πρόβλημα, μοιράζεται στα… δύο. Με το να κρατάς μέσα σου σκέψεις και καταστάσεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τις μεγαλοποιείς. Η ματιά ενός «τρίτου» αλλά αγαπημένου προσώπου, το οποίο ενδιαφέρεται ειλικρινά για εσένα, μπορεί να κρύβει τη λύση που χρειάζεσαι.

«Καλλιέργησε» την καλλιτεχνική σου πλευρά

Μπορεί να μην είσαι η πιο φιλότεχνη προσωπικότητα που γνωρίζεις και να θεωρείς πως η ζωγραφική και οι χειροτεχνίες απευθύνονται σε νοικοκυρές και άτομα μικρότερης ηλικίας, όμως, ήρθε ο καιρός να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Όλοι έχουμε μία δημιουργική πλευρά, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο να τη φέρουμε στην επιφάνεια και να την εξελίξουμε. Πώς θα σου φαινόταν ας πούμε να επιδιόρθωνες παλιά έπιπλα; Να ασχοληθείς με την κηπουρική; Ακόμη και να αρχίσεις να κάνεις όλες εκείνες τις μικρές επιδιορθώσεις που χρειάζεται το σπίτι σου; Δοκίμασέ το! Ίσως αυτό να είναι το χόμπι που θα σε γλιτώσει από το άγχος!

Meditate on that!

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αστείο να παρατηρούν άλλους ανθρώπους να κάθονται σταυροπόδι και να μουρμουρίζουν προσευχές για να καταφέρουν να αποσυμπιεστούν, όμως, όπως όλα δείχνουν μάλλον ο διαλογισμός όντως λειτουργεί! Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ακόμη και τόσες χιλιάδες χρόνια μετά από την εμφάνιση του Βούδα, αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές σε κάθε γωνία του κόσμου. Μήπως να το δοκίμαζες;



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved