5 βήματα για ένα ακόμη πιο λαμπερό πρόσωπο

5 βήματα για ένα ακόμη πιο λαμπερό πρόσωπο

Ειλικρινά τώρα, ποιος από εμάς δεν ονειρεύεται ένα «ζωντανό» και λαμπερό δέρμα;

Ποιος από εμάς δεν έχει προσπαθήσει, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα, να αποκτήσει το καθαρό πρόσωπο στο οποίο καμία γυναίκα δεν θα μπορεί να αντισταθεί; Μπορεί τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά να απευθύνονται σε γυναίκες, στην πραγματικότητα όμως, οι άντρες είναι εκείνοι που τα χρειάζονται περισσότερο.

Αν ανήκεις και εσύ στην… απελπισμένη κατηγορία που δεν ξέρει τι άλλο να κάνει για να αποκτήσει και να διατηρήσει την επιφάνεια του προσώπου του «φρέσκια», παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που ίσως σου φανούν αρκετά χρήσιμες.

Ωστόσο, μην ξεχνάς πως το καλύτερο σύστημα φροντίδας για το δέρμα σου, είναι εκείνο που «λειτουργεί» καλύτερα με τον τρόπο ζωής σου και αντίστροφα. Τι γίνεται όμως, όταν το ένα δεν συνάδει με το άλλο, αλλά αντίθετα το σαμποτάρει; Πάμε να δούμε τι λύσεις υπάρχουν παρακάτω…

Πριν πέσεις για ύπνο

Η απαραίτητη συνήθεια που με τον καιρό θα μετατραπεί σε… λατρεία, είναι να πλένεις το πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Μπορεί να είσαι εξαντλημένος και να βιάζεσαι να κουρνιάσεις στο «φιλόξενο» πάπλωμά σου, ο καθαρισμός όμως του προσώπου σου, είναι μία βραδινή συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κομμάτι της ζωής σου. Απομακρύνοντας όλη τη βρομιά της καθημερινότητας από το δέρμα σου, του δίνεις την ευκαιρία να ξεμπλοκάρει και κατά τη διάρκεια της νύχτας να «ξεκουραστεί» καλύτερα. Με «σύμμαχό» σου μία καλή ενυδατική, σύντομα θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς στον καθρέφτη.

Κάνε ένα «δώρο» στον εαυτό σου

Αν θες όντως να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και κατά συνέπεια στο δέρμα και το πρόσωπό σου, πρέπει να απολαμβάνεις ποιοτικότερο και περισσότερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όσο εσύ κοιμάσαι, το δέρμα σου μπαίνει σε μία λειτουργία «επισκευής» και… αναγέννησης. Χρειάζεται τουλάχιστον οχτώ συνεχόμενες ώρες ύπνου για να «εξαφανιστούν» οι μαύροι κύκλοι και οι δερματικές κηλίδες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ουσία υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων, άρα και των ανεπιθύμητων σπυριών και τα στιγμάτων.

proswpo2

Δημιούργησε μία ρουτίνα φροντίδας

Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν πως η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Στην πραγματικότητα όμως, η φροντίδα του δέρματος δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, ούτε χρονοβόρα. Αποκτώντας κάποια βασικά υλικά περιποίησης, όπως η ενυδατική που αναφέραμε ήδη ή κάποιο scrub απολέπισης, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα αφού θα αναλαμβάνουν εκείνα δράση. Στο μόνο που πρέπει να δώσεις αρκετή σημασία, είναι να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για τον δικό σου τύπο δέρματος, ιδανικά με τη γνώμη ενός ειδικού που γνωρίζει καλύτερα τι χρειάζεσαι.

Κάνε απολέπιση!

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ενισχύουν τη μόλυνση και την κακή κατάσταση του δέρματός μας, είναι τα νεκρά κύτταρα τα οποία φράζουν τους πόρους, δημιουργώντας σπασίματα στο δέρμα. Η εφαρμογή ενός scrub δύο φορές την εβδομάδα, ενώ απολαμβάνεις το πρωινό σου ντους, πριν πας στο γραφείο, θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την πρόληψη των ανεπιθύμητων σπυριών, διατηρώντας έτσι το δέρμα σου νεανικό και υγιές!

Περιόρισε τη ζάχαρη

Μπορεί αυτό βήμα να είναι το πιο δύσκολο από όλα, ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η ζάχαρη είναι ο πρώτος και βασικό παράγοντας που επιδεινώνει την ακμή και το σπάσιμο του δέρματος. Μαζί με τη ζάχαρη, οποιαδήποτε τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκερόλη, την οποία ο οργανισμός μας πρέπει να μετατρέψει σε γλυκόζη, μπορεί να «ανεβάσει» τα επίπεδα της ινσουλίνης, γεγονός που προκαλεί φλεγμονές όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε όλο το σώμα.



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved