7 πράγματα που ξεκλειδώνουν τον pro… gentleman από μέσα σου

7 πράγματα που ξεκλειδώνουν τον pro… gentleman από μέσα σου

«Μα τι gentleman!». Μία φιλοφρόνηση βγαλμένη από μία άλλη δεκαετία, αλλά πάντοτε διαχρονική.

Δεν είναι ανάγκη να έχεις εντρυφήσει στους κανόνες της εθιμοτυπικής συμπεριφοράς για να «σκλαβώσεις» μία γυναίκα με τις κινήσεις σου. Χρειάζεται, όμως, να νιώθεις καλά πρωτίστως με τον εαυτό σου και να μην προσποιείσαι την οποιαδήποτε συμπεριφορά σου. Μπορεί να νομίζεις ότι με το να τη σκεπάσεις με το σακάκι σου ή να της ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου κατάφερες να γίνεις η επιτομή του ιπποτισμού, αλλά δεν είναι έτσι. Οι γυναίκες κοιτούν πίσω από τις πράξεις, τις λέξεις και ίσως κάποιες φορές το… πορτοφόλι, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Ακολουθούν 10 πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις τον «pro gentleman» από μέσα σου και να κερδίσεις ακόμα και την πιο απαιτητική με την ανεπανάληπτη αβρότητά σου.

Αντικατέστησε το «πρέπει να» με το «θα» στις αποφάσεις σου. Όταν λειτουργείς στην καθημερινότητά σου, επηρεαζόμενος συνεχώς από τη γνώμη των άλλων, οδηγείσαι μονίμως σε σκέψεις του «τι πρέπει να κάνεις» και όχι του «τι θέλεις να κάνεις». Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και δείξε ποιος είσαι, αλλά χωρίς να παραβιάζεις τον προσωπικό χώρο των άλλων. Να θυμάσαι ότι πάντα χρειάζεται μέτρο και ότι ένας gentleman κερδίζει τη δυνατότητα της επιλογής.

gentleman

Μην φοβάσαι να δείξεις τις αδυναμίες σου. Το να υπάρχουν ευάλωτες πτυχές στο χαρακτήρα σου δεν σε κάνει λιγότερο γοητευτικό. Ελαττώματα, εξάλλου, όλοι έχουν και δεν χρειάζεται να τα κρύβεις. Αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Αυτό, όμως, που σε κάνει πραγματικά αδύναμο, είναι να μην τα αποδέχεσαι και να προσπαθείς να βρίσκεις το καταλληλότερο προσωπείο. Ένας αληθινός gentleman δεν φοράει ποτέ μάσκες.

Σταμάτα τo «αυτομαστίγωμα» σε οτιδήποτε κι αν κάνεις. Ζούμε σε μία κοινωνία, όπου η κριτική είναι το πιο εύκολο πράγμα. Είναι λες και πλέον έχουμε προγραμματιστεί για να επικρίνουμε ή να αξιολογούμε τις πράξεις των άλλων και τις δικές μας. Είναι ωραίο να έχεις άποψη και να θέτεις κάποια στάνταρ για τον εαυτό σου και τους άλλους, αλλά δε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνεις τα εσκαμμένα. Το να μπορείς να αποδεχθείς τον εαυτό σου με τα καλά του και τα κακά του είναι που σε κάνει pro gentleman.

gentleman2

Ξέχνα το παρελθόν. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά, που θα υπάρξεις ιππότης σε άτομα που δεν αξίζουν. Μπορεί να σε κάνουν να το μετανιώσεις αργότερα, αλλά σημασία έχει ότι θα έχεις δείξεις το χαρακτήρα σου, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις από τα λάθη σου. Όταν είσαι αληθινός, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Αυτή είναι και η ακαταμάχητη γοητεία ενός gentleman.

Μην γίνεται ανταγωνιστικός. Ίσως είναι στη φύση του άνδρα να διεκδικεί αυτό που θέλει, ωστόσο θέλει και το «κυνήγι» τον τρόπο του. Είναι πολύ πιο σαγηνευτικό το να φαίνεται χαλαρός και να κάνεις αισθητή την παρουσία σου χωρίς να μειώνεις τον «αντίπαλό» σου. Η διατήρηση μιας ουδέτερης στάσης απέναντι σε εχθρικές συμπεριφορές είναι ο άσος στο μανίκι ενός «pro» gentleman.

gentleman3

Δεν χρειάζεται να υπερηφανεύεσαι για τον ανδρισμό σου. Έχουμε μεγαλώσει με το πρότυπο του ποιος έχει τη μεγαλύτερη… δύναμη ή τις περισσότερες εμπειρίες στο κρεβάτι. Ίσως όλα να παίζουν το ρόλο τους, αλλά δεν σε κάνουν απαραίτητα να φαίνεσαι και περισσότερο άντρας. Άφησε την άλλη να κρίνει τις επιδόσεις σου, αφού ένας gentleman δεν μιλάει ποτέ γι’ αυτές, απλά τις βελτιώνει.

Μην προσπαθείς να κάνεις τους πάντες να σε συμπαθήσουν. Πολλές φορές γυρνάει «μπούμερανγκ», γιατί δείχνεις άλλο πρόσωπο στην αρχή και εντελώς διαφορετικό στη συνέχεια. Δεν γίνεται να είσαι αρεστός από όλους, επομένως φρόντισε να μην δίνεις επιπλέον τροφή για πισωμαχαιρώματα. Μπορείς να μένεις φιλικός, αλλά να διατηρήσεις αποστάσεις, όπως θα έκανε ένας σωστός gentleman επιπέδου «pro».



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved