«Χαρούμενoς στη Ζαλγκίρις»

«Χαρούμενoς στη Ζαλγκίρις»

Ο Ηλίας Ζούρος παρά το έντονο πρέσινγκ της Μπενετόν εξηγεί στο Onsports γιατί αποφάσισε να παραμείνει στο…τιμόνι της λιθουανικής ομάδας. Τέλος της εβδομάδας ανακοινώνει τους εκλεκτούς της εθνικής

Την ανακοίνωση των εκλεκτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος περιμέναμε από τον Ηλία Ζούρο, ωστόσο προηγήθηκε εκείνη της Ζαλγκίρις, η οποία γνωστοποίησε και επίσημα ότι συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς του ομοσπονδιακού μας προπονητή στον πάγκο της λιθουανικής ομάδας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, μόνο ικανοποιημένους μπορούσαν να αφήσουν τους διοικούντες τη Ζαλγκίρις και η επιθυμία τους να κρατήσουν τον Ηλία Ζούρο στο… τιμόνι τους για ένα ακόμη χρόνο, ήταν δεδομένη.

Έτσι, η συμφωνία, η οποία είχε οριστικοποιηθεί από την προηγούμενη Τρίτη, ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα. Υπενθυμίζουμε ότι η Μπενετόν είχε μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του Ηλία Ζούρου και μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να του αποσπάσει το «ναι». Το τάιμινγκ όμως, δεν ευνόησε την ιταλική ομάδα, όπως δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός σε δηλώσεις του στο Onsports.

Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τους εκλεκτούς της εθνικής. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά, Κώστα Τσαρτσαρή, ενώ για τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Μπουρούση η κατάσταση είναι  πιο περίπλοκη και η συμμετοχή τους στην εθνική θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, από την κατάσταση της υγείας τους.

Μέχρι τελευταία στιγμή η Μπενετόν διεκδικούσε τον Ηλία Ζούρο. Τι έγειρε τελικά την πλάστιγγα υπέρ της Ζαλγκίρις: «Το ενδιαφέρον της Μπενετόν ήταν πολύ θερμό, όλο αυτό το διάστημα και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω και ιδιαίτερα τον μάνατζερ της ομάδας Κλαούντιο Κολντεμπέλα. Καμιά φορά όμως το τάιμινγκ παίζει σημαντικό ρόλο σε κάποιες αποφάσεις. Η Μπενετόν είναι πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ζαλγκίρις ήταν εκείνη που με κέρδισε».

Οι λόγοι που αποφάσισε να παραμείνει στο τιμόνι της Ζαλγκίρις: «Όπως έχω ξαναπεί, η Ζαλκγίρις είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, που συμμετέχει στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης με κόσμο που τη στηρίζει και την αγαπάει. Αυτοί ήταν βασικοί λόγοι που αποφάσισα να συνεχίσω τη συνεργασία μου με τη Ζαλγκίρις και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη».

Για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος: «Η Ζαλκγίρις είναι μια ομάδα με απίστευτο κόσμο, πραγματικά, που αγαπάει πολύ το μπάσκετ  και τη στηρίζει. Είμαι πολύ περήφανος που έχουμε αυτούς τους φιλάθλους, οι οποίοι με έχουν αγκαλιάσει και εμένα από την πρώτη στιγμή».

Οι στόχοι του για την επόμενη σεζόν: «Στόχος των ανθρώπων της είναι να διατηρούν πάντα σε υψηλό επίπεδο τη Ζαλγκίρις. Και παρά το γεγονός ότι φέτος στην Ευρωλίγκα θα υπάρχουν πολλές ισχυρές ομάδες και το επίπεδο θα είναι πολύ πιο υψηλό εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο».

Πρώτο μέλημά του για το χτίσιμο της ομάδας: «Προτεραιότητά μας είναι να κρατηθεί ο βασικός κορμός και ήδη αρκετοί παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο και για του χρόνου. Από κει και πέρα θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες».

Για το πότε περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για τους εκλεκτούς της εθνικής: «Προς το τέλος της εβδομάδας έρχονται ανακοινώσεις. Αυτές τις μέρες κάνουμε κάποιες συναντήσεις και μόλις ολοκληρωθούν θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των διεθνών».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved