Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Συγγνώμη από τον κόσμο ζήτησαν στην ΑΕΚ για την εικόνα με τον Πανιώνιο

Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Συγγνώμη από τον κόσμο ζήτησαν στην ΑΕΚ για την εικόνα με τον Πανιώνιο

Κύπελλο Ελλάδας Final 8: Στην ΑΕΚ υπάρχει προβληματισμός για την εμφάνιση στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο.

 

Η ΑΕΚ λύγισε 93-88 στην παράταση τον μαχητικό Πανιώνιο και πέρασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η εικόνα της ΑΕΚ, όμως, ήταν προβληματική και ενδεικτικά ο τεχνικός της Ηλίας Καντζούρης, αλλά και ο Ξανθόπουλος ζήτησαν συγγνώμη από τους παίκτες. Αναλυτικά όσα είπαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά και του Πανιωνίου.

Ηλίας Καντζούρης (προπονητής ΑΕΚ): «Θα διαφωνήσω με τον Βασίλη (σ.σ. Ξανθόπουλο). Όλοι κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Οφείλουμε ένα συγγνώμη στους εαυτούς μας και σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Πανιώνιο, έπαιξε χωρίς κανέναν φόβο και τα κατάφερε πάρα πολύ καλά. Εμάς δεν μας χαρακτηρίζει η έλλειψη αμυντικής προσπάθειας, αλλά είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα δύο τελευταία ματς.

Έχουμε μπροστά μας το Σάββατο έναν ημιτελικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Να δούμε τι φταίει, να ανασυγκροτηθούμε και όσοι είμαστε το Σάββατο να πάμε να παρουσιάσουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Δεν είχα στο μυαλό μου τι είχε γίνει στο παρελθόν, προσπαθήσαμε να μπούμε στο Final 8 με την κατάλληλη συγκέντρωση μετά από ένα κακό παιχνίδι, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Για τους τραυματισμούς των Μίτσελ και Μάιλς: «Είναι κάτι που θα το δούμε αύριο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάστασή τους από το ιατρικό τιμ. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το μήνυμα από το ιατρικό μας τιμ».

Για το αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να αντιδράσουμε, να παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα και να επιστρέψουμε στα βασικά που μας έδωσαν πολλές μεγάλες νίκες φέτος».

Βασίλης Ξανθόπουλος (παίκτης ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την εμφάνιση. Η εμφάνισή μας ήταν τραγική και ήταν θέμα καθαρά των παικτών. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας και πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, γιατί η εικόνα μας ήταν πολύ άσχημη. Και πάλι συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Εμείς από σήμερα το βράδυ ξεκινάμε μια διαδικασία για να μην εμφανιστούμε ξανά έτσι».

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, ελπίζω ο τραυματισμός του Μίτσελ να μην είναι σοβαρός. Είπαμε να χαρούμε τον αγώνα, τιμήσαμε τον θεσμό του Κυπέλλου. Ήρθαμε να παίξουμε και να τιμήσουμε αυτή τη γιορτή. Πόσο καλά παίξαμε φάνηκε, μην ευλογούμε τα γένια μας. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες πως μπορούμε να το κερδίσουμε. Έπαιξε ρόλο η κούραση στο τέλος, αλλά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Μας ενδιαφέρει να δείξουμε την ίδια αυταπάρνηση και στο ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Όλοι μας, εγώ και τα παιδιά μαθαίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Το πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν στενοχωρήθηκα, αλλά δεν αδικήθηκα. Θέλω να έχουμε εμπιστοσύνη στους διαιτητές. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Το ευχαριστηθήκαμε, δεν παίξαμε ζώνη, είχαμε αρκετά παιδιά σε καλή μέρα και βάλαμε μια υποθήκη ότι έτσι πρέπει να παίζουμε και στα ‘εύκολα’ ματς. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μείνουμε πρώτοι στη Β’ Εθνική συνεχίζοντας με την ίδια σοβαρότητα».

«Ο Φάνης (σ.σ. Χριστοδούλου) είναι αρκετά ταπεινός, λέει λίγες κουβέντες, δεν μπλέκεται καθόλου στο προπονητικό, αλλά αγχώνεται πάρα πολύ. Σαν παίκτης, μου λέει, δεν είχε αγχωθεί τόσο πολύ. Η παρουσία του είναι πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά. Η δουλειά που έχει γίνει από τη διοίκηση και τους παλιούς παίκτες του Πανιωνίου, είναι μια αλυσίδα από πολλούς κρίκους που όλοι έχουν να προσφέρουν. Ο Φάνης είναι ένα κρίκος από αυτούς, εγώ είμαι ένας πιο μικρός κρίκος. Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές όμως, ούτε ο Φάνης, ούτε κανείς άλλος».

Αντώνης Μάντζαρης (παίκτης Πανιωνίου): «Για μας τελειώνει ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Αρχίσαμε με στόχο την άνοδο, ώστε να επιστρέψει ο Πανιώνιος σιγά-σιγά εκεί που ανήκει. Τα παιδιά που έχουμε είναι ανώτερων κατηγοριών. Όλοι έλεγαν να πάμε να το χαρούμε και να επιστρέψουμε σπίτι μας. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλη τη χρονιά. Τιμήσαμε τον θεσμό και την ιστορία του Πανιωνίου. Αν είχαμε λίγες παραπάνω δυνάμεις, θα μιλούσαμε για ιστορική επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Κάθε επανάσταση ή αναγέννηση χρειάζεται ένα σύμβολο, ο Πανιώνιος έχει τον Φάνη. Στην αρχή ντρεπόμασταν να του μιλήσουμε, μετά γίναμε φίλοι. Μας λέει να μπούμε να παλέψουμε και να... πουλήσουμε την ψυχή μας, μπείτε μέσα και κερδίστε».



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved