Κύπελλο Ελλάδας - Final 8: Κάθε ματς είναι τελικός για Μπαρτζώκα - Περήφανος για τον Άρη ο Καστρίτης
Eurokinissi

Κύπελλο Ελλάδας - Final 8: Κάθε ματς είναι τελικός για Μπαρτζώκα - Περήφανος για τον Άρη ο Καστρίτης

Τον ρόλο του «φαβορί» θέλησε να «πετάξει» πάνω από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ από την πλευρά του, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τη δυσκολία που έχει ο Άρης στον προημιτελικό.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσεγγίσει το Final 8 σαν να παίζει τελικό σε κάθε ματς, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (13/02) ενόψει της τελικής φάσης που θα γίνει στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

«Θα έχουμε την ίδια προσέγγιση με τις άλλες ομάδες. Θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής. Το Final 8 είναι διαφορετική συνθήκη. Η ομάδα θα πρέπει να παίξει σαν τελικό κάθε παιχνίδι. Είναι παραπάνω πρόκληση για όλους πώς θα διαχειριστούν το τουρνουά. Οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ένα αβαντάζ έναντι των άλλων γιατί έχουν παραπάνω παιχνίδια», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού.

Και συνέχισε: «Το πρωτάθλημα γίνεται όλο και καλύτερο αν συνυπολογίσουμε τα οικονομικά των ομάδων. Η δική μου αίσθηση είναι πως έρχονται όλο καλύτεροι προπονητές, παίκτες και τα προγράμματα είναι καλύτερα. Δημιουργούν έναν ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οκτάδας θυμίζει λίγο το παρελθόν. Αυτό είναι το σημαντικό για το πρωτάθλημα. Το τουρνουά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Θα πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που συνηθίζουμε και αν όλα πάνε καλά να πάρουμε το Κύπελλο. Θα ήθελα ατμόσφαιρα ανάλογη με τη σχέση που έχουμε όλοι μεταξύ μας».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, σχολίασε: «Μιλάμε για μια γιορτή στο ελληνικό μπάσκετ και είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους συμβαίνει. Πρέπει να το διαφυλάξουμε για να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο. Το Ηράκλειο στηρίζει το θεσμό του Κυπέλλου. Πρέπει κι άλλες ομάδες να μπουν και να δουν τις ομάδες από κοντά. Σε μονά παιχνίδια δεν υπάρχουν μυστικά. Όταν μιλάμε για σειρά παιχνιδιών νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση. Ο παράγοντας τύχη παίζει ρόλο, αλλά η διάρκεια θα είναι το κλειδί. Καλή επιτυχία σε όλους».

Καστρίτης: «Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας»

Περήφανος για την πορεία του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο τεχνικός ηγέτης των «κίτρινων» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (13/08) για το Final 8 και στάθηκε στην δυναμική του Ολυμπιακού, τον οποίο αντιμετωπίζει η ομάδα του στον προημιτελικό της Παρασκευής (17/02, 15:45).

«Όλοι μπορούν να καταλάβουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε ίσως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είναι περιττό, αλλά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας, που μας οδήγησε σε αυτό το θεσμό», ανέφερε αρχικά.

Και κατέληξε: «Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Θα προετοιμαστούμε σαν να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να παρουσιάσουμε καλό θέαμα και με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ο Σταύρος Σχίζας από τη δική του μεριά, στάθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Άρης: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε στο Final 8 και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Ξέρουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά αυτό που συζητάμε είναι πως πρόκειται για έναν τελικό και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου. Η προετοιμασία θα είναι στο ίδιο μοτίβο και θα παλέψουμε για το καλύτερο».



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved