Με ιδιωτική πτήση της ΕΟΚ στο Ηράκλειο Ιτούδης και Καλάθης - Επίθεση του Έλληνα προπονητή σε FIBA

Με ιδιωτική πτήση της ΕΟΚ στο Ηράκλειο Ιτούδης και Καλάθης - Επίθεση του Έλληνα προπονητή σε FIBA

Επίθεση κατά της FIBA εξαπέλυσε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ερυθρού Αστέρα.

Μάλιστα ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι η FIBA δεν είναι δίκαιη και ισότιμη απέναντι στις ομάδες και τους παίκτες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως με την άδεια της τουρκικής ομάδας και ιδιωτική πτήση που μίσθωσε η ΕΟΚ, τόσο ο ίδιος όσο και ο Νικ Καλάθης θα βρεθούν στο Ηράκλειο την Παρασκευή (11/11) για τον αγώνα της Εθνική Ελλάδας με τη Λετονία για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φενέρμπαχτσε. Παρότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιό μου, όλοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΕΟΚ, η οποία στέλνει ιδιωτικό αεροπλάνο για να καταφέρουμε να ταξιδέψουμε μαζί με τον Νικ (Καλάθη). Χάρη στην σπουδαία δουλειά των βοηθών μου γίνονται όλα καλά.

Αύριο, η Εθνική Ελλάδας παίζει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά κι ο Παναθηναϊκός δίνει έναν επίσης σημαντικό αγώνα στην EuroLeague. Δεν μπορεί να διαθέσει τους παίκτες του λοιπόν. Ο Ολυμπιακός είχε επίσης αγώνα απόψε. Δεν ξέρω πώς θα δουλέψει αυτό, αλλά όπως και να έχει είναι μια ομάδα που θέλει να έχει φρέσκους παίκτες και το κατανοώ αυτό.

Δεν έχω ξανακοουτσάρει μερικούς από τους παίκτες της Εθνικής, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πολύ προσηλωμένος στην προσπάθεια να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Το καλό είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά παίζουν μαζί τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ανδρών.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αποφασίσουν η FIBA και η EuroLeague τι θέλουν. Αν θέλουν τα καλύτερα παιχνίδια, τους καλύτερους παίκτες, πρέπει να επικοινωνήσουν καλύτερα. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν ακόμη τρεις προπονητές της EuroLeague που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μένα. Η TBF ανέβαλε τους αγώνες του πρωταθλήματος για να βοηθήσει την εθνική ομάδα, αλλά αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα. Όλη η πίεση είναι εναντίον των παικτών και των προπονητών της EuroLeague.

Καταλαβαίνω τους προπονητές από τη μία πλευρά, αλλά και τους παίκτες από την άλλη. Είναι δίκαιη αυτή η διοργάνωση; Δεν είναι δίκαιο αυτό. Δεν υπάρχει ισότητα ως προς το γεγονός πως δεν υπάρχουν τα ίδια δεδομένα».



Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved