Παναθηναϊκός-Κολοσσός 72-67: Στον τελικό του Super Cup μέσα από την άμυνά του (videos+photos)
Βαγγέλης Στόλης

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 72-67: Στον τελικό του Super Cup μέσα από την άμυνά του (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός πήρε «δια πυρός και σιδήρου» τη νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο και το εισιτήριο για τον τελικό του Super Cup (2/10, 21:00). 

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα του αυριανού (2/10, 21:00) τελικού του Super Cup. Αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Κολοσσό, κατάφερε να επικρατήσει με 72-67, μετά από ένα κακό αλλά συναρπαστικό σε εξέλιξη ημιτελικό.

Οι «πράσινοι» στον πρώτο επίσημο αγώνα τους, παρουσίασαν -όπως είναι λογικό για μια νέα ομάδα με τόσες αλλαγές- αστάθεια στο επιθετικό τους παιχνίδι, με προβλήματα στη δημιουργία κι έχοντας ορισμένα μεγάλα διαστήματα χωρίς καλάθι εντός παιδιάς.

Ωστόσο, έφτασαν στη νίκη με τρόπο που θέλει να βελτιώσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς μέσα στη σεζόν. Μέσα από την άμυνά τους, η οποία σε κομβικά σημεία του αγώνα ήταν εκεί και απέτρεψε τη... ζημιά.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μάριους Γκριγκόνις (13 πόντους) φάνηκε πως δεν έχει ακόμα «δέσει» απόλυτα με την υπόλοιπη ομάδα, έχοντας μόλις λίγες προπονήσεις, ωστόσο έβγαλε ποιότητα, ενώ τη διαφορά έκαναν οι Γκουντάιτις (14 πόντους, 4 ριμπάουντ), Ουίλιαμς (14 πόντους, 8 ριμπάουντ), με τον Άντριους (8 πόντους) να είναι ιδιαίτερα θετικός.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς στον πρώτο επίσημο αγωνα της νέας σεζόν χρησιμοποίησε στην αρχική πεντάδα τον Πάρις Λι, τον Μάριους Γκριγκόνις (φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα σε αγώνα, καθώς δεν είχε παίξει σε φιλικά), τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, τον Ντέρικ Ουίλιαμς και τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Λι με φλότερ μετά από περίπου ένα λεπτό πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά κατά τα άλλα το ξεκίνημα του αγώνα ήταν... κάκιστο για τους «πράσινους». Η μπάλα κολλούσε στην επίθεση, δεν κυκλοφορούσε γρήγορα και τα σουτ ήταν άστοχα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Κολοσσός να το εκμεταλλευτεί και με 9 σερί πόντους να ξεφύγει και να φτάσει στη συνέχεια μέχρι και το +8 (4-12).

Η ομάδα του Ράντονιτς έμεινε για 6,5 λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς, βρίσκοντας πόντους μόνο από τη γραμμή των βολών, καθώς οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιζαν σκληρά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να φορτωθούν με αρκετά φάουλ από νωρίς. Η είσοδος των Γκουντάιτις και Πονίτκα, άλλαξε την εικόνα. Ο Λιθουανός σέντερ κυριάρχησε στο χαμηλό post, κέρδισε φάουλ, πέτυχε καλάθια και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο με 10 πόντους και τον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή και να προηγείται με 20-18.

 

Το «πράσινο» σερί έφτασε μέχρι το 12-0 (27-18), με τον Πονίτκα να δημιουργεί δύο εντυπωσιακά καρφώματα για τους Γκουντάιτις και Ουίλιαμς, ενώ ο εξαιρετικός Μορέιρα για τον Κολοσσό φορτώθηκε με 4 φάουλ από το 15' (9 πόντους έως τότε). Λίγο αργότερα ήρθε και το +11 με τον Λι να «ταΐζει» τον Παπαγιάννη ψηλά πάνω από τη στεφάνη σε δύο διαδοχικές φάσεις. Ο Κολοσσός ωστόσο επέστρεψε με μεγάλα καλάθια του Σταρκς και έκλεισε στο -4 το πρώτο μέρος (36-32).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντέγιαν Ράντονιτς εμπιστεύθηκε την πεντάδα που του πήρε τη διαφορά στο πρώτο (Λι, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Ουίλιαμς, Γκουντάιτις), ωστόσο ο Σταρκς του Κολοσσού δημιούργησε τεράστια προβλήματα και έδωσε εκ νέου προβάσισμα στους Ροδίτες (40-44), τη στιγμή που ο Γκουντάιτις φορτώθηκε με τρία φάουλ. Ωστόσο, ο Γκριγκόνις συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι, πέτυχε 8 σερί πόντους και σε συνδυασμό με δύο ακόμα τρίποντα του Πάρις Λι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά με +4 (54-50). Στην εξίσωση μπήκε και ο Ντέρικ Ουίλιαμς για να έρθει στο +7 (61-54), αλλά ο απίθανος Σταρκς με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 61-57 στο 30', φτάνοντας τους 14 πόντους στην τρίτη περίοδο!

 

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Άντριους έδωσε σημαντικές λύσεις για τον Παναθηναϊκό, που και πάλι παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στην επίθεση, μένοντας χωρίς εντός παιδιάς καλάθι για σχεδόν 6 λεπτά. Το παιχνίδι ήταν... ντέρμπι πλέον όμως και ο Κολοσσός χτυπώντας μέσα στη ρακέτα διεκδικούσε τη νίκη. Ωστόσο η αποβολή του Σταρκς με 5 φάουλ, δυσκόλεψε τους Ροδίτες επιθετικά, τη στιγμή που οι Γκριγκόνις και Ουίλιαμς πήραν σωστές αποφάσεις και καθάρισαν το παιχνίδι και την πρόκριση στον τελικό για τον Παναθηναϊκό, παρότι ο Κορομηλάς με κάποιες αποφάσεις προσπάθησε να... δώσει ενδιαφέρον χωρίς επιτυχία.

 

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Ζαχαρής

Δεκάλεπτα: 20-18, 36-32, 61-57, 72-67

Δείτε τα στατιστικά:

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super Cup: Back to back καρφώματα από Γκουντάιτις και Ουίλιαμς με δημιουργό Πονίτκα (video)

Super Cup: Back to back καρφώματα από Γκουντάιτις και Ουίλιαμς με δημιουργό Πονίτκα (video)

Super Cup: Ασταμάτητο τραγούδι από τους φίλους του Παναθηναϊκού - Στη Ρόδο και ο Παππάς (videos)

Super Cup: Ασταμάτητο τραγούδι από τους φίλους του Παναθηναϊκού - Στη Ρόδο και ο Παππάς (videos)

EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved