Παναθηναϊκός: Φιλική ήττα από την Ντιναμό Σάσαρι στο Κάλιαρι - Στον μικρό τελικό με την Βαρέζε
PAO BC.gr

Παναθηναϊκός: Φιλική ήττα από την Ντιναμό Σάσαρι στο Κάλιαρι - Στον μικρό τελικό με την Βαρέζε

Την ήττα από την Ντιναμό Σάσαρι γνώρισε στην πρεμιέρα του τουρνουά του Κάλιαρι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με 79-75.

Το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του έδωσε ο Παναθηναϊκός, συμμετέχοντας στο φιλικό του Κάλιαρι. Οι «πράσινοι» κοντραρίστηκαν με την Ντιναμό Σάσαρι, η οποία αγωνίζεται στο BCL και βρίσκεται μάλιστα στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.  

Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει αύριο (11/9) στον μικρό τελικό του τουρνουά τη Βαρέζε, η οποία νωρίτερα ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με το συντριπτικό 111-86. 

Για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν ήταν διαθέσιμοι οι διεθνείς Παπαγιάννης, Γκριγκόνις, αλλά και ο Άντριους, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πόδι και παρέμεινε προληπτικά εκτός.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» αναδείχθηκε ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 18 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δυο ομάδων με τον Ουίλιαμς να φέρνει το πρώτο καλάθι στο ματς και το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο-πόντο μέχρι το 5ο λεπτό της αναμέτρησης και το προσπέρασμα για τη Σάσαρι (14-8). Οι «πράσινοι» επέστρεψαν γρήγορα με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ για την ισοφάριση (14-14). Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς κράτησε την έλεγχο του αγώνα για να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο στο +2 (20-22). 

Με πατημένο το γκάζι ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο Κάλιαρι, για να προηγηθεί με +10 με ένα επιθετικό ξέσπασμα (20-30 στο 13’ από τρίποντο του Μαντζούκα). Οι Ιταλοί έμειναν να κυνηγούν στο σκορ και με την άμυνα των «πράσινων» να χαλαρώνει εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν λίγο πριν το ημίχρονο για το 36-44 στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Σάσαρι μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με την ασυνέπεια των φιλοξενούμενων στα σουτ να φέρνει αρχικά την ισοπαλία και στη συνέχεια το προσπέρασμα των Ιταλών (48-46). Η γηπεδούχος βρέθηκε μπροστά μέχρι και στο +7 (59-52), ωστόσο με δυο διαδοχικά κλεψίματα του Λι, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ροκανίσουν τη διαφορά για το 59-58 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. 

Ο Πάρις Λι πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ουόλτερς στο μεγαλύτερο διάστημα στην επανάληψη με τους «πράσινους» να προηγούνται με 70-62. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς τα πολλά λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ και η ολιγωρία στην άμυνα επέτρεψαν ξανά στην ιταλική ομάδα να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Με νέο 17-5 η Σάσαρι είχε το πάνω χέρι στο ματς και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-44, 59-58, 79-75

 

Ντιναμό Σάσαρι: Ντόουε 15, Κρούσλιν 11 (2), Μπέντζιους 14 (1), Ρασπίνο 6, Ονουάκου 17 (1), Γκαντίνι 3 (1), Τσέζα 2, Τζεντίλε 2, Ντιόπ 9


Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης Π. 4, Λι 14, Ουίλιαμς 18, Καλαϊτζάκης Γ. 4, Γκουντάιτις 9, Γουόλτερς 5 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Σαρικόπουλος 2, Χουγκάζ 2, Μαντζούκας 12 (2).

 



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved