Final 4 Κυπέλλου Γυναικών: Όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου στα Χανιά

Final 4 Κυπέλλου Γυναικών: Όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου στα Χανιά

Final 4 Κυπέλλου Γυναικών: Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που θα αναμετρηθούν στα Χανιά για το πολύτιμο τρόπαιο

Το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών μετά από δύο χρόνια σιωπής εξαιτίας της πανδημίας επιστρέφει στα Χανιά 8-10 Απριλίου.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που έχουν φτάσει ως τους ημιτελικούς (Ελευθερίας Μοσχάτου, ΟΑ Χανίων, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) μίλησαν για την πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν με τα βλέμματα να στρέφονται στον αυριανό ημιτελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η Ελένη Καπογιάννη τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα στο παρκέ για να φτάσουν οι «πράσινες» στην κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της τεχνικού του «τριφυλλιού»:

«Ευχαριστούμε τα Χανιά για τη φιλοξενία. Είναι ευχάριστο που ο θεσμός επανέρχεται μετά από δύο χρόνια. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, γι’ αυτό έχουμε προετοιμαστεί. Κάθε ομάδα κάνει την προετοιμασία ανάλογα με τον αντίπαλο και τον θεσμό. Εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αναδείξουμε τα καλά μας στοιχεία. Δεν παίζει κανέναν ρόλο η προϊστορία, όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες και θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Εύχομαι να χαρεί ο κόσμος τα παιχνίδια και να δουν όλοι ότι αξίζει το μπάσκετ Γυναικών περισσότερη προβολή». 

Για  το αν έχει ετοιμάσει κάτι τακτικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Το σίγουρο είναι ότι κάθε ομάδα έχει κάνει την προετοιμασία της σύμφωνα με τον αντίπαλος. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα λάθη και είμαστε έτοιμες και κάθε παιχνίδι».

Ενώ η αρχηγός του «τριφυλλιού» Λολίτα Λύμουρα πρόσθεσε από πλευράς της:

«Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κατακτήσει το τρόπαιο. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που μας έχει κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα, αλλά το Κύπελλο είναι διαφορετικό. Όποια ομάδα παίξει δυνατά για 40 λεπτά, δείξει πίστη στο πλάνο της και έχει πάθος, θα κερδίσει. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να δουν όλοι τι σημαίνει γυναικείο μπάσκετ».

 

Στον αντίποδα ο Μάρτιν Ζίμπαρτς σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στάθηκε στους τομείς που θα κρίνουν τον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρόλευκων»:

«Θα είναι μια γιορτή για το μπάσκετ Γυναικών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Θα λάβουν μέρος οι καλύτερες ομάδες και παίκτριες, οπότε ελπίζουμε να γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Για μας το Κύπελλο είναι ένας στόχος από την αρχή της σεζόν και θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αρχικά την πρόκριση στον τελικό. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο ο αριθμός των κατοχών και οι αποφάσεις στις κατάλληλες στιγμές. Η ομάδα που θα κάνει αυτά τα πράγματα καλύτερα θα κερδίσει στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό». 

Για το που πιστεύει θα κριθεί ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό: «Το είπα και πριν και στο προηγούμενο ματς. Σε αυτά τα ματς κάθε κατοχή είναι διαφορετική και κάθε λεπτό είναι διαφορετικό. Πρέπει να απορούμε της σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι το σημαντικό».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Εβίνα Σταμάτη τόνισε πως κάθε ομάδα έχεις ίσες πιθανότητες για την κατάκτηση του Κυπέλλου στα Χανιά. Αναλυτικά όσα είπε:

«Ευχαριστούμε την πόλη των Χανίων κι όσους βοήθησαν για να διεξαχθεί εδώ το Final 4. Για μας το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και ήρθαμε εδώ για να το διεκδικήσουμε. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη, για μας είναι ένας ημιτελικός, αλλά με ψυχολογία τελικού. Στο Κύπελλο όλες οι ομάδες έχουν από 25% να το κατακτήσουν, είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Όποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος και παίξει με περισσότερο πάθος κι αυταπάρνηση θα το κερδίσει. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει ο κόσμος μπάσκετ».

Για το που θα κριθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό:«Είμαστε χαρούμενες που είμαστε εδώ. Για εμάς είναι ένας ημιτελικός με χαρακτήρα τελικού».

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των δύο ομάδων: 

Μάριος Δεσποτάκης (προπονητής Ελευθερίας Μοσχάτου): «Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ. Είναι μια γιορτή του μπάσκετ, ελπίζουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο κι ο κόσμος να χαρεί το θέαμα. Ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια, τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό. Εμείς ερχόμαστε με απουσίες λόγω κάποιων τραυματισμών, αλλά έχουμε δουλέψει σκληρά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε παίξει με τα Χανιά άλλες δύο φορές φέτος και κρίθηκαν τα ματς αυτά στις λεπτομέρειες. Η ομάδα των Χανίων είναι πολύ καλή και έχουμε προετοιμαστεί για να την αντιμετωπίσουμε». 

Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη (αρχηγός Ελευθερίας Μοσχάτου): «Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα να παίρνει μέρος σε έναν τέτοιο θεσμό. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε εδώ και όπως είπε ο κόουτς είναι τιμή μας. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Στο Κύπελλο όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε έτοιμες και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Θάνος Σόφτσης (προπονητής ΟΑ Χανίων): «Θέλω να σας καλωσορίσω ως οικοδεσπότης προπονητής. Όλοι λένε κάθε φορά πως οι πιθανότητες είναι 25% για κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν το πλεονέκτημα. Ο Πρωτέας Βούλας ως ομάδας της Α2 είχε κατακτήσει το Κύπελλο, οπότε παίρνουμε δύναμη από εκεί. Η ομάδα των Χανίων έχει αναδείξει πολλά παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουμε να προσελκύσουμε κι άλλα παιδιά. Είναι επιτυχία για μας που είμαστε στο Final 4, αλλά και που φτάσαμε στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο κάθε φορά αναδεικνύεται η περιοχή που φιλοξενεί το Final 4. Τα Χανιά μπορούν να γίνουν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς προορισμούς και όχι μόνο. Θέλω να ευχηθώ υγεία στις ομάδες και να επιτευχθεί το όραμα της νέας διοίκησης της ΕΟΚ για το μπάσκετ Γυναικών, γιατί οι εργατοώρες είναι ίδιες με το μπάσκετ Ανδρών». 

Γεωργία Τσιχλάκη (παίκτρια ΟΑ Χανίων): «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Θα λάβουμε για πρώτη φορά μέρος σε ένα Final 4 εδώ και ελπίζουμε για το καλύτερο. Είμαι σίγουρη πως θα γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια».

 



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved