ΑΕΚ: Στην «Ένωση» ως το 2024 ο Κόνιαρης (photos)

ΑΕΚ: Στην «Ένωση» ως το 2024 ο Κόνιαρης (photos)

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει ως το 2024 ο Αντώνης Κόνιαρης, με την «Ένωση» να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Έλληνα γκαρντ

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την ΑΕΚ ως το 2024.

Η ανακοίνωση:

H AEK BC ανακοινώνει, ότι παίκτης της «Βασίλισσας» και επισήμως είναι από σήμερα (30/12) ο Αντώνης Κόνιαρης. Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο έως το Καλοκαίρι του 2024.

Βιογραφικό:

«Ο Αντώνης Κόνιαρης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1997 στα Χανιά. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ τα έκανε στον Α.Ο. Ακρωτηρίου, ομάδα της γενέτειράς του και το Καλοκαίρι του 2011 πήγε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα σε ηλικία 16 ετών και 12 ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Basket League με αντίπαλο τον Κολοσσό.

Τον Ιούλιο του 2014, υπέγραψε για πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας (2015, 2016). Τον Αύγουστο του 2016, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή χρονιά με αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της διοργάνωσης. Στη δεύτερη χρονιά του με τους Θεσσαλονικείς, είχε 6,1 πόντους, 3,1 ασίστ αναδείχθηκε εκ νέου καλύτερος νέος Παίκτης της Basket League και την τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟΚ σε 26 αγώνες είχε 4,8 πόντους και 2,8 ασίστ.

Την 1η Ιουλίου 2019, ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και στις 16 Ιανουαρίου 2021, μετακόμισε με δανεισμό στην ισπανική Ομπραδόιρο έως το τέλος της σεζόν 2020-21. Τον Μάρτιο του 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα και στον Ιωνικό Νίκαιας ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Στις 21 Μαρτίου υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί πόδι, στον αγώνα του Ιωνικού με την Λάρισα, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων ο Κόνιαρης έχει συμμετοχές με όλες τις Εθνικές Ομάδες. Το 2013 πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων. Το 2017, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Σε ηλικία 20 ετών κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών και συμμετείχε στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ενώ έφτασε ένα βήμα πριν από την τελική δωδεκάδα».

Ανυπόμονος να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ είναι ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος τόνισε πως θέλει να αφήσει πίσω του το 2021, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της καριέρας του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Κόνιαρη στο aekbc.gr:

«Είναι προφανές, ότι είμαι χαρούμενος, που υπέγραψα στην ΑΕΚ. Δεν αποτελεί κάτι καινούριο για μένα αυτή η νέα συνθήκη άλλωστε, καθώς εδώ και καιρό, βρίσκομαι εδώ, και νιώθω μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας.

Γνωρίζω καλά, από την περίοδο, που έπαιζα εναντίον της, ποια ήταν-είναι η δυναμική της. Πάντα ξέραμε, ότι πρέπει να δώσουμε το 1000% στο παρκέ για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Η δυναμική της ΑΕΚ είναι αυταπόδεικτη, ακόμη και στην εφετινή μεταβατική περίοδο. Παρά τις ατυχίες μας, με αποκορύφωμα βεβαίως την τραγωδία με την απώλεια του Στέφαν, βλέπουν όλοι ότι αυτή η ομάδα αντιστέκεται. Το πάθος, που δείχνουν οι συμπαίκτες μου είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν ίσως και τα γονίδια του πρωταθλητισμού από το πρόσφατο παρελθόν. Όμως, ξέρουμε όλοι τις δυσκολίες. Θέλω να πιστεύω, ότι με αφετηρία των προσπαθειών μας το νέο Γήπεδο, μπαίνουν εφέτος οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Δεν ξέρετε πόσο ανυπομονώ να φορέσω την επίσημη περιβολή και να μπω να παίξω. Πέρασα μια μεγάλη δοκιμασία εδώ και περίπου ένα χρόνο. Γενικότερα, το 2021 δεν ήταν καλό για μένα, ωστόσο, μένω όρθιος κι αυτό είναι το μείζον. Μου έλειψαν πολλά πράγματα όλο αυτό το διάστημα. Αναπολώ τα πάντα. Δεν με πήρε από κάτω όμως. Ευτυχώς, κάποιοι άνθρωποι μού στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα και νομίζω, ότι παραμένω σε υψηλό επίπεδο, και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Εύχομαι με την ευκαιρία, σε όλο τον κόσμο να είναι καλότυχο το 2022. Ζούμε σε μία περίεργη εποχή. Πρέπει να προσέχουμε και θα μείνουμε δυνατοί».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved