«Απάντηση, η μεταγραφή μου»

«Απάντηση, η μεταγραφή μου»

Η Ναταλί Πλούμπη, παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports, όπου μιλάει για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της, αλλά και για την Εθνική.

Η σκέψη να αγωνιστεί στο εξωτερικό, υπήρχε τα τελευταία τρία χρόνια στο μυαλό της Ναταλί Πλούμπη, από τότε που ισπανικές σειρήνες είχαν ηχήσει στα αυτιά της. Τότε, για συναισθηματικούς κυρίως λόγους, αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα. Και το μετάνιωσε, όπως η ίδια παραδέχτηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Πολωνία, προκειμένου να μιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους της Λότος Γκτίνια, την ομάδα που θα  αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Το φλερτ με την πολωνική ομάδα, κρατούσε από τον Νοέμβριο, από τότε που ο τότε προπονητής της Γκτίνια και νυν της Φενερμπαχτσέ Τζώρτζης Δικαιουλάκος, την παρότρυνε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα της.

Η ιδέα να αγωνιστεί στο εξωτερικό, είχε πλέον ωριμάσει, η Ευρωλίγκα ήταν όνειρο ζωής,  επομένως το ειδύλλιο με την Γκτίνια δεν άργησε να επισημοποιηθεί με το «γάμο». Η έμπειρη παίκτρια και πρώτη στην κατηγορία των ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Άνω Λιοσίων, μίλησε στο Onsports για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της, αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να αρνηθεί να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

-Η ιδέα να συνεχίσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό, μπήκε για πρώτη φορά στο μυαλό σου;

«Και πριν από 2-3 χρόνια είχα σκεφτεί να φύγω από την Ελλάδα και να αγωνιστώ στο εξωτερικό, όταν μου έγιναν κάποιες προτάσεις από την Ισπανία, αλλά για συναισθηματικούς λόγους δεν το έκανα το βήμα. Και η αλήθεια είναι ότι το μετάνιωσα».

-Πώς προέκυψε το ειδύλλιο με την Γκτίνια;

«Το… φλερτ υπήρχε από τον Νοέμβριο. Τότε είχα μιλήσει με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, ο οποίος ήταν προπονητής στην ομάδα και ο οποίος με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στην Γκτίνια, επειδή είχα και πολωνικό διαβατήριο, λόγω του ότι η μαμά μου είναι Πολωνέζα. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα, διότι και οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές, αλλά και η Ευρωλίγκα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας και όνειρο ζωής. Είμαι χαρούμενη που θα μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό και ευχαριστώ πολύ τον μάνατζέρ μου Γιώργο Ζαμπέλη για τη βοήθειά του».

-Είπες ότι μετάνιωσες, που δεν έφυγες νωρίτερα από την Ελλάδα, παρόλο που είχες την ευκαιρία. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που σε οδήγησαν τελικά να… ξενιτευτείς;

«Στην Ελλάδα γενικώς μένουν στα λόγια. Πολλά έλεγαν, αλλά τίποτα δεν έγινε. Ειδικά τη φετινή σεζόν, τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα στα Άνω Λιόσια. Είδα την πρόταση της Γκτίνια, σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου, ενώ ήθελα να περάσω και ένα μήνυμα και στην Εθνική, που ξαφνικά με θυμήθηκαν…».

-Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που αρνήθηκες να αγωνιστείς στην Εθνική φέτος;

«Δεν ήθελα να… μπαλώνω τρύπες και να είμαι η 13η παίκτρια της Εθνικής. Η μεταγραφή μου στην Γκτίνια, ήταν απάντηση για πολλούς».

-Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

«Έχουν κάποια προβλήματα, όμως ο κ. Μίσσας θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά.

Δεν έχουμε ψηλές όπως άλλες εθνικές ομάδες και θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Για μένα θα είναι επιτυχία αν περάσουν την πρώτη φάση. Μακάρι, όμως  να καταφέρουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο».

-Φεύγεις από την Ελλάδα με τι γεύση;

«Γλυκόπικρη, διότι εδώ ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, στο ΔΑΣΑΛ είχαμε μια δυναστεία πολλών χρόνων, αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Δεν έβλεπα φως και θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη στιγμή να κάνω το βήμα και να φύγω στο εξωτερικό. Το γυναικείο μπάσκετ θα είναι στην αφάνεια, παρά την καλή πορεία της εθνικής ομάδας αλλά και του Αθηναϊκού. Εκεί που πιστεύαμε ότι κάπως θα διαφημιστεί με αυτές τις επιτυχίες δεν έγινε τίποτα. Καλά έλεγαν τότε ο κ. Δικαιουλάκος και ο κ. Μίσσας, ότι η όλη προβολή θα κρατήσει για δύο εβδομάδες».



Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved