Μάριτς: «Αντώνη σ' ευχαριστούμε»

Μάριτς: «Αντώνη σ' ευχαριστούμε»

Ο Αλεξ Μάριτς μίλησε στο Onsports και εξέφρασε τη χαρά του, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Αντώνη Φώτση.

Η κατάκτηση του ένατου συνεχόμενου πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/6) γεγονός και το τι επακολούθησε στα αποδυτήρια δεν περιγράφεται.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» έσπευσαν να βρεθούν κοντά στους πρωταγωνιστές, να τους αποθεώσουν, να τους αγκαλιάσουν, να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους. Και εκείνοι από την πλευρά τους δεν τους χάλασαν το χατίρι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρέμειναν στο θρόνο τους για μια ακόμη χρονιά, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα να τα βγάλουν εις πέρας. Παρόλο που στερήθηκαν τις υπηρεσίες του μεγάλου τους αρχηγού και ηγέτη με το… καλημέρα του τέταρτου τελικού Δημήτρη Διαμαντίδη, βρήκαν τη λύση. Οι συμπαίκτες του έπαιξαν για πάρτη του, «όρθωσαν το ανάστημά τους», σύμφωνα με τις δηλώσεις των περισσοτέρων και πέτυχαν το στόχο τους.

Διότι πολύ απλά, είχαν τον Μάικ Μπατίστ ο οποίος παραμένει σταθερή αξία, χρόνια τώρα, τον Νικ Καλάθη που έχει θράσος και το απέδειξε και χθες, όπου ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντά του και εισέπραξε τα εύσημα και από τον προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και τον Αντώνη Φώτση!

Ο «Batman» έβγαλε μάτια χθες και δικαίως γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση μόλις βγήκε από τα αποδυτήρια.

Μέχρι και οι συμπαίκτες του έμειναν έκπληκτοί με την ευστοχία του χθες από τα 6,75 και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αλεξ Μάριτς στο Onsports, μετά το τέλος του αγώνα.

«Ο Αντώνης ήταν εκπληκτικός και φυσικά ο παίκτης που μας οδήγησε στη νίκη». Ερωτηθείς για το τι είπαν στον Φώτση στα αποδυτήρια, σε άπταιστα ελληνικά, απάντησε: «Αντώνη σε ευχαριστούμε πολύ»!

Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι έχει μάθε λίγα ελληνικά, αλλά και τα συναισθήματά του μετά την ολοκλήρωση της πετυχημένης σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε τη σεζόν με τον καλύτερη δυνατό τρόπο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά είχε αίσιο τέλος. Καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδος».

Για το αν πίστευε ότι θα ολοκληρωνόταν η σειρά στο ΟΑΚΑ: «Φυσικά. Το πρώτο βήμα για να κερδίσεις είναι να πιστέψεις στη νίκη. Δυστυχώς χάσαμε τον Διαμαντίδη και ήταν μεγάλη απώλεια, διότι τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι όμως παλέψαμε το παιχνίδι, προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό του και τα καταφέραμε».

Το κλειδί της νίκης: «Αναμφισβήτητα τα 6/6 τρίποντα του Αντώνη Φώτση. Ήταν απίστευτος, αλλά και ο Νικ Καλάθης με τον Μάικ Μπατίστ βοήθησαν σημαντικά στο να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για τα συναισθήματά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ανακουφισμένος. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις δυο τίτλους. Εμείς καταφέραμε να πάρουμε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τον τίτλο στην Ελλάδα».

Ποιες ήταν οι προσδοκίες του, όταν υπέγραφε στον ΠΑΟ: «Όταν έρχεσαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός, ξέρεις ότι μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν και περιμένεις να κατακτήσεις τίτλους. Είμαι ενθουσιασμένος και πάρα πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε με αυτόν τον ιδανικό τρόπο η φετινή σεζόν».

Να σημειωθεί ότι ο Μάριτς αν και ήταν από τους πιο άτυχους παίκτες του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, καθώς απουσίασε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμών, ήταν ο παίκτης ο οποίος κατά πολλούς έκρινε τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, εκεί όπου οι «πράσινοι» έκαναν το μπρέικ. Σε εκείνο λοιπόν το ματς, ο Σερβοαυστραλός σέντερ είχε σκοράρει 14 πόντους σε μόλις δέκα λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε μαζέψει και πέντε ριμπάουντ…



Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved