Παπανικολάου: «Στόχος μου το Ευρωμπάσκετ 2025 να γίνει στην Ελλάδα»

Παπανικολάου: «Στόχος μου το Ευρωμπάσκετ 2025 να γίνει στην Ελλάδα»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου αποκάλυψε πως θα αιτηθεί τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025 στην Ελλάδα.

Με δηλώσεις που έκανε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου αποκάλυψε πως στοχεύει στην διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025 στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3 ώστε αυτό να διεξαχθεί στην Ακρόπολη, ενώ μίλησε και τις τρέχοντες εξελίξεις με φόντο τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό, πως οι εκλογές της θα διεξαχθούν στις 30/5.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγελος Παπανικολάου:

Για τη διαδικασία: «Είναι σίριαλ. Έχει πολλές προσφυγές στα δικαστήρια, συγκεκριμένα από μία κατεύθυνση. Είπαν ότι είναι νόμιμη η διοίκηση του κυρίους Χριστοδούλου με εννιά άτομα. Ήθελε, δηλαδή, η μειοψηφία να επιβάλει ότι είναι πλειοψηφία».

Για το αν θα γίνουν οι εκλογές: «Θα γίνουν οι εκλογές στις 30/5. Είδα ανακοίνωση του Λιόλιου ότι θα προσφύγει. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος δεν τις θέλει; Οι εκλογές πρέπει να γίνουν με φυσική παρουσία γιατί έτσι λέει το καταστατικό, οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θέλει γενική συνέλευση. Δεν γίνεται να χρησιμοποιούμε άλλες μεθόδους. Δεν γίνεται να φωνάζεις συνέχεια, γιατί γίνεσαι γραφικός».

Για το πως έγιναν ηλεκτρονικά σε άλλες ομοσπονδίες: «Ήταν επιλογή τους, ότι θα τις κάνουν ηλεκτρονικά. Το καταστατικό το δικό μας λέει φυσική παρουσία. Οτιδήποτε άλλο θέλει απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μόνο. Το ζήτημα είναι τις πταίει; Δεν μπορούμε να ξεκινάμε με διοίκηση Πρωτοδικείου. Να προτείνει μετά κύριος ο Λιόλιος τον εαυτό του και μετά τον κύριο Φιλίππου. Μετά να καταλήγει στον Φάνη Χριστοδούλου, σε μία παράνομη διοίκηση. Μιλάμε για τραγελαφικά πράγματα. Έχουμε πάει στα δικαστήρια και δεν ασχολούμαστε με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα. Το 50% των σωματείων είναι εκτός μητρώου. Θα αποβάλουμε τα σωματεία αυτά από 1η Σεπτέμβρη;».

Για το αν θα κάνουν προσφυγή και τα άλλα σωματεία: «Θα κάνουν. Δίνουν χρόνο στην Πολιτεία. Για να ψηφίσει κάποιος ζητούν φορολογική ενημερότητα. Το μητρώο είναι μία καλή διαδικασία. Αλλά, δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα της ψήφου. Οι βουλευτικές εκλογές δεν ζητούν φορολογική ενημερότητα στους πολίτες».

Για τον λόγο που δεν προσέφυγαν σωματεία άλλων ομοσπονδιών: «Έκαναν εκλογές επειδή δεν προσέφυγαν τα άλλα σωματεία. Αυτή την στιγμή έκρινε το δικαστήριο ότι τα 21 σωματεία έχουν δικαίωμα. Γιατί δεν ανοίγει το μητρώο ο Αυγενάκης; Δεν θέλουμε τα σωματεία να ψηφίσουν; Πάμε σε εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης και ζητούν ένα σωρό έγγραφα. Είναι δηλαδή μία διαδικασία για να καθαρίσουν τα σωματεία η μία διαδικασία αποκλεισμού;».

Για το αν υπάρχει πρόταση για το μπάσκετ: «Η κατεύθυνσή μου είναι η στήριξη των ερασιτεχνικών σωματίων. Ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του μπάσκετ. Το Ευρωμπάσκετ του 2025 να γίνει στην Ελλάδα, είναι στόχος μου. Όπως επίσης ένα μεγάλο όνειρο είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα 3x3 κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης ή στο Καλλιμάρμαρο. Αυτά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Να κάνουμε ένα Ευρωμπάσκετ ή ένα 3x3 και η επίσημη αγαπημένη να φτάσει εκεί που ήταν».

Για το αν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για το Ευρωμπάσκετ: «Έχει ρεαλιστικές πιθανότητες. Σε συνεργασία με την Πολιτεία. Γήπεδα έχουμε που είναι διεθνών προδιαγραφών και στην Αθήνα και στην επαρχία. Είτε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με άλλες χώρες. Αλλά, μπορούμε και μόνοι μας. Μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα της FIBA και να ζητήσουμε άμεσα το Ευρωμπάσκετ του 2025».

Για το πόσο εφικτό είναι να γίνουν οι εκλογές με φυσική παρουσία: «Επειδή είμαι στο ΔΣ του ΕΟΔΥ. Από τα μέσα Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και η μετακίνηση από νομό σε νομό. Έτσι, με σελφ τεστ ή ράπιντ τεστ μπορούμε να κάνουμε τις εκλογές με φυσική παρουσία. Όσο βελτιώνεται ο καιρός, μειώνεται η μεταδοτικότητα του ιού. Εμείς οφείλουμε να εφαρμόσουμε το καταστατικό και οφείλουμε να το σεβόμαστε».

Για το αν θα είναι ο Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής: «Δεν το γνωρίζω. Είναι σε διαδικασία και έχει συμβόλαιο με ισχύ, αλλά εάν αρνηθεί έχουμε εξαίρετους Έλληνες προπονητές να οδηγήσουν την Εθνική. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές με διεθνή αναγνώριση, όπως και Έλληνες αθλητές».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο παραλήρημα Λιόλιου!

Νέο παραλήρημα Λιόλιου!

ΕΟΚ: Στις 30/05 οι εκλογές

ΕΟΚ: Στις 30/05 οι εκλογές

Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved