Παπανικολάου: «Εκλογές... χθες αλλά να ψηφίσουν όλα τα σωματεία»

Παπανικολάου: «Εκλογές... χθες αλλά να ψηφίσουν όλα τα σωματεία»

Ο Άγγελος Παπανικολάου, εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ στάθηκε στο θέμα με την αναβολή των εκλογών αλλά και το πρόγραμμα του για την Ομοσπονδία

Ο Άγγελος Παπανικολάου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε αρχικά για το θέμα με τις εκλογές: «Η δική μου άποψη και αυτό που θέλω είναι να γίνουν άμεσα, ακόμα και χτες. Αλλά πρέπει να ψηφίσουν όλα τα Σωματεία, τα οποία είναι περίπου 1.000. Υπάρχουν Σωματεία που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διότι τους στερήθηκε το δικαίωμα ψήφου. Υπάρχει και ένα που μπήκε στο Μητρώο, χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο και μετά δεν μπορεί να ψηφίσει επειδή βρέθηκε εκτός Μητρώου. Δεν ξέρω τον λόγο, δεν είμαι η ΓΓΑ. Το διαδικαστικό βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου, τέθηκε στο ΔΣ της ΕΟΚ και ότι πρέπει να ψηφίσουν τα Σωματεία μετά τη δικαίωσή τους.

Θεώρησε η διοίκηση της ΕΟΚ ότι πρέπει να αναβάλει τις εκλογές ώστε να τακτοποιηθούν τα ζητήματα για να μην θεωρηθεί άκυρη η διαδικασία. Είναι θέμα Πολιτείας μετά. Υπάρχει από τη μια ο νόμος και η Πολιτεία, ενώ από την άλλη είναι το Δικαστήριο που λέει ότι πρέπει να ψηφίσουν. Και στη μέση η ΕΟΚ, το μπάσκετ και εμείς οι υπόλοιποι. Για μένα μπορούν άμεσα να γίνουν οι εκλογές. Είναι συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να είναι σεβαστές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν σεβόμαστε. Το ζήτημα είναι στην πλευρά της Πολιτείας. Υπάρχει ένα αδιέξοδο αυτήν τη στιγμή. Θα πρέπει να προσφύγει κάποια πλευρά από τις εμπλεκόμενες για να μπει διοίκηση Πρωτοδικείου.

Κάτι τέτοιο θα μας έβαζε σε κίνδυνο και λόγω Εθνικής. Αν προσφύγει κάποιος θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη αυτής της πράξης. Τέθηκε το ζήτημα για το αν υπάρχει θέμα διαφωνίας, δεν διαφώνησε κανένας και στη συνέχεια βγήκαν ανακοινώσεις μετά από τέσσερις ώρες. Δηλαδή, είτε δεν αντιλαμβάνεται κάποιος μέσα στο Συμβούλιο και είναι πρόβλημα ή είναι ετερόφωτος και περιμένει να πάρει γραμμή από κάπου και αυτό είναι πρόβλημα και πάλι».

Για το πλάνο του όσον αφορά την ΕΟΚ: «Πρώτη κατεύθυνση είναι τα Ερασιτεχνικά Σωματεία. Είναι το κύτταρο και ο πυλώνας του μπάσκετ. Πρέπει να τα ενισχύσουμε, αλλά δεν γίνεται οικονομικά από την ΕΟΚ, διότι απαγορεύεται. Μπορούμε να ελαφρύνουμε οικονομικά αυτά τα Σωματεία με τη διαδικασία της ψηφιοποίησης, για παράδειγμα των δελτίων. Μέσω πλατφόρμας να γίνει απευθείας διάλογος με τα Σωματεία, με δημοκρατικές διαδικασίες. Να αναφέρουν τα προβλήματά τους και να προτείνουν λύσεις. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν είμαι παντογνώστης, θέλω να είμαι καλός ακροατής, ώστε να βρούμε κοινές συνισταμένες. Θέλω να κάνω εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του μπάσκετ, μιλάω για ολιστικό σχέδιο. Αναφέρομαι στους προπονητές και όχι μόνο. Έχω στο μυαλό μου την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών του 3on3. Θέλω να θεσμοθετήσω και χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Είναι απλές κινήσεις που θα βοηθήσουν το άθλημα. Δεν θέλω golden boys, να μην γίνει πολυεθνική η ΕΟΚ, ούτε να γίνουμε παράρτημα κάποιου Σωματείου».

Για την Εθνική ομάδα: «Πρέπει να μιλήσω και με το Συμβούλιο. Δεν θα είναι αρχή του ενός ανδρός. Θα το συζητήσουμε και δεν έχουμε αποφασίσει αν μένει ο Ρικ Πιτίνο. Πρωταρχικός στόχος είναι οι Εθνικές Ομάδες. Όπως και το αναπτυξιακό και οι υποδομές. Να δούμε πως θα το βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι. Το μπάσκετ καλλιεργεί ψυχές. Δεν θα γίνουν όλοι επαγγελματίες. Μπορεί αύριο να γίνουν παράγοντες, δημοσιογράφοι, διαιτητές».

Για την Ευρωλίγκα, τη FIBA και τα εθνικά πρωταθλήματα: «Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και η παρουσία της Ευρωλίγκας. Αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση για κατάργηση των εθνικών πρωταθλημάτων. Θέλει να το κάνει το 2022. Είναι μειονέκτημα που δεν υπάρχει η πρόκληση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μειώνει το ενδιαφέρον. Το BCL το έχει διατηρήσει. Θέλει να καταργήσει και τις εθνικές ομάδες η Ευρωλίγκα. Πώς βρήκε ημερομηνίες για τα ματς που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και δεν βρήκε για τα παράθυρα; Η κόντρα είναι θέμα των δύο. Δεν μπορούμε να πατάμε σε δύο βάρκες».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved