Στρασμπουρ – ΑΕΚ 91-73: Πάλεψε όσο είχε δυνάμεις για το θαύμα (photos+video)

Στρασμπουρ – ΑΕΚ 91-73: Πάλεψε όσο είχε δυνάμεις για το θαύμα (photos+video)

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ έκανε ακόμα μια υπερπροσπάθεια, αλλά δεν τα κατάφερε στη Γαλλία και γνώρισε την ήττα (91-73) από τη Στρασμπούρ.

Αυτή τη φορά η «Ένωση» δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο BCL. Θαύματα, άλλωστε, δεν γίνονται κάθε μέρα κι ήδη το προηγούμενο διάστημα οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν ξεπεράσει τον εαυτό τους.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε δίχως τους Μορέιρα, Σλότερ, Γόντικα, Ζήση, Γιάνκοβιτς, ενώ στην προθέρμανση έχασε και τον τελευταίο της ψηλό (βλ. Μαυροειδής). Επίσης, στη δεκάδα είχε τους φανερά ανέτοιμους Μόουζες και Γκίκα, αν κι ο πρώτος έκανε τρομερή προσπάθεια. 

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» όσο είχαν δυνάμεις ήταν συγκλονιστικοί, παραμένοντας ανταγωνιστικοί σε μια άνιση μάχη κόντρα στη Στρασμπουρ, η οποία ήταν στο 0-3 κι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να ελπίζει σε πρόκριση. Τελικά, πήρε τη νίκη, καλύπτοντας παράλληλα και το -9 της ήττας στο ματς του πρώτου γύρου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Σαν να μην έφταναν τα ήδη πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε, η ΑΕΚ έχασε πριν το ματς και τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος ένιωσε έναν σπασμό στη μέση. Ως εκ τούτου, οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς να έχουν «καθαρόαιμο» σέντερ, αναγκάστηκαν να παίξουν small ball, ξεκινώντας με τους Κατσίβελη, Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ.

Οι γηπεδούχοι διάβασαν καλά την άμυνα της ελληνικής ομάδας, επέβαλαν τον γρήγορο ρυθμό που επιθυμούσαν και «χτύπησαν» στο «ζωγραφιστό» (12π.). Ως εκ τούτου μπόρεσαν να «χτίσουν» από νωρίς διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε στο +13 (31-18), αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εντυπωσιακή εικόνα στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου πάλεψαν με μεγάλο πείσμα και με πρωτοστάτη τον Μόουζες μείωσαν σε 38-35 (15'), ωστόσο το ματς κυλούσε στον ρυθμό που ήθελε η Στρασμπουρ, κάτι που έκανε αδύνατη την ανατροπή. Μολονότι όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού ήταν υπέρ της γαλλικής ομάδας, η ΑΕΚ κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια άνιση μάχη. Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν οι έξι χαμένες βολές (7/13), τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα στο πρώτο μέρος.

Το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων μετά την ανάπαυλα, το οποίο μεταφράστηκε σε επιμέρους 11-2, έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +16 (63-47). Η Στρασμπουρ εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία μετέτρεψε σε πόντους από δεύτερες επιθέσεις και παγίωσε έτσι μια διψήφια διαφορά.

Στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι υπέπεσαν σε συνεχόμενα λάθη. Μοιραία έχασαν τις ευκαιρίες που είχαν για να μειώσουν και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (79-58 στο 32'), μετά τις δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές που χρέωσαν τους «κιτρινόμαυρους» οι διαιτητές.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς ήθελαν νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά για να έχουν το πλεονέκτημα σε όλες τις ενδεχόμενες ισοβαθμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι προηγήθηκαν ακόμα και με +25 (89-64 στο 34'), ενώ ο Λάσι Τουόβι κάλεσε τάιμ άουτ στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα για να οργανώσει την τελευταία επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73

Δείτε στο gallery τα στατιστικά των δύο ομάδων



Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved