«Men with black»

«Men with black»

Οι μάγκες του Φώτη Κατσικάρη οι οποίοι με ενδεχόμενη νίκη αύριο κόντρα στη Ρεάλ, προκρίνονται στον τελικό του ACΒ έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στο Μπιλμπάο, όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Μαυροειδής στο Onsports

Οι Έλληνες της Ισπανίας, Φώτης Κατσικάρης, Δημήτρης Μαυροειδής και Κώστας Βασιλειάδης ζουν το δικό τους όνειρο στην Ισπανία και μας κάνουν υπερήφανους με τα επιτεύγματά τους στο Μπιλμπάο. Οι άντρες με τα μαύρα «Men with black», όπως γράφουν τα ειδικά μπλουζάκια που φορούν οι φίλαθλοι της ισπανικής ομάδας στο γήπεδο δίνοντας άλλο χρώμα στην εξέδρα, έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμό στον κόσμο της πόλης μετά το 2-1 επί της Ρεάλ. Δεν είναι και λίγο πράγμα, να απέχουν μόλις μία νίκη από την πρόκρισή τους στον τελικό του ACB, όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό, η ομάδα δεν συμμετείχε καν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος! Η φετινή πορεία του Μπιλμπάο, έχει ξεπεράσει τις όποιες προσδοκίες και είναι πετυχημένη έτσι κι αλλιώς. Ο ενθουσιασμός, η θέληση και η ψυχή που δείχνει η ομάδα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, όπως τονίζει στο Onsports o Δημήτρης Μαυροειδής, μετά το 2-1 επί της Ρεάλ, ενώ την ίδια συνταγή θα ακολουθήσουν και στον αυριανό τρίτο ημιτελικό κόντρα στη «βασίλισσα» με στόχο τι άλλο; Μα να κάνουν το 3-1 και να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

-Δημήτρη μετέφερέ μας λίγο το κλίμα στην ομάδα και πώς το εισπράττετε όλο αυτό…
«Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας, διότι τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τι ακριβώς κάνουμε. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο, να παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να κερδίζουμε».

-Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί και σας έχει αγκαλιάσει…
«Γίνεται πραγματικά πανικός! Στο γήπεδο σε κάθε καλάθι, σε κάθε άμυνα μας ενθαρρύνει. Ακόμη και στο δρόμο, στα καφέ παντού. Όλη η πόλη γνωρίζει τι κάνουμε και μας αποθεώνει. Μας πλησιάζουν ενθουσιασμένοι και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Μας δείχνουν την αγάπη τους και μας πιστεύουν. Όλο αυτό που εισπράττουμε, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος μας αγκάλιασε από την αρχή της χρονιάς, απλά τώρα ο ενθουσιασμός του είναι ακόμη μεγαλύτερος».

-Καταφέρατε να σπάσετε την έδρα της Ρεάλ, που θεωρητικά ήταν το φαβορί και να προηγηθείτε 2-1 στη σειρά. Που οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σου;
«Έχουμε πίστη στον εαυτό μας, καλύτερη ψυχολογία. Μπαίνουμε στο γήπεδο και ο ένας υποστηρίζει τον άλλο μέσα στο παιχνίδι. Δίνουμε και την ψυχή μας. Ο προπονητής μας μάς έχει βοηθήσει πολύ και μας εμψυχώνει».

-Με ενδεχόμενη νίκη στο αυριανό ματς με τη Ρεάλ, προκρίνεστε στον τελικό. Τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το στόχο σας;
«Όλα θα κριθούν από την άμυνα. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα. Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον και με τον ενθουσιασμό που μας διακατέχει πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας φοβίζει. Σίγουρα η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας η πρόκριση στον τελικό. Αν μπούμε στο ματς με δύναμη, πάθος και ενθουσιασμό θα τα καταφέρουμε».

-Περίμενες την πορεία της ομάδας, όταν υπέγραφες το συμβόλαιό σου;
«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα στο Μπιλμπάο και ο πρόεδρος που είχα μιλήσει, είχε στόχο να φτιάξει μακροπρόθεσμα μια μεγάλη ομάδα, που να παίζει Ευρωλίγκα. Η μέχρι στιγμής πορεία μας, έχει ξεπεράσει τις όποιες προσδοκίες και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».

-Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, έχετε αρχίσει να κάνετε όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Εντάξει, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και νωρίς ακόμη να το σκεφτόμαστε. Άλλωστε, αυτό που προέχει είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στον τελικό και από κει και πέρα βλέπουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν περάσουμε στον τελικό θα συναντήσουμε, όπως όλα δείχνουν την Μπαρτσελόνα, που είναι μεγάλη δύναμη. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίζουμε για τους εαυτούς μας και την ομάδα και ότι παραπάνω καταφέρουμε τόσο το καλύτερο».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Φώτη Κατσικάρη;
«Είναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες και δουλευταράς, ο οποίος δεν αρέσκεται στα μεγάλα λόγια, αλλά στη σκληρή δουλειά. Η συμβολή του στην ομάδα, αναμφισβήτητα, είναι καθοριστική. Από την αρχή της σεζόν ήθελε να φτιάξει μία ομάδα που να έχει ένα βασικό κορμό για τα επόμενα χρόνια».

-Έχεις παρακολουθήσει τους ελληνικούς τελικούς;
«Η αλήθεια είναι ότι επειδή παίζουμε παράλληλα, δεν έχω παρακολουθήσει. Σήμερα όμως, θα δω τον τρίτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού».

-Ποια είναι τα προγνωστικά σου;
«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το ματς και το λογικό είναι να αντιδράσει. Ακόμη και να κερδίσει όμως, είναι δύσκολο ο Παναθηναϊκός να χάσει στη συνέχεια δύο σερί ματς. Πιστεύω ότι έχει τον πρώτο λόγο, από τη στιγμή που έσπασε την έδρα του αντιπάλου του».

-Στο άλλο ζευγάρι, ΠΑΟΚ-Αρη;
«Εκεί έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής οι έδρες και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ λόγω του αβαντάζ, έχει την κατάσταση στα χέρια του».



Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved