Λαύριο – ΑΕΚ 90-85 (74-74κ.α.): Ιστορική πρόκριση και «φωνές» σε ματσάρα!

Λαύριο – ΑΕΚ 90-85 (74-74κ.α.): Ιστορική πρόκριση και «φωνές» σε ματσάρα!

Το Λαύριο νίκησε στην παράταση (90-85, 74-74κ.α.) την ΑΕΚ κι εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να γράφει ιστορία! Το Λαύριο μετά το πρωτάθλημα, νίκησε και στο Κύπελλο την ΑΕΚ σε ματσάρα κι εξασφάλισε την παρθενική του παρουσία στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι.

Από την άλλη, η «Ένωση» δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, ωστόσο έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» «φωνάζουν» για τα κριτήρια, με τα οποία σφύριζαν οι Πουρσανίδης, Σώμος και Ανδρικόπουλος, αλλά και για τις βολές, οι οποίες ήταν 42-25 υπέρ των γηπεδούχων.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πάθος ξεχείλιζε από τους παίκτες των δύο ομάδων, ωστόσο ο «ζεστός» Μέικον βοήθησε ώστε η ΑΕΚ να πάρει τον έλεγχο και με σερί 10-0 σε διάστημα δύο λεπτών να προηγηθεί 20-13 (8'). Την ίδια ώρα ο Σερέλης είχε το μεγάλο πρόβλημα με τον Κάρτερ, ο οποίος από τα μέσα της πρώτης περιόδου είχε φτάσει τα τρία φάουλ.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έφτασαν τις 4 τάπες, δείγμα της ενέργειας που έβγαλαν στην άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» με την πίεση τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, ενώ ο Μέικον ήταν απολαυστικός στην επίθεση.

Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε τους 13 (4/4διπ., 1/3τρ., 2/2βολ.) από τους πρώτους 26 πόντους της ομάδας του. Το πόσο καλή δουλειά έκανε στην επίθεση, φάνηκε όταν πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Σε εκείνο το διάστημα, η ΑΕΚ δεν είχε καλό ρυθμό, αν και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Λάνγκφορντ δεν ήταν καλός.

Το Λαύριο βελτίωσε την άμυνα του και με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του στο ματς, ισοφάρισε σε 30-30 (17'). Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να χτυπήσουν τον Κάρτερ σε καταστάσεις απομόνωσης, καθώς είχε τρία φάουλ, ωστόσο δεν είχε το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά, καθώς πλήρωσαν τα λάθη τους (σ.σ. είχαν 12 μέχρι την ανάπαυλα). Το Λαύριο τα εκμεταλλεύτηκε και με τρίποντο του Κόζι προηγήθηκε 46-42 (24'), αλλά η ΑΕΚ απάντησε με σερί 7-0 (46-49), ενώ πήγε στην τέταρτη περίοδο, έχοντας διαφορά έξι πόντων. Συγκεκριμένα, ο Μουράτος βιάστηκε να επιχειρήσει τρίποντο, αφήνοντας 8'' στους φιλοξενούμενους κι ο Γιάνκοβιτς με buzzer-beater τρίποντο έκανε το 52-58!

Οι «κιτρινόμαυροι» συμπλήρωσαν φάουλ μόλις στο 2ο λεπτό του τέταρτο δεκαλέπτου, κάτι που έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν πόντους από τη γραμμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατρέψουν την κατάσταση και με επιμέρους 14-4 να προηγηθούν με 66-62 (36'). H AEK έδειχνε φανερά επηρεασμένη και κυρίως εκνευρισμένοι από τις αποφάσεις των διαιτητών, κάτι που «χάλασε» το μυαλό της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -6 (70-64).

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και βγάζοντας άμυνες, είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά. Ο Μέικον, όμως, είχε 1/2 βολές κι έτσι το σκορ έγινε 74-74 κι οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία επίθεση, με 10.4'' στο ρολόι. Το σουτ του Ντέιβις από τα πέντε μέτρα ήταν άστοχο, ενώ ο Λάνγκφορντ ευστόχησε από το κέντρο(!), αλλά το σουτ του ήταν εκπρόθεσμο. Παράταση...

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν εξίσου συγκλονιστικό, με το Λαύριο να έχει απαντήσεις στα μεγάλα σουτ της ΑΕΚ, με τον Μουράτο να κάνει με γκολ φάουλ το 86-85, 1'27'' πριν το τέλος. Ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία κι ο Ντιαλό με 2/2 βολές έκανε το 88-85, με 11.5'' να απομένουν. Ο Ζήσης έκανε λάθος επαναφορά και το Λαύριο πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-37, 52-58, 74-74 (κ.α.), 90-85.

Δείτε στο gallery τα στατιστικά των δύο ομάδων



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved