Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Την απόφαση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα την πάρει ο κόσμος»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Την απόφαση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα την πάρει ο κόσμος»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον Κώστα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως την απόφαση ζωής για το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αρμόδιος να την πάρει μόνο ο κόσμος του

Έντονα προβληματισμένος αποχώρησε από τη συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καθως όπως εξήγησε οι όροι που του παρουσιαστηκαν για την ανέγερση κλειστού γηπέδου στο Βοτανικό είναι χειρότεροι από αυτούς που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τον συλλογο. Ξεκαθάρισε δε πως την απόφαση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να την πάρει ένας άνθρωπος που έχει οδηγήσει πολλές φορές σε αδιέδοξο (σ.σ. Αλαφούζος), ένας άνθρωπος που δεν έχει το ειδικό βάρος (σ.σ. Μαλάκατές) και ένας άνθρωπος που τελεί υπο αποχώρηση (σ.σ. Γιαννακόπουλος) αλλά ο κόσμος της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Ιούνιο πως ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν οι εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει.

Εύλογα θα με ρωτήσετε λοιπόν γιατί είστε εδώ. Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει από τη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό, τον νυν πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ήρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού, το σύνολο των Παναθηναϊκών τμημάτων. Ήρθα να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, να δω αν είναι συμφέρουσα ώστε να μπει όχι στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης, αλλά σε όλο αυτό το project.

Ανάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει έτσι στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα και κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα. Είναι μια απόφαση ζωής ο Βοτανικός για τον Παναθηναϊκό, για τα τμήματα του και για τη βιωσιμότητα του. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα φυσικά πρόσωπα που σήμερα που διοικούν τον Παναθηναϊκό ή εμπλέκονται με τον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει αλλά ούτε και μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει διασύρει κατ’ επανάληψη το όνομα του Παναθηναϊκού εντός και εκτός γηπέδου και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει και ο μόνος γνώμονας με τον οποίο πράττει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων, ο άλλος δεν έχει την εμπειρία, δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Ειδικά όταν είμαι σε καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή.

Οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να πάρουν αυτή την απόφαση είναι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αυτοί που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον σύλλογο, αυτοί που πληρώνουν τη συνδρομή τους και ενδιαφέρονται για τα κοινά. Άρα για εμένα την απόφαση για το σύνολο του project θα πρέπει απαραιτήτως να πάει στην Γενική Συνέλευση των μελών του Παναθηναϊκού και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό του συλλόγου. Μπορούμε να έχουμε την άποψη για τους όρους. Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ και είναι χειρότεροι από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να μην είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ο ενεργός κόσμος της ομάδας, αυτός που πληρώνει και πηγαίνει η συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος, ούτε ο κ. Μαλακατές.

Τώρα όσον αφορά το γήπεδο της ΚΑΕ άκουσα ευχολόγια, άκουσα για ένα MoU που στο δικό μου το μυαλό, όλα αυτά, ακούγονται ως ψευδείς πόθοι. Επειδή όμως θέλω να μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να πω ότι εξάντλησα κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα ώστε ένα τέτοιο μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να προχωρήσει, παρότι θεωρώ ότι δύσκολα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάει σε ένα οικόπεδο που ακόμα δεν ξέρουν ποιο είναι και τι χωρητικότητα θα έχει. Το τίμημα όπως άκουσα δεδομένα θα είναι υψηλό καθώς δεν εντάσσεται μέσα στη Διπλή Ανάπλαση και στην ανταλλαγή με την Λεωφόρο. Παρόλα αυτά όμως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε αυτές τις ομάδες εργασίας. Πάντως για να μην κοροϊδευόμαστε αν τα MoU και τα μνημόνια είχαν αξία ο Παναθηναϊκός δεν θα ήξερε που να πρωτοδιαλέξει να παίξει. Θα είχε ένα γήπεδο στο Γουδί, ένα γήπεδο στη Λεωφόρο, γήπεδο θα φτιαχνόταν στο Βοτανικό και βέβαια θα είχαμε και το Athens Alive στο ΟΑΚΑ.

Άρα στο δικό μου το μυαλό τα MoU και τα μνημόνια είναι κάτι που το παίρνεις και το σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ό,τι και να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το ακολουθήσει και η ΚΑΕ, εφόσον συνεχίσω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Αν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών εκεί θα πρέπει να τοποθετηθεί ο νέος ιδιοκτήτης. Να ευχηθώ σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά να έχετε. Υγεία να προσέχουμε όλοι γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και καλή δύναμη».

Στη συνέχεια και μετά από ερωτήσεις τόνισε: «Ενημερώθηκα για το ποιοι είναι οι νέοι όροι που υπογράφτηκαν στο MoU και λέω ότι είναι χειρότεροι από αυτούς που είχα συμφωνήσει εγώ και με οδηγήσαν να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προκειμένου να μην υποθηκεύσω το μέλλον του συλλόγου. Νομίζω καταλαβαίνουμε τι λέω. Το αν θα πάει στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη το προβλέπει το καταστατικό. Το προβλέπει δεν το προβλέπει όμως είναι μια απόφαση ζωής, είναι μια απόφαση που θα κρίνει την μακροημέρευση του Παναθηναϊκού ή όχι. Και την απόφαση αυτή οφείλει να την πάρει ο κόσμος της ομάδας, ξαναλέω. Όχι κάποιος που διασύρει την ιστορία του Παναθηναϊκού μέσα και έξω από τα γήπεδα, ούτε κάποιος χωρίς το ειδικό βάρος. Ούτε και αυτοί που είναι υπό αποχώρηση, αλλά ο κόσμος που πονάει και κλαίει για την ομάδα και χαίρεται με τις νίκες». 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η θέση του Δήμου Αθηναίων μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η θέση του Δήμου Αθηναίων μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Στο Δημαρχείο Αθηνών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (video)

Στο Δημαρχείο Αθηνών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (video)

Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved