Βιντσιλαίου στο Onsports: «Ευγνώμων που το έζησα» (photos)

Βιντσιλαίου στο Onsports: «Ευγνώμων που το έζησα» (photos)

Η Αγγελική Βιντσιλαίου μιλάει στο Onsports για την πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική γυναικών, την ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού

«Είναι καιρός να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που έχετε ονειρευτεί» είχε πει ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Τζέιμς και αυτό φαίνεται να βίωσε στο πετσί της η Αγγελική Βιντσιλαίου, η οποία είδε ένα όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα με την πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών στη «φούσκα» του Ηρακλείου και τους δυο αγώνες με Βουλγαρία και Σλοβενία για τα προκριματικά του Eurobasket 2021.

Η Ελληνίδα γκαρντ εξαργύρωσε την όλη παρουσία της τα τελευταία χρόνια αλλά και τη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και είδε το όνειρο της επιτέλους να παίρνει «σάρκα και οστά» και να καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και μάλιστα να γράφει τις πρώτες της συμμετοχές με το εθνόσημο.

Η Αγγελική Βιντσιλαίου μίλησε μετά το τέλος των υποχρεώσεων της με την Εθνική Ομάδα στο Onsports για την εμπειρία της αλλά και το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών.

«Όταν ξεκίνησα το μπάσκετ είχα βάλει στόχο να μπορέσω μια μέρα να αγωνιστώ με την εθνική γυναικών. Οπότε για μένα ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή που θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Η πρώτη μου συμμετοχή συνοδεύτηκε και με νίκη κάτι που ασφαλώς είναι το ζητούμενο γι αυτή την ομάδα. Είμαι ευγνώμων που το έζησα» είπε αρχικά η Ελληνίδα γκαρντ για να προσθέσει:

«Στην αρχή ήμουν λίγο αγχωμένη. Κάποιες από τις συμπαικτριες μου τις έβλεπα στο Ευρώμπασκετ του 2017 στη τηλεόραση και τώρα έκανα προπόνηση μαζί τους. Οι πιο έμπειρες αθλήτριες μας βοήθησαν να ενταχθούμε και να μπούμε αμεσωσ στη νοοτροπία και στο τι σημαίνει εθνική γυναικών. Ηταν πραγματικά ξεχωριστη στιγμή η πρώτη μου συμμετοχή. Προσπάθησα στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκα να ακολουθήσω τις οδηγίες του coach και πραγματικά κατάλαβα ότι ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στην ομάδα μόλις τελείωσε το ματς και ακολούθησε το σχετικό μπουγελο από τις συμπαικτριες μου».

Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 στη διοργάνωση καθώς μπορεί να κέρδισε την Βουλγαρία στην πρεμιέρα αλλά ηττήθηκε από την Σλοβενία με την Αγγελική Βιντσιλαίου να τονίζει: «Σίγουρα η Σλοβενία είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη Βουλγαρία. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτερες από τη Βουλγαρία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κι γι αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα. Με τη Σλοβενία κάναμε κατάθεση ψυχής στο παρκέ δυστυχώς όμως κάποιες λανθασμένες επιλογές και φυσικά ο παράγοντας τύχη που είναι σημαντικός για να κερδίσεις τετοιες ομάδες δεν ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε και να παλέψουμε το Φεβρουάριο όσες είμαστε στην ομάδα για το 2/2».

Όσο αφορά το κατά πόσο επηρέασε την Εθνική ομάδα ο τραυματισμός της Μαριέλλας Φασούλα η παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε: «Είχαμε γυρίσει για τα καλα στο παιχνίδι όταν συνέβη αυτό. Νομίζω είχαμε περάσει και μπροστά. Ωστόσο προέχει η υγεία και ευτυχώς η Μαριέλλα είναι μια χαρά».

122978172 4019350824746712 5466714901043317847 o

«Βγάζει υγεία και φαίνεται στο παρκέ»

Βέβαια η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην περάσει στον ΠΑΣ Γιάννινα που ως την διακοπή ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών. Η Αγγελική Βιντσιλαίου έχει μεγάλο μερίδιο σε όλο αυτό το επίτευγμα ως τώρα και στάθηκε στην «υγεία» που βγάζει η ομάδα και πόσο αυτό φαίνεται στο παρκέ. «Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία εντός κι εκτός παρκέ. Έχουμε διοίκηση και πρόεδρο που μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε για να έχουμε μόνο το μπάσκετ στο μυαλό μας και τίποτα άλλο. Έχουμε 3/3 κι πιστεύω πως όταν συνεχίσουμε με το καλό θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικες και θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει! Το κλίμα είναι εξαιρετικό κι αυτό αποτυπώνεται και στο παρκέ νομίζω» είπε η Ελληνίδα αθλήτρια.

«Θέλουμε να παίξουμε»

Κανείς στην ομάδα ωστόσο δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση και πως θα επιστρέψουν οι αθλήτριες μετά το λουκέτο λόγω κορονοϊού, με την κατάσταση να είναι δύσκολη και την Αγγελική Βιντσιλαίου να στέλνει το δικό της μήνυμα: «Πραγματικά απορώ με αυτό που συμβαίνει. Νομίζω ότι έχουμε δειξει τις προθέσεις μας οι αθλήτριες κι ορισμένα σωματεία όσων αφορά το πρωτάθλημα και τη συνέχιση του. Η Α1 ανδρών παιζει γιατί είναι επαγγελματική κατηγορία σε αντίθεση με εμας. Πίστεψτε με προπονουμαστε και ακολουθούμε ζωή επαγγελματία αθλητή. Κάθε μέρα που περνάει εκτός γηπέδου μας φέρνει πιο κοντά στην απαξίωση του γυναικείου μπάσκετ. Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις γιατί για πολλές αθλήτριες δεν τίθεται μόνο θέμα αγωνιστικής απραξίας αλλά και επιβίωσης. Θέλουμε να παίξουμε».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved