Μπούργος-ΑΕΚ 85-74: Την «έπνιξε» το άγχος, πανάξια τον τίτλο οι Ισπανοί!

Μπούργος-ΑΕΚ 85-74: Την «έπνιξε» το άγχος, πανάξια τον τίτλο οι Ισπανοί!

Η Μπούργος έβαλε την ΑΕΚ στο παιχνίδι της, της «χάλασε» το μυαλό κι επικράτησε 85-74, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο στο Basketball Champions League.

Η ισπανική ομάδα έκανε για τρίτο συνεχόμενο ματς στο Final-8 μια εξαιρετική εμφάνιση, πήγε το ματς εκεί που ήθελε και βρέθηκε ακόμα και στο +21! Βέβαια, σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το άγχος που... έπνιξε τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς, όπως είχε συμβεί και κόντρα στη Σαραγόσα, αλλά όταν η Μπούργος απάντησε τους κυρίευσε το άγχος, το οποίο τους «χάλασε» το μυαλό. Η «Ένωση» βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ κι από τη στιγμή που δεν είχε κάποιο εναλλακτικό πλάνο μοιραία γνώρισε την ήττα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο come back που πήγε να κάνει στο φινάλε, εκείνο έμεινε στη μέση καθώς υπέπεσε σε κρίσιμα λάθη και δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι της.

Εν κατακλείδι, πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν έχασε η ΑΕΚ αλλά νίκησε η εκπληκτική Μπούργος, η οποία παρέδωσε μαθήματα με το μπάσκετ που έπαιξε στον τελικό. Γενικότερα, ήταν κι η ομάδα που έδειξε την καλύτερη και πιο σταθερή πορεία στο Final-8 του ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι στην πρώτη της συμμετοχή στο Basketball Champions League κατέκτησε πανάξια τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Η τετράδα των γκαρντ (βλ. Ρένφρο, ΜακΦάντεν, Μπεντίτε και Κουκ) της Μπούργος έκανε τρομερή δουλειά, με τον Κουκ να σημειώνει 4/5 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο, οδηγώντας την ομάδα του σε επιμέρους σκορ 35-12! Την ώρα που η ΑΕΚ σούταρε με 48.6% στο δίποντο κι είχε σε κακή βραδιά τον MVP της διοργάνωσης, Κιθ Λάνγκφορντ.

Κι όλα αυτά ενώ η ελληνική ομάδα έκανε ένα ιδανική αρχή, αναγκάζοντας την αντίπαλο της να ξεκινήσει με 1/11 σουτ και να τελειώσει την πρώτη περίοδο με 5/20! Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 24-14, αλλά στη συνέχεια είδε την Μπούργος να ξεκινάει με 10/11 σουτ τη δεύτερη περίοδο και κάπου εκεί άρχισε να «χάνει» το μυαλό της.

Η ασφυκτική άμυνα «έπνιξε» την ΑΕΚ κι ο «βομβαρδισμός» τριπόντων έφερε την Μπούργος ως και το +21 (73-52 στο 32'). Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την προσπάθεια τους και με πρωτοστάτη τον Λοτζέσκι μείωσαν σε 75-61 (33') αλλά κάπου εκεί έδειξαν σαν να... βιάζονται με αποτέλεσμα να κάνουν κρίσιμα λάθη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-24, 49-36, 68-49, 85-74.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ GALLERY ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ



Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved