«Το BCL θα ανταγωνίζεται την Euroleague σε λίγα χρόνια»

«Το BCL θα ανταγωνίζεται την Euroleague σε λίγα χρόνια»

Ο GM της Τόφας, που επέλεξε το BCL αντί του EuroCup, υποστήριξε πως δεν είναι βιώσιμη η διοργάνωση της Euroleague Basketball και προέβλεψε πως η διοργάνωση της FIBA σύντομα θα ανταγωνίζεται την ίδια την Ευρωλίγκα.

Η Τόφας έγινε ακόμα μια ομάδα που γύρισε την πλάτη σε διοργάνωση της Euroleague Basketball για να συνεχίσει στο Champions League της FIBA. Την απόφαση της τουρκικής ομάδας, ανέλαβε να εξηγήσει ο GM της Τόφας, Τολγκά Ουνγκιουρέν, ο οποίος έκανε σχετικές δηλώσεις στο TrendBasket. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το EuroCup δεν είναι βιώσιμο και σε λίγα χρόνια το Basketball Champions League της FIBA θα μπορεί να συναγωνιστεί επάξια την Euroleague.

«Το format του EuroCup έχει αρχίσει να γίνεται βάρος για τις ομάδες. Ο μοναδικός στόχος για μια τούρκικη ομάδα στο EuroCup, είναι να μπορέσει να παίξει μέσα από αυτό στην Euroleague. Ακόμα και το πρωτάθλημα να πάρουμε στην Τουρκία, δεν μπορούμε να πάμε στην Euroleague. Μόνο ο φιναλίστ και ο τροπαιούχος του EuroCup έχουν αυτό το δικαίωμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να μείνεις σε επίπεδο playoffs από την πρώτη σου χρονιά για να κρατήσεις την άδειά σου και να είσαι μέρος της διοργάνωσης. Εμείς αυτό το βρήκαμε μη βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος παράγοντας και πρόσθεσε:

«Οι οικονομικές και αθλητικές κινήσεις του BCL τα τελευταία δυο χρόνια είναι πολύ σημαντικές. Ομάδες με πρεστίζ από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν. Αρκετές ομάδες από την Τουρκία επίσης διάλεξαν το BCL και θα υπάρχουν κι άλλες ομάδες από όλη την Ευρώπη. Σκεφτόμαστε πως η οργανωτική δομή του BCL είναι ανώτερη του EuroCup».

Ο GM της Τόφας, σχολίασε ακόμα ότι: «Το BCL θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Euroleague σε λίγα χρόνια. Όταν κοιτάμε τους επενδυτές, είναι πιο ισχυροί από του EuroCup. Το EuroCup είναι μια πόρτα για την Euroleague, αλλά οι συνθήκες που προσφέρονται στο BCL είναι πολύ πιο θελκτικές. Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας για τους όρους της συμφωνίας μας με το BCL, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι αυτή με το EuroCup».

Τέλος, ανέφερε ότι: «Είμαστε η Τόφας, έχουμε μια σοβαρή δομή. Μέρος της δουλειάς μας είναι να ρωτάμε και τη γνώμη του τεχνικού τιμ για τέτοια ζητήματα. Έχουμε την υποστήριξη του Ορχούν Ενέ, του προπονητή μας. Μιλήσαμε και με τους παίκτες μας. Κάναμε τις συζητήσεις μας πριν πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Δεν νομίζω πως η αλλαγή διοργάνωσης θα επηρεάσει το προπονητικό τιμ ή την ομάδα αρνητικά. Η Τόφας κρατάει μια σημαντική θέση στην Ευρώπη, με τις δομές και το οργανωτικό της όραμα να παραμένουν ως έχουν. Η απόφαση που πήρε η Τόφας δείχνει τον σεβασμό για το BCL. Δεν νομίζω πως είναι κάτι αρνητικό για τους παίκτες, ίσως να φέρουμε και ένα Final Four στην Τουρκία»…



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved