Δέδας για κορονοϊό: «Η δικιά μου Οδύσσεια»

Δέδας για κορονοϊό: «Η δικιά μου Οδύσσεια»

Τον δικό του «Γολγοθά» χρειάστηκε να ανέβει ο Γιώργος Δέδας προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει από την Ρωσία στην οικογένεια του- Τι λέει στο Onsports.gr για τα όσα έζησε

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που πέρασε το πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού Γιώργος Δέδας, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα με την οικογένεια του και προσαρμόζεται στη νέα τάξη πραγμάτων.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό αποφάσισε να μετακομίσει στην Ρωσία και συγκεκριμένα στο Σαράτοφ προκειμένου να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο της Άβντοντορ. Στην αρχή όλα ήταν καλά, ώσπου την «πόρτα» της Ρωσίας χτύπησε ο κορονοϊός, με τον Δέδα να «εγκλωβίζεται» εκεί και να χρειάζεται να περάσει μια περιπέτεια προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα στους δικούς του ανθρώπους.

dedas 1

Ο ίδιος μιλώντας στο Onsports.gr περιγράφει το τι ακριβώς βίωσε μέχρι να επαναπατριστεί τελικά από την Ρωσία. «Με το πέρας της συνεργασίας  μου με Ολυμπιακό  ήρθε πρόταση της Σαράτοφ και αποφάσισα  να δεχτώ. Έφτασα στο Σαράτοφ στις 4/2 και για ένα περίπου μήνα όλα κυλούσαν φυσιολογικά στο θέμα της πανδημίας, ενώ σε όλες τις χώρες, ακόμη και στην Ελλάδα το πρόβλημα γινόταν κάθε μέρα και μεγαλύτερο. Στο Σαράτοφ όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Αν δεν υπήρχε το ίντερνετ  (πχ δεν θα καταλάβαινες  ότι υπάρχει μια πανδημία που είναι σε εξέλιξη)» ανέφερε αρχικά ο Δέδας.

Δέδας

Στη συνέχεια ο Δέδας πρόσθεσε: «Από τις 20 Μαρτίου όμως τα πράγματα  άρχισαν και στην Ρωσία να γίνονται όλο και πιο δύσκολα με αποτέλεσμα  να διακοπεί οριστικά η VTB League. Έπειτα ξεκίνησε  μία προσπάθεια σε συνεννόηση πάντα  με την ομάδα να επιστρέψω στην  Ελλάδα. Η πρώτη πτήση ήταν μέσω Τουρκίας και συνέπεσε  με την διακοπή των πτήσεων   από Τουρκία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψάξουμε άλλες εναλλακτικές.

Η μόνη επιλογή που υπήρχε ήταν μέσω Βρυξελλών. Σε αυτό το διάστημα η Ρωσία σταμάτησε όλες τις εμπορικές πτήσεις με αποτέλεσμα να έχω "εγκλωβιστεί " στο Σαράτοφ. Μιλώντας στην συνέχεια  με το Ελληνικό προξενείο ενημερώθηκα  για μια πιθανή πτήση επαναπατρισμού Ρώσων από Ελλάδα  στην οποία θα επιβιβαζόμασταν και οι Έλληνες που είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επιστρέψουμε.

Ήμουν ήδη 10 μέρες χωρίς επαγγελματικό αντικείμενο  στο Σαράτοφ και επειδή η πιθανή πτήση επαναπατρισμού  θα γινόταν από την Μόσχα αποφάσισα να μεταβώ εκεί γιατί στο ίδιο διάστημα οι  εσωτερικές πτήσεις μειώθηκαν. Έκλεισα ένα ξενοδοχείο  κοντά στο αεροδρόμιο».

a9c9fe37 dedas giorgos 625x375

Κάπου εκεί όπως τονίζει ήρθε η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά: «Βλέποντας  όμως ότι η πτήση επαναπατρισμού αργούσε αισθητά άρχισα να ανησυχώ, ειδικότερα από την στιγμή που ήταν πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι εμπορικές πτήσεις γιατί η Ρωσία  ήταν στην αρχή της πανδημίας και τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούσαν να γίνουν».

«Ευχαριστώ δυο ανθρώπους που με βοήθησαν να τα καταφέρω»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δέδας στάθηκε στη βοήθεια δυο Ελλήνων που ζουν στη Ρωσία και οι οποίοι τον βοήθησαν τόσο με το θέμα της διαμονής όσο και με την μετακίνηση του όσες μέρες πέρασαν στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω την βοήθεια  που μου προσέφεραν δυο Έλληνες, ο Στρατός  Κωστάλας, γνωστός παράγοντας  στον χώρο του μπάσκετ που ζει και εργάζεται  στην Ρωσία, ο οποίος  μου παραχώρησε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα για όσο διάστημα  θα ήμουν εκεί και ο Κώστας Γαργάλης που ζει χρόνια  στην Μόσχα, είναι μεταφραστής (γνωστός σε όλους τους Έλληνες που κατά καιρούς έχουν ζήσει στη Μόσχα), ο οποίος  με διευκόλυνε στις μετακινήσεις μου εντός Μόσχας και σε τυχών προβλήματα που αντιμετώπισα.

Στη Μόσχα έμεινα συνολικά  από 1/4 έως και 27/4, ημερομηνία κατά την οποία η Ελληνική  κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ένα αεροπλάνο προκειμένου να επαναπατριστεί τους αρκετούς Έλληνες οι οποίοι είχαμε εγκλωβιστεί στην Ρωσία. Αυτήν την στιγμή είμαι σπίτι μου σε καραντίνα και περιμένω όπως και όλος ο κόσμος  την καινούργια τάξη πραγμάτων που μας περιμένει».  

 

 

 



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved