Ζαγκλής: «Η επόμενη σεζόν θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους συλλόγους»

Ζαγκλής: «Η επόμενη σεζόν θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους συλλόγους»

Αρκετά δύσκολη χαρακτήρισε τη νέα χρονιά για τους συλλόγους ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγκλής στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Προσπαθούμε να περάσουμε σαν μήνυμα στην παγκόσμια οικογένεια του μπάσκετ ότι δεν είναι στιγμή για πανικό, αλλά για προσοχή. Μετά από την πανδημία θα επιστρέψουμε δριμύτεροι. Ήμασταν από τις πρώτες διεθνείς ομοσπονδίες που σταμάτησαν τη δραστηριότητα. Παίξαμε στις 12/3 το βράδυ και σταματήσαμε παγκοσμίως. Είμαστε από τότε σε αυτό το καθεστώς, έχουμε συστήσει μια επιτροπή με κορυφαίους γιατρούς και με βάση τις εισηγήσεις θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στις διοργανώσεις μας. Ο ρόλος της FIBA είναι διαφορετικός από τον ρόλο μιας λίγκας. Εμείς έχουμε αυξημένη ευθύνη απέναντι σε όλους για να δώσουμε κατευθυντήριες γραμμές. Δεν κατηγορώ κάποιον που κάνει τον σχεδιασμό του, κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις διοργανώσεις και τις πράξεις του.

Δεν θα αλλάξουμε τη φύση του παιχνιδιού, από την άλλη πλευρά βρισκόμαστε στο τελείωμα της πρώτης φάσης της πανδημίας. Παίζουμε άμυνα. Η δεύτερη φάση θα είναι από τώρα μέχρι την ύπαρξη ενός συμβολαίου. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητές μας. Στη φάση που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Πάμε με τις αρχές μας για την προστασία και την υγεία των αθλητών. Μέχρι το εμβόλιο, σε ένα άθλημα επαφής που γίνεται σε κλειστούς χώρους, θα υπάρξουν προσαρμογές. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν συζητάμε αλλαγή στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.

Σε κάποιες διοργανώσεις, το κομμάτι των εσόδων είναι μεγαλύτερο. Εκεί έχει μεγάλη σημασία να γίνουν οι αγώνες ακόμη και χωρίς θεατές. Σε άλλες διοργανώσεις, το cash flow των συλλόγων εξαρτάται από τα εισιτήρια διαρκείας. Οι σύλλογοι υποφέρουν και η επόμενη σεζόν θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μην προτρέχουμε για το Final 8 του BCL, πριν βγούμε στον αιφνιδιασμό πρέπει να πάρουμε το ριμπάουντ. Συζητάμε με υποψήφιες πόλεις, όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις. Πιστεύω ότι το μπάσκετ θα είναι πιο δυνατό στο μετά κορωνοϊού εποχή. Τσακωνόμαστε εδώ και χρόνια για μία και δύο εβδομάδες "παραθύρων" και τώρα είμαστε τόσο καιρό χωρίς μπάσκετ. Ίσως αυτό μας βοηθήσει για το μέλλον.

Εμείς βγάλαμε καλεντάρι τριετίας, δώσαμε πνοή για την επόμενη μέρα. Δεν ακυρώσαμε διοργανώσεις, όλες βρήκαν τις νέες ημερομηνίες τους. Για τους αθλητές υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι η καθημερινότητα ενός αθλητή της Α2 στην Ελλάδα. Εκεί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες, να τις ακούσουμε και να τους δώσουμε όσα χρειάζονται. Πήραμε αποφάσεις, δεν διακόψαμε καθόλου την χορήγηση όλων των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας στις εθνικές ομοσπονδίας για φέτος. Την επιχορήγηση για τις διοργανώσεις που θα γίνονταν, θα τις δώσουμε ούτως ή άλλως. Η Ελλάδα μπορεί να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε διοργάνωση στο μέλλον».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved