Οριστικό λουκέτο χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμό στην Κροατία (photo)

Οριστικό λουκέτο χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμό στην Κροατία (photo)

Την απόφαση να βάλει οριστικό λουκέτο στο πρωτάθλημα της Κροατίας πήρε η Ομοσπονδία μπάσκετ

Την απόφαση να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα μπάσκετ έλαβε η κροατική Λίγκα την Τετάρτη (1/4). Μια ακόμη ευρωπαϊκή Λίγκα ανακοίνωσε πως διακόπτεται οριστικά η σεζόν, χωρίς την ανακήρυξη πρωταθλητή ή υποβιβασμούς και με τις ομάδες που συμμετείχαν στη μεγάλη κατηγορία να διατηρούν το δικαίωμα να «κατέβουν» και στη σεζόν 2020-21. Την ίδια ημέρα (1/4), η ιστορική ομάδα του Ζάγκρεμπ, Τσιμπόνα, σύλλογος έχει αναδείξει τεράστιες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως οι Ντράζεν Πέτροβιτς και Κρέζιμιρ Τσόσιτς, ανακοίνωσε πως απολύει όλο το προσωπικό της! Την παραίτησή του υπέβαλε ο προπονητής της Τσιμπόνα Ιβάν Βέλιτς, συναισθανόμενος τη δύσκολη θέση στην οποία έχει επέλθει ο σύλλογος δηλώνοντας πάντως πως θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία την επόμενη σεζόν. Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του, όμως ο Ιβάν Βέλιτς, ξεκαθάρισε: «Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο και μετά το τέλος της πανδημίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η KK Τσιμπόνα αναφέρει: «Ο Σύλλογος μπάσκετ της Τσιμπόνα έχει, για οικονομικούς και οργανωτικούς λόγους, επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, και αποφάσισε να τερματίσει τις συμβάσεις εργασίας σε όλο το προσωπικό της.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία του ιού COVID 19 και των μέτρων ασφάλειας και υγείας ως αποτέλεσμα αυτής και λαμβάνοντας υπ' όψη την πορεία μετάδοσης του ιού, το προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Δημοκρατίας της Κροατίας έλαβε την απόφαση για μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων, των δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών και της διεξαγωγή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συνέπεια την αναστολή των αθλητικών και των οικονομικών δραστηριοτήτων του συλλόγου.

Επίσης, σύμφωνα με τη σύσταση του Πολιτικού Επιτελείου της Δημοκρατίας της Κροατίας και του υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Κροατίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κροατικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε τηλεδιάσκεψη, έλαβε την απόφαση να τερματίσει όλες τις διοργανώσεις μπάσκετ και να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-2020, ως συνέπεια της αναστολής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και διοργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξαν επίσης πολλές ακυρώσεις και μειώσεις στις χορηγίες και σε άλλες συμβάσεις βάσει των οποίων ο σύλλογος δημιουργεί έσοδα.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου διακόπτεται πλήρως σύμφωνα με την απόφαση του Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας της 19ης Μαρτίου 2020. Από την ημερομηνία αυτή, ο Σύλλογος δεν έχει προγραμματισμένα έσοδα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πλήρη μείωση του όγκου όλων των δραστηριοτήτων που ασκεί, καθώς και σε μείωση των προγραμματισμένων εσόδων, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση τερματισμού της σύμβασης εργασίας σε όλους τους εργαζομένους μέχρις ότου ενημερωθούν, όπως αναφέρεται στην απόφαση για το προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για εργασία».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Τσιμπόνα, Ιβάν Βέλιτς, επισήμανε στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του, αφού πρώτα είχε υποβάλει την παραίτησή του (έγινε δεκτή) στη διοίκηση της ομάδας του Ζάγκρεμπ: «Δίνω πάντα τα πάντα για την Τσιμπόνα! Γι' αυτό και παραιτήθηκα από το εισόδημά μου όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και συμφωνήσαμε ότι θα βρεθώ στον πάγκο και την επόμενη σεζόν, οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο να μην επιστρέψω στην Τσιμπόνα, όταν όλα αυτά τελειώσουν, ειδικά αφού πάντα είχαμε τη σωστή σχέση. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτός είναι ο τρόπος να βοηθήσω τον σύλλογο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι απολύθηκα. Τονίζουμε ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο και ότι μετά το τέλος της πανδημίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να νικήσουμε αυτήν την ασθένεια και να επανέλθουμε σε πλήρη λειτουργία πολύ σύντομα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας που εργάζονται ακούραστα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved