Παίζω μπάλα, βάζω πόντους, φτιάχνω γήπεδο: Έτσι θα ανακαινίσεις το μπασκετάκι της γειτονιάς σου

Παίζω μπάλα, βάζω πόντους, φτιάχνω γήπεδο: Έτσι θα ανακαινίσεις το μπασκετάκι της γειτονιάς σου

Το μπάσκετ για πολλούς από εμάς είναι τρόπος ζωής. Είναι πάθος κι αγάπη και δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική μας αποκατάσταση – δεν είμαστε φυσικά όλοι μας μπασκετμπολίστες ή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 

Είμαστε όμως παιδιά, με την κυριολεκτική και τη μεταφορική έννοια, που η πορτοκαλί μπάλα τα ενθουσιάζει και λατρεύουν και να βλέπουν αγώνες αλλά και να παίζουν μαζί της με κάθε αφορμή, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας στα γήπεδα, τόσο ως θεατές όσο και ως αθλητές – γιατί σαν τα «μονά», σαν τα «διπλά», σαν τα «μπει-δε-μπει» στο ανοιχτό της γειτονιάς που παίζουμε με την παρέα όσο πιο συχνά μπορούμε, πραγματικά, δεν έχει!

Το μπάσκετ έγινε το άθλημα όλων μας όταν ήμασταν παιδιά γιατί ακριβώς μπορούσαμε όλοι να παίζουμε στο γήπεδο της γειτονιάς. Πηγαίναμε με τα πόδια, σε σταθερό ραντεβού, απαραιτήτως κάθε απόγευμα στις σχολικές διακοπές, αλλά και κάθε σαββατοκύριακο όλο το χειμώνα. Και μεγαλώνοντας όμως, δεν αφήσαμε το μπάσκετ να μας αφήσει. Τι κι αν οι μπασκέτες σκούριασαν, αν διχτάκια έχουμε να δούμε από όταν ήμασταν πολύ μικροί, τι κι αν κάθε φορά που βρέχει παίζουμε κάτι σαν… water basketball; Το μπάσκετ το αγαπάμε και το γηπεδάκι της γειτονιάς δεν το αλλάζουμε με τίποτα.

eko1

Τουλάχιστον έτσι λέγαμε μεταξύ μας, γιατί τελικά, τα πάντα σε αυτή τη ζωή, ανατρέπονται… Με τι λοιπόν θα αλλάζαμε τα θρυλικά μεταξύ μας ματς στο ανοιχτό της γειτονιάς; Μα με τα ίδια ματς στο γηπεδάκι «μας» – μόνο που αυτό θα είναι ανακαινισμένο: Ναι, με καινούριες μπασκέτες, καινούριο δάπεδο, ακόμα και με φωτισμό. Μα, μπορεί αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα; Τώρα ναι, μπορεί. Γιατί με το Make your Point της ΕΚΟ τα ανοιχτά γηπεδάκια της κάθε γειτονιάς μπορούν να ανακαινιστούν και να γίνουν… καλύτερα κι από καινούρια! Η ΕΚΟ, μεγάλη χορηγός της Basket League, διοργανώνει ένα ξεχωριστό «τουρνουά» για όλους εμάς τους… δεινούς σουτέρ: Βάζοντας όσο πιο πολλούς πόντους μπορούμε, σε ηλεκτρονικές αλλά και φυσικές μπασκέτες, βοηθάμε το γήπεδο που θέλουμε να ανακαινιστεί εκ βάθρων.

ΕΔΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ο τρόπος για να στηρίξουμε το γήπεδο της γειτονιάς σ’ αυτόν τον αγώνα για την ανακαίνισή του, είναι πολύ απλός: Αρκεί να κατεβάσουμε το ΕΚΟ app στο κινητό μας και να ανεβάσουμε εκεί μια φωτογραφία του γηπέδου που θέλουμε. Στη συνέχεια μια ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΕΚΟ/ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ θα προκρίνει 10 γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Μετά, ξεκινάει το μπάσκετ: Παίζουμε basket games στο app της ΕΚΟ και οι πόντοι μας μετράνε στο γήπεδο που διαλέγουμε. Σουτάρουμε όμως και στις μπασκέτες που θα στηθούν έξω από τα γήπεδα, σε επιλεγμένους αγώνες, και πάλι οι πόντοι μας πηγαίνουν στο γήπεδο που θέλουμε. Εκτός από όλους εμάς όμως, στον αγώνα για την ανακαίνιση γηπέδων της γειτονιάς, συμμετέχουν και οι επαγγελματίες της EKO BASKET LEAGUE: Σε κάθε αγωνιστική, ο MVP διαλέγει το γήπεδο που θέλει να δωρίσει τους πόντους που σημειώθηκαν από όλες τις ομάδες στη συγκεκριμένη αγωνιστική!

eko2

Το πιο μεγάλο «κύπελλο» που μπορούμε να κερδίσουμε μετά από τόσα χρόνια μπάσκετ, είναι να δούμε το γηπεδάκι που νιώθουμε σαν δεύτερο σπίτι μας, να γίνεται «σαν καινούριο» - και να γνωρίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από εμάς τους ίδιους. Να γεμίζει πάλι μικρά παιδιά, να περιμένουμε τη σειρά μας για να παίξουμε, σε ένα γήπεδο ασφαλές και όμορφο. Η αγάπη μας για το μπάσκετ να μεταδοθεί και στους μικρούς – και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν κουλτούρα αληθινού φιλάθλου που αγαπάει το άθλημα, πάνω από όλα. Πάμε να ρίξουμε κανένα σουτάκι, έτσι, για την… ανακαίνιση!


Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved