Κεμζούρα: «Ίσως να μην δούλεψε το στιλ του Μπλατ»

Κεμζούρα: «Ίσως να μην δούλεψε το στιλ του Μπλατ»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού  στο λιθουανικό «15min.lt»

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ και το τι οδήγησε στην αποχώρησή του, απάντησε:

«Τώρα είναι πιο ήρεμος. Μιλάμε αρκετά. Σέβομαι πάντα απεριόριστα τη γνώμη του. Βλέπει τα παιχνίδια και πάντα ανυπομονώ να τον ακούσω, όπως και άλλους που με βοηθούν να βελτιώνομαι. Ο Μπλατ είχε το δικό του στιλ και ήταν επιτυχημένος με αυτό. Ίσως να μην δούλεψε αυτό εδω; Θεωρώ πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και περιστάσεις. Μία εξ αυτών ήταν ότι είμαστε μία νεά ομάδα. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς πέρσι και δεν τα καταφέραμε καλά. Η φετινή ομάδα ήταν ακόμη πιο νέα από την περσινή με ακόμη λιγότερη εμπειρία στην Εuroleague.

Ίσως έπαιξαν πολλά ρόλο. Ίσως η απουσία αγώνων για το ελληνικό πρωτάθλημα, ίσως το μικρότερο μπάτζετ. Είναι δύσκολο για εμένα να σχολιάσω. Είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς άλλες ομάδες στην αγορά παικτών. Όταν δεν παίρνεις την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη επιλογή σου, τότε θα πάρεις την τέταρτη. Αυτό συνέβη.Ίσως κάποιοι παίκτες να μην μπορούσαν να αναλάβουν τους ρόλους που τους ανατέθηκαν, ίσως κάποιοι να μην ήταν ικανοποιημένοι. Ήταν όμως πολύ νωρίς να βγάλεις συμπεράσματα και να μιλήσεις γι' αυτό, γιατί είχε παιχθεί μόλις ένα ματς. 

Όσον αφορά στην ελληνική νοοτροπία;

Θα ήθελα να σταθώ στην νοοτροπία του Ολυμπιακό. Είναι μία ένδοξη ομάδα με ισοτρία και είναι δύσκολο οι άνθρωποι να καταλάβουν γιατί χάνουμε. Μετά την τελευταία ήττα, μου είπαν ότι δεν θυμούνται πόσα χρόνια έχει να χάσει ο Ολυμπιακός δυο σερί εντός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχει απάντηση. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι ίσως ο Ολυμπιακός δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια όπως τώρα. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά εξηγώ τη μεγάλη εικόνα. Πριν νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ, η ομάδα δεν τα είχε καταφέρει ακόμη και με πιο δυνατά ρόστερ. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Παράλληλα, ο Κεμζούρα ρωτήθηκε για όσα... πρωτόγνωρα έχει βιώσει από πέρσι που βρίσκεται στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω βιώσει κάτι, το οποία δεν είχα ξαναβιώσει στο παρελθόν. Και στη Λιθουανία αγαπάμε το μπάσκετ. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, όντως υπάρχει μεγάλη ένταση στις εξέδρες. Έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο όμως, δεν είπα "ουάου". 

Φυσικά, αποχωρήσαμε σε εκείνο το ματς Κυπέλλου. Αυτό ήταν κάτι νέο. Δεν θυμάμαι να μου έχει ξανασυμβεί. Κάποτε είχα απειλήσει να αποσύρω μία ομάδα».

Συνεχίζοντας να μιλά για εκείνο το ματς, τόνισε:

«Ήμασταν πίσω με 15 πόντους και ήμασταν σε συζητήσεις με τους προπονητές για το τί πρέπει να κάνουμε, ώστε να επιστρέψουμε στο ματς. Όταν μάθαμε πως δεν θα επιστρέψουμε στο παρκέ, οι παίκτες ηρέμησαν και μας είπαν ότι τα διαιτητικά σκάνδαλα ήταν επαναλαμβανόμενα. Μπορεί να δυσκολευτήκαμε να το καταλάβουμε, αλλά μας είπαν ότι συμβαίνει για χρόνια. Δεν θα ήθελα να ξαναβρεθώ σε ίδια κατάσταση, αν κι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε».

Σχετικά με τη φιλοσοφία του, τόνισε:

«Δεν είμαι ο Μπλατ, είμαι ο Κεμζούρα. Προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία μου. Χρειάζεται χρόνος και είναι δύσκολο. Δεν ήθελα να αλλάξω τα πάντα στον Πειραιά. Ήθελα να κρατήσω κάποια καλά πράγματα και να βελτιώσω κάποια άλλα».

Παράλληλα, ζητήθηκε η γνώμη του για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού:

«Δεν κοιτάζω τόσο μακριά. Κοιτάζω κάθε ματς ξεχωριστά. Το όραμα του Ολυμπιακού πρέπει να αναλυθεί από τη διοίκηση. Να δει εκείνη τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, ώστε να επιστρέψει η ομάδα σε αυτό που ήταν. Ίσως χρειαστούν κάποια νέα ταλέντα. Αυτό θα εξαρτηθεί κι από το μπάτζετ. Θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμός νέων, γηγενών παικτών με ποιοτικούς ξένους. Να υπάρχει διάρκεια στην ομάδα».

Όσον αφορά στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, ανέφερε:

«Ήταν απόφαση του Μιντάουγκας. Η ομάδα ήταν ικανοποιημένη από το παιχνίδι του. Εκείνος όχι από τον χρόνο συμμετοχής. Ήρθε το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ κι εκείνος έπρεπε να αποφασίσει. Δεν μπορούσα να του υποσχεθώ μεγαλύτερο ρόλο».

 



Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved