Ζούρος: «Ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League»

Ζούρος: «Ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ηλίας Ζούρος στη σημερινή Media Day του Περιστερίου, ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη (σ.σ. Basketball Champions League).

Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» ανέλυσε τους στόχους του Περιστερίου, αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, μίλησε για τους νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, ενώ σχολίασε και την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 Ανδρών.

«Eίμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Περιστέρι. Μια ομάδα με ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και γι' αυτό δουλεύουμε πολύ σκληρά. Φέτος όμως είναι μια δύσκολη χρονιά, δυσκολότερη από πέρσι, καθώς θα έχουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Επιδίωξη μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση», είπε αρχικά ο Ζούρος για να συνεχίσει: «Είναι μεγάλη ιδιαιτερότητα και πολύ παράξενο που λείπει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού, παρουσιάζεται ευκαιρία για το Περιστέρι να φτάσει στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, εξήγησε: «Για το Περιστέρι πρώτος στόχος για τη νέα χρονιά, όπως και των περισσοτέρων ομάδων, είναι να σωθεί. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι σε λάθος δρόμο. Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που ξεχωρίζει και κάποιες λόγω μπάτζετ, φιλοσοφίας και σταθερότητας τα τελευταία χρόνια. Η λογική μου είναι πως πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση. Γιατί, όποιος μιλάει πολύ στο ξεκίνημα της σεζόν, ποτέ δεν φτάνει στους στόχους του. Κι εμείς όπως έχω ξαναπεί θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League.

Πέρσι η ομάδα είχε πέντε ημέρες να προετοιμαστεί για ένα παιχνίδι και να αναλύσει τον αντίπαλο, ενώ φέτος θα έχουμε δυο ημέρες, ίσως και μια μόνο εάν υπάρχει ταξίδι. Στόχος του Περιστερίου είναι να παλεύει κάθε παιχνίδι και να μείνει στο υψηλότερο επίπεδο στο οποίο βρέθηκε την περσινή σεζόν».

Στην συνέχεια, ο Ηλίας Ζούρος εξήγησε πως «δυστυχώς ξεκινάει πολύ νωρίς η νέα χρονιά και δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που επιθυμούμε αγωνιστικά και όσον αφορά τους αυτοματισμούς μας στο γήπεδο. Η δουλειά μας είναι δύσκολη, αλλά με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Τους θέλουμε να σταθούν δίπλα μας όσο περισσότερο γίνεται, καθώς η χρονιά είναι πολύ απαιτητική».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία νεαρών παικτών στο ρόστερ, είπε πως «ο Τόλα είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος παίκτης που πήρε χρόνο και στα φιλικά μας παιχνίδια. Δεν ακολούθησε μόνο την αποστολή στην Ιταλία, καθώς συμμετείχε στο πρόγραμμα της εφηβικής ομάδας. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω του...

Εδώ θέλω να πω και κάτι: Εξαρτάται από τα παιδιά το να μπουν και να παίξουν. Τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται. Αν δείχνεις ότι μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, κερδίζεις χρόνο. Όλοι οι προπονητές κατά την άποψη μου δίνουν ευκαιρίες, πόσω μάλλον εγώ, που έχω δουλέψει και σε ομάδες με νεαρούς παίκτες όπως η Ζαλγκίρις. Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτή την φιλοσοφία προκειμένου τη νέα σεζόν να έχουμε πιο πολλά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας».

*Την Πέμπτη (19/9, 19:00) το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο "Ανδρέας Παπανδρέου" σε φιλικό παιχνίδι.



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved