Α2 Ανδρών: Στο νήμα για τα playoffs

Α2 Ανδρών: Στο νήμα για τα playoffs

Ο Ιωνικός Νικαίας γνωρίζει πως είναι ο πρωταθλητής της Α2 για τη σεζόν 2018-19, καθώς και πως η εκτός έδρας αναμέτρηση στο Μαρούσι είναι η τελευταία του στην Α2, πριν επισημοποιηθεί η άνοδός του στην Basket League.

Οι Νικαιώτες επιστρέφουν στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ μετά από 32 χρόνια και φρόντισαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καρδίτσα, το προηγούμενο Σάββατο (4/5), να γιορτάσουν την άνοδό μαζί με τον κόσμο τους. θα αποχαιρετήσουν, λοιπόν, στα βόρεια προάστια της Αθήνας την κατηγορία απέναντι στο Μαρούσι των πολλών προβλημάτων. Οι γηπεδούχοι δεν αποφεύγουν τα πλέι άουτ και το μόνο που απομένει να μάθουν είναι αν θα ριχτούν στη «μάχη» για τη σωτηρία τους ως 13οι ή ως 14οι.

Τον ουραγό και ήδη υποβιβασμένο Εθνικό αντιμετωπίζει στον Πειραιά ο οριστικά δεύτερος στην κανονική περίοδο Ηρακλής. Ο Κώστας Μέξας έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεση του, πλην των Λιάπη και Τσούκα. Ο «Γηραιός» περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα πλέι οφ, ποια δηλαδή ομάδα θα τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη «μάχη» για τις θέσεις 3-5 που θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική, καθώς η Καστοριά έχει 47 βαθμούς αλλά με έναν αγώνα περισσότερο, μετά τη δήλωση αδυναμίας συμμετοχής της Ευρωπης Πευκοχωρίου που υποβιβάζεται άμεσα, μαζί με τον Εθνικό, στη Β΄ Εθνική. Ερμής Αγιάς και Χαρίλαος Τρικούπης ισοβαθμούν με 46β., ενώ τρεις ομάδες (Καρδίτσα, Διαγόρας Δρυοπιδέων και Ιπποκράτης Κω) ακολουθούν με 45 βαθμούς. Ο Ερμής Αγιάς αγωνίζεται στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Στην προσπάθεια της αυτή, η ομάδα της Θεσσαλίας δεν θα έχει τον Νέστορα Κόμματο, μιας και το δελτίο του κρατήθηκε στον επεισοδιακό αγώνα με την Καστοριά. Επίσης το «παρών» στο Αιγάλεω δεν θα δώσει ο Στέργιος Τσιαμπαλής, με τον 35χρονο γκαρντ να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα θα διεκδικήσει το «διπλό» ο Χαρίλαος Τρικούπη, ενώ η Καρδίτσα θέλει νίκη πάση θυσία απέναντι στην Καβάλα, ομάδα που θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ. Ο Αμύντας φιλοξενεί τον Ιπποκράτη Κω. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για τους Σπύρο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Μπάρμπα, καθώς οι δύο αθλητές του Αμύντα θα «κρεμάσουν τα παπούτσια τους».

Μετά τη δήλωση αδυναμίας συμμετοχής του σωματείου ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου στον αγώνα ΑΣ Καστοριάς - ΑΣ Ευρώπη Πευκ. της 11/05/2019 για την 30η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, ο αγώνας ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ της Καστοριάς με σκορ 20-0. Σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, το Σωματείο ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου εκτός από τον μηδενισμό υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (άρθρο 7).

Στα πλέι οφ μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5, ενώ στα πλέι άουτ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11-14 της κανονικής περιόδου.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α1 Ανδρών
30η Αγωνιστική (11/5/2019)
Σάββατο, 11 Μαϊου
Υμηττού 15.00 Αμύντας-Ιπποκράτης Παγώνης-Καρπάνος-Παζώλης (Σταύρου)
Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρυοπιδέων-Ερμής Αγιάς Παντελίδης-Κατραχούρας-Κωνσταντινίδου (Άκελ)
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Χαρίλαος Τρικούπης Ψαριανός-Μαγκλογιάννης-Κάρδαρης (Πίγκας)
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Ιωνικός Ν. Κωνσταντινόπουλος-Ορφανός Ιορδ.-Γρίβα (Λιμνιάτης)
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Καβάλα Βαρδάλος-Ταρενίδης Στ.-Σιμητόπουλος (Τέγα)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Κόροιβος Παπαπέτρου-Μαλαμάς-Καλογερόπουλος Λ. (Ελευθεριάδης)
Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Ηρακλής Δαρλαμήτσος-Κώτσου-Μαραγκάκης (Μπεσκάκη)
Καστοριά-Ευρώπη Πευκoχωρίου 20-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
Ιωνικός Νικαίας 55 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α2
------------------------
Ηρακλής 52
Καστοριά 47 -30αγ.
Ερμής Αγιάς 46
Χαρίλαος Τρικούπης 46
Καρδίτσα 45
Διαγόρας Δρυοπιδέων 45
Ιπποκράτης Κω 45
Αμύντας 43
Ψυχικό 43
Απόλλων Πάτρας 42
Κόροιβος Αμαλιάδας 42
Μαρούσι 39
Καβάλα 39
------------------------
Ευρώπη Πευκοχωρίου 38 -30αγ. Απευθείας Υποβιβασμός
Εθνικός 30

 



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved